Που να θέσω το cross-over?

Reaction score
0
YAMAHA RX-V361 και YAMAHA ns-p270
Θα ήθελα να προτείνετε ρυθμίσεις για
-crossover τιμη
-bass output (both or sub only)
-ενταση του sub (στο πισω μερος του)

Reaction score
8
α. 80 χερτζ
β. sub only επειδη τα ηχεια σου ειναι μικρα για να αναπαραγουν και τις χαμηλες
γ. χονδρικα το κλεινεις απο την ενταση τελειως, και μετα σιγα σιγα την ανοιγεις, στο σημειο που αρχιζεις και το πρωτοακους το αφηνεις - απο την ενταση του σαμπ παντα μιλαμε.

Reaction score
384
Απενεργοποιησε το κρος στο σαμπ επανω, βαζοντας το στην μεγαλυτερη ενδειξη. Θα θεσεις 80Hz στον προενισχυτη και δεν χρειαζεσαι το κρος του σαμπ ενεργοποιημενο.

Reaction score
0
Το sub ΔΕΝ εχει cross απο πίσω.. μόνο ένταση έχει.
Όσο για το 80Hz, δεν είναι πολύ χαμηλά για τα ηχεία μου?

-Το Subwoofer Phaze (normal ή reversed) τι ακριβώς κάνει?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Reaction score
8
σχετικα ναι, αλλα απο τα 80 και πανω οι χαμηλες γινονται πιο κατευθηντικες και το αυτι θα αρχισει να καταλαβαινει οτι τα χαμηλα δεν ερχονται απο τα ηχεια, αλλα απο το σαμπ και αυτο ειναι αφυσικο.

ειναι στην προκειμενη περιπτωση ενας διακοπτης για να ταιριαξει καπως τα ηχεια με το σαμπ, αναλογα με την θεση του τελευταιου. Πρακτικα παιξε με τον διακοπτη και αφησε τον οπου ακουγεται καλυτερα απο την θεση ακροασης.

Reaction score
0
Πιστεύω οτι καταλαβαίνβ τι εννοείς και οτι το έχω παρατηρήσει και όχι μόνο εγώ.
...Δλδ, όταν ακουγώταν χαμηλές (και το ειχα 120 ή 160!!!!) καταλαβαίναμε οτι το μπασο ερχόταν απο ...αριστερα.. και γενικά καταλάβαινα τη θέση του woofer (χθες μάλιστα το τοποθέτησα κάτω απο το κεντρικό ηχείο για να εξαληφθεί το φαινόμενο..
Θα το βάλω στο 80 λοιπόν.

Κάποια στιγμή θα ανεβάσω φωτογραφίες του χώρου μου, για να μου πρωτείνετε θέσεις ηχείων κτλ... διαμόρφωση - γιατί είναι κάπως άδειος ο χώρος απο έπιπλα, δεν υπάρχει καλη μόνωση και όλα τα ενοχλητικά.

Reaction score
8
ακριβως

αν ειναι στην μεση μεταξυ των δυο ηχειων και αυτα ειναι πολυ μικρου ογκου μπορει και να ανεβει μεχρι τα 100 χερτζ

Reaction score
0
μισο.. δλδ θεσ να πεισ να το θεσω στο 100 παλι?
Το εβαλα στο 80... και μου αρεσε να σου πω την αληθεια.. αλλα δεν ξερω δεν μπορω να καταλαβω αν χανονται καποιες συχνοτητες..

Reaction score
8
το σωστο ειναι στους 80
δεν εχεις προβλημα για να χασεις συχνοτητες γιατι οπου το ρυθμισεις, απο εκει και πανω οι συχνοτητες θα πανε στα κυριως ηχεια, απλως επειδη ειναι πολυ μικρα, μηπως ζοριζονται να αποδωσουν κατω απο τους 100.
Αν σου αρεσει αστο ετσι που ειναι και πιο σωστο.

Reaction score
0
οι προδιαγραφες λενε για ολους τους δορυφορους (εχουν και tweeter)
100-25000
ενω το κεντρικο
130-20000 (2 κωνους - αλαφρως πιο μικροι απο τον "ενα" των δορυφόρων - χωρις tweeter)

Reaction score
0
ΟΚz..
Θα το βάλω εκεί, αλλά απο περιέργια, αν το έβαζα στο 80 , υπάρχει περίπτωση να πάθαιναν ζημιά τα ηχεία?

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια όλους σας και ένα παραπάνω στον thanasis k. για την υπομονή του!
Παρεπιπτώντος, σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια σε οτιδήποτε έχει να κάνει με configurations ή επιλογές hardware για HTPC, pm me.

Reaction score
8
οχι απλως ισως να υπηρχε μια μικρη αισθηση κενου στις συχνοτητες απο 80-100 και επιπλεον οσο μικροτερο μερος του φασματος καλειται να αναπαραγαγει ενα ηχειο τοσο πιο ανετα αποδιδει και ο ενισχυτης το ιδιο.

Τιποτα - οτι αλλο χρειαστεις στην διαθεση σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.253
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale