Που μπορώ να βρώ...

Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλους τους DIYers.

Η κατασκευή που θέλω να φτιάξω δεν έχει άμεση σχέση με ήχο.Θέλω να κατασκευάσω ένα high end case για HTPCΉθελα λοιπόν να ρωτήσω τους Pros που μπορώ να βρώ τα εξής:

1.Ξύλο που να μοιάζει - μην με κοροιδέψετε - με αυτό το ξύλο που χρησιμοποιείται στα φέρετρα.Το άριστης ποιότητας.

2.Πολυεστέρα

3.Φύλλα χρυσού

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

Reaction score
2
Δεν μπορεί ολόκληρο avsite και να μην ξέρει κανείς!Ο Costas Coyias είμαι σίγουρος πως κάτι θα ξέρει επειδή τον παρακολουθώ εδώ και καιρό και είναι πολύ των κατασκευών από ότι έχω καταλάβει...Όπως και πολλοί άλλοι βέβαια!Λοιπόν Κώστα?

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.410
που μπορώ να βρώ τα εξής:
1.Ξύλο που να μοιάζει - μην με κοροιδέψετε - με αυτό το ξύλο που χρησιμοποιείται στα φέρετρα.Το άριστης ποιότητας.
2.Πολυεστέρα
3.Φύλλα χρυσού
Α, φίλε μου, με χρυσό για PC και ξύλο για φέρετρα σιγά μην την γλυτώσεις! Και κάνω εγώ την καλή αρχή:

Αυτόν τον πολυεστέρα, ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ;;;;
Παλιοφτηνιάρη!

Reaction score
2
Α, φίλε μου, με χρυσό για PC και ξύλο για φέρετρα σιγά μην την γλυτώσεις! Και κάνω εγώ την καλή αρχή:

Αυτόν τον πολυεστέρα, ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ;;;;
Παλιοφτηνιάρη!
:143::143::143::143:

Κοίτα έχω πολλά στο μυαλό μου.Ο πολυεστέρας είναι όντως η πιο φτηνιάρικη έκδοση αλλά δεν παύει να είναι high end νομίζω.Σπάνια βλέπεις τέτοια cases. Για τον πολυεστέρα βρίσκω σιγά σιγά πληροφορίες. Για τα άλλα να δούμε τι θα κάνουμε...Καμια ιδέα?

Reaction score
1.847
Απάντηση: Που μπορώ να βρώ...

Τα φέρετρα, ακόμα και τα ακριβά, δεν έχουν στάνταρ μοριοσανίδα. Έχω θάψει ... :125:
Όπως βλέπεις δεν είναι ξύλο, αλλά μορισανίδα με επένδυση, μάλλον μαόνι εννοείς, ένα πολύ σκούρο καφέ. :118:

Reaction score
2
Μαόνι πρέπει να λέω όντως.Το έχω δει και σε καλές πουροθήκες.Αυτό που μπορώ να το βρώ σε συγκεκριμένες διαστάσεις?Είναι ακριβό?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.779
Καλησπέρα σε όλους τους DIYers.

Η κατασκευή που θέλω να φτιάξω δεν έχει άμεση σχέση με ήχο.Θέλω να κατασκευάσω ένα high end case για HTPCΉθελα λοιπόν να ρωτήσω τους Pros που μπορώ να βρώ τα εξής:

2.Πολυεστέρα

3.Φύλλα χρυσού

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.
Μια που το ανέφερες, τα φέρετρα κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, με συνηθέστερο το καπλαμαρισμένο νοβοπάν, ενώ προς τα πάνω, το όριο είναι το κόστος και η τσέπη του πελάτη, (εκ πείρας, από την εποχή που έφυγαν η μαμά και ο μπαμπάς).

Επί του προκειμένου, τα καλύτερα ξύλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι τα ίδια που αφορούν κάθε έπιπλο, μιλάω για τον έβενο και την καρυδιά, (ίσως και την ελιά), αλλά είναι σκληρά, και ως εκ τούτου δύσκολα στην κατεργασία. Ένα εξαιρετικό ξύλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το τηκ, αλλ’ επίσης και η κλασική δρυς. Πολυεστέρα σε υγρή μορφή μπορείς να βρεις στα καταστήματα ναυτιλιακών, αλλά αυτό που ψάχνεις – αν κατάλαβα καλά δηλαδή, είναι λούστρος. Απευθύνσου σε κάποιο χρωματοπωλείο. Χρειάζεται όμως και εξοπλισμός, βασικά αεροπίστολο και τριβείο με κετσέ. Καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον λουστραδόρο. Φύλλο χρυσού, (ημίχρυσο ή μάλαμα), μπορείς να βρεις στα μεγάλα βιβλιοπωλεία που πωλούν υλικά ζωγραφικής, και βεβαίως στου Κατσαχνιά. Για εκεί χαμηλά στον Άλιμο δεν ξέρω, αν πετύχεις κάποιο εργαστήρι αγιογραφίας εκεί κοντά, κάνε μια ερώτηση.

Reaction score
2
Καταρχας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.Στο θέμα μας τώρα βρήκα σε ένα ντοκυμαντέρ για πολυτελή αεροσκάφη το ξύλο που με ενδιαφέρει.Ορίστε λοιπόν:

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το κάτω δεξια.(αυτό που είναι κάτω από τα παραθυρα).Το έχω δει και σε καλές πουροθήκες.Το αναγνωρίζει κανείς σαν ξύλο?

Reaction score
2
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Δεύτερη σειρά το 1ο
Τέταρτη σειρά το 2ο
Πέμπτη σειρά το 5ο

Αυτά Σπύρο βέβαια θα τα χρειαστώ σε ειδικές διαστάσεις.Αν τους στείλω 3d σχέδιο μπορούν άραγε να μου τα κόψουν όπως θέλω?

Reaction score
3.085
Παλίσανδρος

....Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το κάτω δεξια.(αυτό που είναι κάτω από τα παραθυρα).Το έχω δει και σε καλές πουροθήκες.Το αναγνωρίζει κανείς σαν ξύλο?
Αν δεν κάνω λάθος, αυτό το ξύλο στα Ελληνικά λέγεται παλίσανδρος.

Οι μαραγκοί ξέρουν που θα το βρεις, τόσο σε φύλα νοβοπάν ή MDF με επένδυση (καπλαμά) από παλίσανδρο όσο και μασίφ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale