Ποτε ο Ολυμπος?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Λοιπόν ως παρεικούντας το όρος όλυμπος μπορώ να σας εξηγήσω το τι εννοεί ο Ανδρέας.

Ως γνωστόν το avsite βασίζετε στην πλατφόρμα phpBB και συγκεκριμενα στην Fully Modded έκδοση 2.0.17 (Τάσο Μαγ. διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).

Εδώ και πολύ καιρό (από τον Ιανουάριο) η phpBB έχει εξαγγείλει την νέα έκδοση με την κωδική ονομασία Olympus (κανονική ονομασία PhpBB3) η οποία αναμένετε να ταράξει τα νερά. Σύμφωνα με αυτά που έχουν διαρρεύσει από τους developers το phpBB3 θα είναι πιο γρήγορο αλλά και πιο λειτουργικό.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να ονομαστεί phpBB2.2 αλλά εγκαταλήφθηκε σύντομα μιας που το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα γράφηκε από την αρχή οπότε πλέον είχε ελάχιστη σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Snapshots κλπ δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα αλλά για επιπλέον πληροφορίες μπορεί κάποιος να δει εδώ κι εδώ.

Υπομονή λοιπόν μέχρι να κυκλοφορήσει η τελική έκδοση και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε από τους πρώτους που θα το απολαύσουν...

Για να δείτε στο περίπου τις δυνατότητες δείτε εδώ, κι αυτό είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει.

Reaction score
51
Επ' ευκαιρίας......

Δεν "κόβουμε" κάποιες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται & κάνουν το AVsite αργό??
(πχ radio, games, chat room κ.ο.κ.) :roll: :roll:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εχμ .. , το εννοω , αλλα ... για να ρωτας μαλλον κατι ξερετε που δεν ξερω :roll:
Το phpbb είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο, με πάρα πολλές ευκολίες και πολύ πιο ευκολόχρηστο ειδικά για τους moderators.

Γι' αυτό το έχουμε προτιμήσει...

Reaction score
7
Επ' ευκαιρίας......

Δεν "κόβουμε" κάποιες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται & κάνουν το AVsite αργό??
(πχ radio, games, chat room κ.ο.κ.) :roll: :roll:

Βαλε PSTN να ησυχασεις... (επειδη αυτο που εχεις δεν ειναι ουτε pstn. Φερεσυχνο εχεις ρε?)

Reaction score
1
"Το phpbb είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο, με πάρα πολλές ευκολίες και πολύ πιο ευκολόχρηστο ειδικά για τους moderators.

Γι' αυτό το έχουμε προτιμήσει..."

Χρήστο,δεν ξέρω αν οι λειτουργίες που αναφέρει ο Γιάννης Δημητρόπουλος το κάνουν πιο αργό,αλλά σε σχέση με το άλλο site το οποίο τρέχει σε VBullettin ,η ταχύτητα του Avsite είναι πολύ πιο χαμηλή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οι λειτουργίες του phpBB είναι κορυφαίες στον χώρο. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με καμία άλλη πλατφόρμα. Μόνο μέρος των λειτουργιών αυτών βρίσκει κανείς σε άλλες πλατφόρμες, όλες σε καμία περίπτωση.
Οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα αν στηθεί με τις λειτουργίες που έχουμε εμείς εδώ, θα πηγαίνει 5 φορές πιο αργά... αυτό είναι δεδομένο.

Σαφώς σε κάποια φάση μπορούμε, εμείς να προτείνουμε και ο ιδρυτής να αποφασίσει, αν κάποιες από τις υπάρχουσες λειτουργίες μπορούμε να τις θυσιάσουμε σε όφελος μεγαλύτερης ταχύτητας, για να εξυπηρετούνται καλύτερα και αυτοί που έχουν αργή σύνδεση, αν και προσωπικά δεν θα το ήθελα.

Reaction score
1
Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι η ταχύτητα.
Τι να το κάνω το chat (που δεν λειτουργεί),το radio ή τα games κύριε Τσαρουχά και να έχω το site να σέρνεται;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Συμφωνώ με το Σωκράτη. Βέβαια, η ταχύτητα απόκρισης του διακομιστή εξαρτάται από διάφορα πράγματα, (είδος και ρολόι επεξεργαστή, ευρυχωρία RAM, ταχύτητα δίσκου και κυκλοφοριακός φόρτος της σύνδεσής του σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή), αλλά η γενική αίσθηση που έχω είναι ότι το AVSite υπολείπεται, όσον αφορά την ταχύτητα, τόσο με αναλογική 56άρα σύνδεση, όσο και με 384άρα ADSL.

Όσο για τα διάφορα φρίλια, επιτρέψτε μου ένα παράδειγμα δίκην παρατήρησης. Στο τέλος της κεντρικής σελίδας φιλοξενείται κάποια μετεωρολογική πρόγνωση, που θα μπορούσε να μην υπάρχει, ώστε να ελαφρώσει το έργο του διακομιστή. Στη θέση της μπορεί να τοποθετηθεί μόνον ένα link, ώστε να κατευθύνει προς την ανάλογη λειτουργία μόνον όσους το ζητούν. Όσον αφορά αυτήν ταύτη τη λειτουργία, ε, δε νομίζω ότι θα ήταν κακή ιδέα να γίνει λιγότερο Αθηνοκεντρική. Εκτός από την Αθήνα, θα ήταν επιβεβλημένο να υπάρχει πρόγνωση και για Κέρκυρα, Θες/νίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Λάρισα, Χίο, Ερμούπολη και Κρήτη. (Τι να το κάνω το «cloudy» της Αθήνας, όταν στο δέλτα του Νέστου που θέλω να πάω έχει πάγο). Πάντως, εκτός από Φαρενάιτ που χρησιμοποιούμε ευρύτατα σ' όλη την Ευρώπη, πάλι καλά που η θερμοκρασία δίδεται και στην κλίμακα του Κελσίου, που -ως γνωστόν- τη χρησιμοποιούν μόνο κάτι αμετανόητοι, που δε λένε να στρώσουν. Επίσης, καλό θα ήταν, οι ίντσες υδραργύρου της ατμ. πίεσης να γυρίσουν σε mBar. (άκου ίντσες δραργύρου..., τς τς τς, Νότια Αφρική γίναμε). :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα είναι η ταχύτητα.
Είναι αποδεκτή αυτή η άποψη. Άπό την άλλη η ταχύτητα δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός...

Τι να το κάνω το chat (που δεν λειτουργεί),το radio ή τα games κύριε Τσαρουχά και να έχω το site να σέρνεται;
Συμφωνώ, εν μέρει. Δεν αναφέρομαι σε αυτές τις λειτουργίες αν και για παράδειγμα γιατί αφού μπορώ, να μην σερφάρω ακούγοντας και μουσική... Δεν είναι κακό. Πολλές από τις λειτουργίες βέβαια που έχει το phpBB σε σχέση με άλλες πλατφόρμες δεν τις βλέπετε, ως μέλος...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Η απλή έκδοση του phpBB (όχι η fully moded που χρησιμοποιουμε εδώ) είναι αρκετά πιο γρήγορη από το vbulletin. Μπορούμε φυσικά στην olympus να "ξεφωρτόσουμε" ότι θεωρούμε άχρηστο και να γίνει το avsite γρηγοροτερο.

Όταν έρθει εκείνη η στιγμή βλέπουμε και πράττουμε αναλόγως...

Reaction score
52
Πραγματικά η πρόγνωση είναι περιττή και ένα καλό λίνκ, όντως θα ηταν πολύ καλό.
Το chat όμως θα έπρεπε να δουλέψει! :!:
Η αμεσότητα επικοινωνίας μεταξύ μελών, ο Διάλογος που δεν υπάρχει (ευκολα) αυτήν την στιγμή, και μάλιστα ο ΚΟΙΝΟΣ διάλογος, θα έφερναν τα μέλη πιό κοντα σε επικοινωνία και άμεση ανταλλαγή απόψεων.!!!
Ξανασκεφτείτε το. Δεν ξέρω το βαθμό δυσκολίας του σε επίπεδο προγραμματισμού αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο!

Reaction score
5
Γιατί δεν αλλάζετε το stile σε InvisionBlue που είναι και πιο όμορφο και κάπως πιο γρήγορο?
Αλλά για να λέμε την αλήθεια μετά την αλλαγή του server δεν αντιμετωπίζω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την ταχύτητα αλλά, κάποιες ανώφελες δυνατότητες που περιορίζουν έστω και στο ελάχιστο την ταχύτητα πρέπει να περικοπούν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead