Που βρίσκω SPDIF Optical Cable Lead with 3.5mm adapter

Reaction score
1
Δεν ξέρω αν είναι στην κατάλληλη κατηγορία...

Ψάχνω να βρω αυτό το καλώδιο:
http://cgi.ebay.com/TOSLink-SPDIF-O...NameZWD2VQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em122

Στην Ελλάδα το βρίσκω 25€, ενώ από Αγγλία έρχεται με τα μεταφορικά στα 10€. Θα μου πείτε, αξίζει για 15€ ...? Εγώ προσωπικά πιστεύω πως ναι. Δεν είναι τα 15€, αλλά το +150% της τιμής...!

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιος που να το έχει φθηνότερα από 25€ ? Κι αν ναι, πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει και τι πρέπει να προσέξω στην ποιότητα?

Reaction score
2
Καλως τον!

25€ 1m οπτικη και ενας ανταπτορας? Απο που?

Υπαρχει λογος να τα παρεις μαζι? Παρε μια οπτικη ενος μετρου, και τον ανταπτορα ξεχωριστα, που τον ειχα πληρωσει 2-2.5€ (αν θυμαμαι καλα) απο τοπικο καταστημα. Δεν νομιζω να ξεπερασεις το 10ρικο...

Reaction score
77
Απάντηση: Που βρίσκω SPDIF Optical Cable Lead with 3.5mm adapter

Συγνώμη, επειδή ψάχνω κάτι παρόμοιο και δεν το βρίσκω.
Αυτός ο αντάπτορας τι κάνει; Μετατρέπει την οπτική ίνα σε αναλογικό miniplug;

Θέλω να συνδέσω laptop που έχει αναλογικό miniplug out (ακουστικών) σε οπτική είσοδο του Home Cinema
(έχω καλώδιο οπτικής ίνας).
Μου κάνει αυτός ο αντάπτορας;
Αν ναι τον θέλω.

Reaction score
77

Φοβάμαι πως δεν γίνεται αυτό που θέλουμε...
Με μια πρώτη έρευνα ο αντάπτορας αυτός βγάζει πάλι οπτικό σήμα από το miniplug (όχι αναλογικό).
Ετσι φαίνεται στη φωτό

Reaction score
1
Μα οπτικό δε θα έπρεπε να βγάζει? Στο manual του φίλου μου (Acer) γράφει ότι είναι optical η έξοδος

Reaction score
2
Μπερδευτηκαμε. Ο Νικος λεει για analog miniplug, και ο Wizard! θελει οπτικη, αλλα απο miniplug αντι για toslink.

Reaction score
77

OK, ξεχάστε τα ερωτήματά μου.
Μιλούσα για αναλογική έξοδο του laptop.

Reaction score
0
Χαιρετώ την παρέα!
Είμαι ο φίλος του wizard που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία.

Ο εν λόγω υπολογιστής είναι acer aspire 7720G. Μετά από εξονυχιστική έρευνα κατέληξα στα εξής:

1. Η έξοδος s/pdif είναι μια πατέντα των SONY / PHILIPS για να βγάλουν από 3.5mm jack και αναλογικό (stereo) και ψηφιακό (πολυκάναλο) σήμα. Ανάλογα με την κάρτα ήχου το s/pdif είναι είτε οπτικό είτε ομοαξονικό.
  2. Στα περισσότερα laptops (HP, ACER, TOSHIBA) η on board κάρτα ήχου είναι realtek και η s/pdif έξοδος είναι οπτική.
  3. Ο αντάπτορας Mini toslink 3.5mm δεν μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε φως, αλλά το φως βγαίνει από το ίδιο το jack μόλις συνδεθεί το καλώδιο.
  4. Υπάρχει και καλώδιο toslink σε mini toslink 3.5mm αλλά δεν προτείνεται από ηλεκτρονικούς επειδή έχει παρατηρηθεί ότι κόβεται η οπτική ίνα. Ενδεχομένως τα πολύ ακριβά καλώδια να μην έχουν αυτό το πρόβλημα, μιλάμε πάντα για τις πιο φτηνές λύσεις.
  5. Αν και υπάρχει έλλειψη για την ώρα μπορείτε να βρείτε σίγουρα αυτά τα καλώδια και αντάπτορες σε: ράδιο Κατουμα, κοσμας Hifi στοα φέξη, και Online www.emimikos.gr. Υπάρχουν σίγουρα 3 κομμάτια στο Ραδιο Κατουμά στο Περιστέρι.
Για την ώρα αναμένω να έρθει stock και να δοκιμάσω όλη τη διαδικασία. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

Ευτυχώς που έχουμε και τους "ειδικούς" της τεχνικής υποστήριξης της acer και μεγάλων καταστημάτων Η/Υ αλλιώς δε θα είμασταν μια ωραία παρέα!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια και ελπίζω να βοήθησα κι εγώ

Reaction score
0
Για όποιον ενδιαφέρεται η σύνδεση είναι επιτυχής!

Έκανα το test για dts, dolby digital και microsoft digital και βγήκε σε όλες τις συχνότητες θετικό :107:

Φυσικά αυτό εξαρτάται και από τον αποκωδικοποιητή του ενισχυτή στον οποίο συνδέετε.

Επιπλέον μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε την έξοδο το video player που χρησιμοποιείτε στο digital out, τουλάχιστον εμένα δεν το έκανε αυτόματα.

Μιλάμε πάντα για laptop acer aspire 7720G με κάρτα ήχου realtek ρυθμισμένη στο digital out.

Reaction score
0
Ξέχασα να πω ότι τελικά τον adaptora mini toslink και 1,5μ καλώδιο toslink τον πήρα Online από το www.emimikos.gr (εδρεύει στη Λειβαδιά!) με κόστος 2,5€ και 8€ αντίστοιχα + 3€ έξοδα αποστολής. Σε δυο ημέρες ήμουν έτοιμος!

Reaction score
0

Ευχαριστω πολυ. Θα το παραγγειλω αμεσως.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO