Ποσο rainbow βλεπετε?

Βλεπετε rainbow?

• Μπορω να δω μια ταινια αλλα με κουραζει

Votes: 0 0,0%
  • Υπαρχει τετοιο πραγμα?

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    65
Reaction score
53
Εγω δεν βλέπω rainbow (τώρα είτε γιατί είμαι ασχετος με το τι θαπρεπε να βλέπω), είτε γιατί ο 4805 είναι προβολεάρα!!!

Anyway!

Ο οπτικός φλοιός αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα ανάλυσης-επεξεργασίας-αποθήκευσης εικόνας αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό πληροφορίας ανεβαίνει στον "ενεργό" εγκέφαλο΄, στις απώτερες λειτουργίες συνείδησης.
Ενα μεγάλο ποσοστό πληροφοριών, φιλτράρεται και ένα μεγάλο ποσοστό πληροφοριών που δεν είναι σημαντικές ή είναι "ρουτίνα" απορρίπτεται ή μάλλον δεν συνειδητοποιείται.

Κάτι ανάλογο και με τον ακουστικό φλοιό!!!
Ακούμε χρόνια τον ήχο της καρδιάς μας αλλά στην ουσία δεν τον ακούμε!!!(συνειδητά)!

Reaction score
7
Εγω δεν βλέπω rainbow (τώρα είτε γιατί είμαι ασχετος με το τι θαπρεπε να βλέπω), είτε γιατί ο 4805 είναι προβολεάρα!!!

Anyway!

Ο οπτικός φλοιός αποτελεί ένα εξαιρετικό σύστημα ανάλυσης-επεξεργασίας-αποθήκευσης εικόνας αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό πληροφορίας ανεβαίνει στον "ενεργό" εγκέφαλο΄, στις απώτερες λειτουργίες συνείδησης.
Ενα μεγάλο ποσοστό πληροφοριών, φιλτράρεται και ένα μεγάλο ποσοστό πληροφοριών που δεν είναι σημαντικές ή είναι "ρουτίνα" απορρίπτεται ή μάλλον δεν συνειδητοποιείται.

Κάτι ανάλογο και με τον ακουστικό φλοιό!!!
Ακούμε χρόνια τον ήχο της καρδιάς μας αλλά στην ουσία δεν τον ακούμε!!!(συνειδητά)!

Οταν μιλαει η επιστημη..... :mrgreen:

Αρα ειχα καπου δικιο
Μαθαινει να επεξεργαζεται καλυτερα... ή να αγνοει το φαινομενο?
οτι τελικα το αγνοει το θεμα.... Ο δικος μου που δεν το αγνοει ομως? Εχω προβλημα γιατρε?

Παντος για το οτι δεν ακουμε τον χτυπο της καρδιας μας παιζει καποιο ρολο και το φαινομενο masking....

Το βουητο-σφυριγμα που ακουμε ομως απο τι ειναι? (εκτος του οτι ειναι ασχετη ερωτηση εδω μεσα). Απο παθολογικους λογους (πιεση)? Οχι αν βγουμε απο κανενα club... σε νορμαλ καταστασεις....

Reaction score
51
Ψήφισα ότι ίσα που το αντιλαμβάνομαι!!
Και βέβαια μιλώ κυρίως για τον δικό μου προβολέα (5700) που έχω πολύ περισσότερες ώρες θέασης......

Πάντως και σε Χ1 αλλά και σε 5120 που έχω δει δεν μπορώ να πω ότι προβληματίστηκα........Είδα ελάχιστο, κυρίως στους υπότιτλους αλλά πιθανότατα να το πρόσεξα γιατί έψαχνα να το βρω!!

Πιστεύω πάντως ότι για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που καταφέρνουν να το δουν μάλλον φταίει η επιμονή τους να το δουν παρά ότι εμφανίζεται από μόνο του......Χωρίς βέβαια να αποκλείω την πιθανότητα ότι όντως έχουν ευαισθησία πάνω στον τομέα...........

Για να γελάσουμε και λίγο να σας πω κάτι αστείο πάνω στο θέμα.....
Τις πρώτες μέρες που είχα τον 5700 στο σπίτι μου, καθόμου στον καναπέ για να δω ταινία με την γυναίκα μου.....
Με έτρωγαν τα φίδια....
Ρε μπας και υπάρχει rainbow και πρέπει να το δω??
Και εκεί που καθόμουν έκανα κάτι ξαφνικά απότομα δεξιά-αριστερά με το κεφάλι μου για να πετύχω το καταραμένο το rainbow.........
Το μόνο που κατάφερνα ήταν να τρομάξω τις πρώτες φορές την γυναίκα μου που νόμιζε ότι έπαθα εγκεφαλικό!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σε μία μόνο τανία είδα ελάχιστο rainbow (αλλά και εκεί το έψαχνα... :roll: :wink: )
Στην Λίστα του Σίντλερ........

Στο σύνολο πάντως.....no problem (στο 99+% των περιπτώσεων)

Ευτυχώς!!! :D :D :D :D

GTX

Reaction score
39
Σε μία μόνο τανία είδα ελάχιστο rainbow (αλλά και εκεί το έψαχνα... :roll: :wink: )
Στην Λίστα του Σίντλερ........
Λογικό στο ασπρόμαυρο κάνει πιο έντονη την εμφανισή του και γω σε ασπρόμαυρα το βλέπω αλλά οπως και συ οχι σε ενοχλητικό βαθμό.

Reaction score
807
δυστυχως το rainbow το βλεπω συνεχως...
Εχω δει ομως μονο σε προβολεα με 2χ τροχο.Με πιο γρηγορο δεν μπορω να εχω αποψη...

minas

Πισιά
Reaction score
4.416
Πιστεύω πάντως ότι για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που καταφέρνουν να το δουν μάλλον φταίει η επιμονή τους να το δουν παρά ότι εμφανίζεται από μόνο του......Χωρίς βέβαια να αποκλείω την πιθανότητα ότι όντως έχουν ευαισθησία πάνω στον τομέα......
Και τα δύο είναι σωστά: Έχω παρατηρήσει ότι σε περιτπωσεις όπως τη δική σου (και τη δική μου) χαμηλής ευαισθησίας στο rainbow πρέπει να το κυνηγήσεις για να το δεις...
Υπάρχει όμως κόσμος που κάθεται αγκυλωμένος και δε βλεφαρίζει για να μη δει rainbow και πάλι βλέπει!

Ο μόνος λόγος που συνειδητά προσπαθώ να δω rainbow είναι όταν θέλω να χαρακτηρίσω έναν προβολέα -προσπαθώ να στριμώξω σε λίγο χρόνο όλα τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν rainbow σε συνθήκες φυσιολογικής θέασης (κούνημα κεφαλιού, βλεφάρισμα, προσεκτική παρατήρηση υποτίτλων κλπ.)
Κάτι τέτοια έκανα και με τον Optoma Η79 και φρίκαρε ο Αντρέας :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.372
Members
38.691
Νεότερο μέλος
agnooumenos