Που μπορώ να βρω καλώδια RCA-XLR της προκοπής?

Reaction score
150
Ξέρει κανείς κάποιο μέρος να πάρω τέτοια καλώδια? Προς το παρόν για δύο τελικούς που έχω και έιναι μόνο balanced χρησιμοποιώ κάτι adaptors της Cardas αλλά θέλω να τους βγάλω.

Τι καλώδια (RCA male σε XLR male) και από που να τα πάρω?

Reaction score
150
Καλή ερώτηση! Βασικά έχω συνδέσει ένα RCA καλώδιο (Oelbach) με ένα XLR-XLR με τον adaptor. Οι ενισχυτές είναι δύο NEMO (Electrocompaniet AW600) και αν βαλω τους adaptors πάνω τους απευθείας βγάζουν κάποιο μικρό θόρυβο. Τα XLR καλώδια που έχω είναι από τον ΝΑΚΑ υποτίθεται καλά (30 Ευρώ το ένα). Η αλήθεια είναι ότι έτσι κλειδώνουν καλά πάνω στον ενισχυτή και δεν έχω θόρυβο. Έχω όμως 4 μέτρα καλώδιο για κάθε ενισχυτή ενώ θέλω δύο και θέλω να μαζευτεί λίγο η κατάσταση.

Επίσης μου χάρισε ένας φίλος έναν Crown XLS802D ο οποίος παίζει τα surround μου και εκεί έχω θόρυβο με το που ανοίγει ο ενισχυτής ο οποιός μειώνεται αισθητά όταν ανοίγει ο AV (grounding issue???). Εκεί η σύνδεση είναι της κακιάς ώρας με αντάπτορες από ηλεκτρονικάδικο της γειτονιάς των δύο Ευρώ αλλά με RCA (2.20m) Van den Hul (ένα κίτρινο τεσπα) το οποίο το είχα πάρει για ένα CD player.

Η λύση που θέλω θα είναι για 5-6 μήνες γιατί μετά σκοπεύω να πάρω Balanced AV pre/pro (αυτοί που σκέφτομαι είναι) οπότε θα βάλω κατευθείαν XLR-XLR.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: Που μπορώ να βρω καλώδια RCA-XLR της προκοπής?

Επίσης μου χάρισε ένας φίλος έναν Crown XLS802D ο οποίος παίζει τα surround μου και εκεί έχω θόρυβο με το που ανοίγει ο ενισχυτής ο οποιός μειώνεται αισθητά όταν ανοίγει ο AV (grounding issue???).
Όχι, απλά έχει κάπως υψηλή αντίσταση εισόδου. Μη το πειράζεις, σωστά δουλεύει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Απάντηση: Που μπορώ να βρω καλώδια RCA-XLR της προκοπής?

Δηλαδή έχεις θόρυβο όταν βάλεις τον αντάπτορα πάνω στον ΝΕΜΟ και χρησιμοποιείς καλώδιο με RCA. Αν χρησιμοποιείς τα XLR καλώδια και αντάπτορα πάνω στην πηγή, τι πρόβλημα υπάρχει?

Reaction score
150
ο αντάπτορας είναι θυληκό RCA σε αρσενικό XLR όπότε δεν μπαίνει πάνω στην πηγή και γι'αυτό έχω βάλει και το καλώδιο RCA. Ευτυχώς δεν έχω θόρυβο εκτός και αν πάω πολύ κοντά στα ηχεία.

Καλά από καλώδια έχω κάνει πανυγήρι γενικότερα αλλά δεν είναι η ώρα ακόμα να ασχοληθώ σοβαρά μιας και ακόμα δεν έχω αποφασίσει που θα πάνε τελικά τα μηχανήματα και προηγούνται κι άλλες αγορές.

Reaction score
1.379

Τι καλώδια (RCA male σε XLR male) και από που να τα πάρω?
O Κουρμπης (Θεμιστοκλεους 54, 210-3615540) ειναι αντιπροσωπος της Evidence στην Ελλαδα http://www.evidenceaudio.com//product.html και μπορει να σου φτιαξει καλωδια με οποια βυσματα θες και στα μετρα που θες. Συνηθως εχει Neutrik XLR στο μαγαζι, για RCA κανε μια ερωτηση. Δικια μου προταση: http://www.thomann.de/gr/neutrik_nf2cb2_chinch.htm

Reaction score
150
Ευχαριστώ, θα το τσεκάρω. Βασικά είχα σήμερα μια δουλειά στην Αθήνα και βρέθηκα έξω από το Hi Power όπου μπήκα να ρωτήσω και είχαν. Δεν πήρα κάτι ακριβό (14 ευρώ ένα ζευγάρι) γιατί έπρεπε να το φτιάξουν όπότε βολεύτικα με δύο έτοιμα που είχαν (50 εκατοστά) με Neutrik βύσματα, αλλά έκανε δουλειά και ο θόρυβος εξαφανίστηκε όταν ανάβει και ο προ. Πριν ανάψω τον προ ο θόρυβος αυξήθηκε μάλλον γιατί κάνει καλύτερη επαφή αλλά δεν με ανησυχεί πλέον αφού όπως είπε ο CostasEAR πρέπει να είναι η υψηλή αντίσταση εισόδου.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι Nemo με 330Κohm αντίσταση εισόδου δεν βγάζουν θόρυβο στα κεντρικά ηχεία ασχέτου αν είναι ανοιχτός ο προ ή όχι. Ο Crown με 20Kohm βγάζει (έστω μέχρι να ανοίξει ο προ).

Τέλος πάντων αφού δεν υπάρχει πρόβλημα δεν θα κάνω άλλη κίνηση μέχρι να αλλάξω το προ σε κάποιον που θα έχει balanced out για όλα τα ηχεία.

Πάντως μου έχει κάνει εντύπωση αυτός ο Crown που για τα λεφτά του οδηγεί έτσι τα 803D και αρχίζω να πιστεύω ότι για κάποιους που παίζουν μόνο με AV Receivers μερικοί επαγγελματικοί των 250 (η λιγότερα ευρώ) είναι πολύ καλύτερη λύση ειδικά για home cinema. Κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη θα ήθελα να δω πως παίζει σε σχέση με τους Nemo σε απ'ευθείας σύγκριση έτσι για το γαμώτο και επειδή έχουν 20 φορές την τιμή του.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνουν θόρυβο η ανεμιστήρες του αλλά το έλυσα με μια μετατροπή που βέβαια απαίτησε να πιάσω και κολητήρι αλλά τίποτα σπουδαίο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

γουέλκαμ το δε κλάμπ

Reaction score
150
Και που να φτάσω να ασχοληθώ και με τα καλώδια έτσι από περιέργια για συγκρίσεις ακριβών σε σχέση με προ..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508