Που βάζετε τον τελικο ;

Reaction score
677
Είχα πάντα την απορία αν κάποιος (όπως εγώ) έχει έναν τελικό ικανής ισχύος, θα ήταν καλύτερο να τον βάζει σε χωριστή πρίζα απο΄το υπόλοιπο σύστημα (εννοείται με αυτόνομη καλωδίωση από τον πίνακα) ή στην ίδια πρίζα πάνω στο πολύπριζο που μπαίνουν και τα υπόλοιπα?? Εσείς πως το χειρίζεστε ?

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
720
Απάντηση: Που βάζετε τον τελικο ;

Άλλαξα τη μονή πρίζα σούκο με διπλή, εκεί που δεχόταν τα καλώδια ρεύματος έβαλα τον τελικό και στην άλλη έξοδο έβαλα το πολύπριζο.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Δηλαδή δεν έκανες τίποτα .
Μια ξεχωριστή γραμμή με 16 η 20 Α ασφάλεια είναι οτι καλυτερο.

Reaction score
372

Δηλαδή δεν έκανες τίποτα .
Μια ξεχωριστή γραμμή με 16 η 20 Α ασφάλεια είναι οτι καλυτερο.
Μάνο σωστά, απλά πρέπει να είναι από την ίδια φάση, αν το ρεύμα είναι τριφασικό.

Σε περίπτωση που ο τελικός παίρνει ρεύμα από το ίδιο πολύπριζο με τα άλλα μηχανήματα και το πολύπριζο έχει τις πρίζες του σε σειρά (που δεν το συνιστώ), θα πρέπει να τοποθετείται στη πρώτη πρίζα (αυτή που είναι κοντά στη παροχή του ρεύματος).

Reaction score
2.248

Εχω δύο μπρίζες που δίνουν ρεύμα στο συστημά μου, συμπεριλαμβανομένων TV, DVD, PS3, NOVA κτλ κτλ. Η μία είναι 25Α και η άλλη 16Α.
Ο τελικός μου ρίχνει την 16Α οπότε αναγκαστικά τον έχω στην μπρίζα με τα 25Α μαζί με τον προ και 2 psu (ένα του phono stage και ένα του μοτέρ του πικάπ) αφήνοντας ολα τα άλλα στην μπρίζα με τα 16Α

Επόμενη κίνηση να κάνω την 16Α ασφάλεια 25Α

Reaction score
2.248

Τι τελικος ειναι?ρευματα
Είναι ένας class A της SPL audio. Στην εκκίνηση την κατέβαζε σχεδόν πάντα την 16Α αλλά έχει τύχει να την ρίξει και κατά την διάρκεια όταν έχω και άλλα φορτία. Τώρα με τα 25Α δεν έχω πρόβλημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982

άμα τραβάει πολύ ρεύμα, τράβα μια γραμμή από το γείτονα!

Reaction score
677

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Εγώ έχω δυο χωριστές καλωδιώσεις από πίνακα. Η μια 20Α και βάζω τον τελικό (2χ250) και μια 16Α για όλα τα υπόλοιπα. (οχι TV, DVD κλπ, μόνο πηγές και προ).

Reaction score
677

Απλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα πρέπει να μπαίνουν στην ίδια πρίζα λόγω φάσης (και ο τελικός).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.599
Re: Απάντηση: Που βάζετε τον τελικο ;

Εχω δύο μπρίζες που δίνουν ρεύμα στο συστημά μου, συμπεριλαμβανομένων TV, DVD, PS3, NOVA κτλ κτλ. Η μία είναι 25Α και η άλλη 16Α.
Ο τελικός μου ρίχνει την 16Α οπότε αναγκαστικά τον έχω στην μπρίζα με τα 25Α μαζί με τον προ και 2 psu (ένα του phono stage και ένα του μοτέρ του πικάπ) αφήνοντας ολα τα άλλα στην μπρίζα με τα 16Α

Επόμενη κίνηση να κάνω την 16Α ασφάλεια 25Α
Πρίζα, όπως και τα κλασικά φις που όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει που να αντέχει 25 Ampere.
Επίσης να αλλάξεις μόνο την ασφάλεια δεν έχει κανένα νόημα αφού η ασφάλεια του πίνακα ασφαλίζει ΜΟΝΟ τη καλωδίωση.
Θα πρέπει να αλλαχτεί ασφάλεια μαζί με μεγαλύτερο καρέ καλώδιο.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

3 ασφαλειες των 20 Α με 2.5 καρρε καλωδιο(Belden)ρευματος απο τον πινακα για το συστημα.....1 για τον τελικο και οι αλλες 2 για τις υπολλοιπες μηχανες........:145::145:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Δεν τα λες ολα
Τι πρίζες έχεις,τι acoustic treatment χρησιμοποιείς ?:409:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Ομορφάντρα μου...........θα στο φτιάξω το καλώδιο :414:

Reaction score
30.499

Μάνο σωστά, απλά πρέπει να είναι από την ίδια φάση, αν το ρεύμα είναι τριφασικό.

Σε περίπτωση που ο τελικός παίρνει ρεύμα από το ίδιο πολύπριζο με τα άλλα μηχανήματα και το πολύπριζο έχει τις πρίζες του σε σειρά (που δεν το συνιστώ), θα πρέπει να τοποθετείται στη πρώτη πρίζα (αυτή που είναι κοντά στη παροχή του ρεύματος).

Γιατί ? υπάρχει πολύπριζο που να έχει τις πρίζες εν σειρά?

Reaction score
30.499

Και κάτι ακόμα. Αν δλδ ο τελικός ΔΕΝ παίρνει απο την ίδια φάση που παίρνουν τα άλλα μηχανήματα , τι θα γίνει?

Reaction score
30.499

3 ασφαλειες των 20 Α με 2.5 καρρε καλωδιο(Belden)ρευματος απο τον πινακα για το συστημα.....1 για τον τελικο και οι αλλες 2 για τις υπολλοιπες μηχανες........:145::145:

Αν είναι στην ίδια φάση στον πίνακα και οι 3 εχεις κάνει μια τρύπα στο νερό.
Στους οικιακούς πίνακες η κάθε φάση μπορεί να δώσει 32Α , οχι παραπάνω.
Η μάλον σπάνια παραπάνω , αφού για να πας σε 56Α ανα φάση θέλεις πολύ πιο χοντρό καλώδιο , απο τον πίνακα στο ρολόϊ της ΔΕΗ.
Τα 20Α νομίζω θέλουν 3,5 καρρέ καλώδιο.

Reaction score
30.499
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που βάζετε τον τελικο ;

Πρίζα, όπως και τα κλασικά φις που όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει που να αντέχει 25 Ampere.
Επίσης να αλλάξεις μόνο την ασφάλεια δεν έχει κανένα νόημα αφού η ασφάλεια του πίνακα ασφαλίζει ΜΟΝΟ τη καλωδίωση.
Θα πρέπει να αλλαχτεί ασφάλεια μαζί με μεγαλύτερο καρέ καλώδιο.
Τα είπες ολα. εύγε.

Reaction score
169

Απλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα πρέπει να μπαίνουν στην ίδια πρίζα λόγω φάσης (και ο τελικός).
Διαφορετική πρίζα ή γραμμή από τον πίνακα δε σημαίνει απαραίτητα διαφορετική φάση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.982

καλή φάση!

μαλλιά κουβάρια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696