Πρίζες.

Reaction score
4
Έφτασε η ώρα να συνδέσω τα μηχανήματα μου, στο νέο χώρο.
Πιστεύω ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος (τεχνικά) να ρωτήσω τον σωστό και ασφαλές τρόπο.

Όλα ξεκινούν από δύο (αυτόνομες) γραμμές, που καταλήγουν στο σημείο που θα τοποθετηθούν οι συσκευές.
Τι πρέπει να προσέξω ?
Όπως καταλαβαίνετε, θέλω πρίζες πολλές . . .

Tips + Photos ευπρόσδεκτα. :126:

Reaction score
8
Απάντηση: Πρίζες.

στη μια πριζα βαλε οτι ψηφιακο και στην αλλη τα αναλογικα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Θα σου πω τι έκανα εγώ στην αντίστοιχη περίπτωση. Τράβηξα ξεχωριστή γραμμή με τη συντομότερη διαδρομή από το πίνακα, με 20 Amps ασφάλεια και 4 καρέ καλώδιο. Αφού πέρασα κανάλι στο τοίχο, τοποθέτησα πρίζες της legrand κολλώντας το κάθε καλώδιο στο κεντρικό αγωγό.
Αφού εσύ έχεις δύο γραμμές χρησιμοποίησε τη μια για τους ενισχυτές, λόγω του ότι τραβάνε πολύ ρεύμα, και την άλλη για πηγές και προενισχυτές.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πρίζες.

....
Αφού εσύ έχεις δύο γραμμές χρησιμοποίησε τη μια για τους ενισχυτές, λόγω του ότι τραβάνε πολύ ρεύμα, και την άλλη για πηγές και προενισχυτές.
Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί, χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα.

Προτιμώ την εικόνα, την τάξη και την ευχρηστία που προσφέρουν οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις παρά αυτές που σκοπό έχουν το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. (Άλλωστε όλα τα μηχανήματα μου αξίζουν, όσο ένα φίλτρο ρεύματος).

Στις δύο πρίζες λοιπόν βάζω μια σειρά από πολύ-πρίζα και τέλος ?
Αυτά που υπόσχονται προστασία από υψηλή τάση, το κάνουν ?
Τι θεωρείτε απαραίτητο να κάνω ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Βάλε ποιοτικά πολύπριζα. Υπάρχουν τέτοια με 6-7 ευρώ που κάνουν θαυμάσια τη δουλειά τους. Οπωσδήποτε ΧΩΡΙΣ διακόπτη. Όσο λιγότερες επαφές τόσο το καλύτερο.

Reaction score
3.580
Έφτασε η ώρα να συνδέσω τα μηχανήματα μου, στο νέο χώρο.
Πιστεύω ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος (τεχνικά) να ρωτήσω τον σωστό και ασφαλές τρόπο.

Όλα ξεκινούν από δύο (αυτόνομες) γραμμές, που καταλήγουν στο σημείο που θα τοποθετηθούν οι συσκευές.
Τι πρέπει να προσέξω ?
Όπως καταλαβαίνετε, θέλω πρίζες πολλές . . .

Tips + Photos ευπρόσδεκτα. :126:

Έλπίζω να έχεις λάβει τα μέτρα σαυ σε ό,τι αφορά το θέμα των γειώσεων και τους πιθανούς βρόχους γείωσης.

Πως αντιμετώπισες το θέμα της διπλής όδευσης καλωδίων ρεύματος μέχρι τον ηλεκτρολογικό πινακα ?

Χρησιμοποίησες κάποιο τοπικό υπο-πίνακα ?

Reaction score
3.580
Για πριζες, προτείνω παντού να τοποθετηθούν πριζες και φίσες της Furutech

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πρίζες.

Έλπίζω να έχεις λάβει τα μέτρα σαυ σε ό,τι αφορά το θέμα των γειώσεων και τους πιθανούς βρόχους γείωσης.

Πως αντιμετώπισες το θέμα της διπλής όδευσης καλωδίων ρεύματος μέχρι τον ηλεκτρολογικό πινακα ?

Χρησιμοποίησες κάποιο τοπικό υπο-πίνακα ?
"πιθανούς βρόχους γείωσης"
Δυστυχώς δεν ξέρω τι είναι αυτό για να σου απαντήσω.

Και στην δεύτερη ερώτηση σου το ίδιο ισχύει.
Δεν θυμάμαι να λάβαμε κάποια ιδιαίτερα μέτρα, απλά είπα στον ηλεκτρολόγο ότι θέλω δύο ανεξάρτητες γραμμές (την μια "ενισχυμένη") γιατί θα συνδέσω αρκετά μηχανήματα.
Υπο-πίνακας , όχι.

Περισσότερο όπως σας είπα με ενδιαφέρει να υπάρχει ασφάλεια, τάξη και ευχρηστία. Χώρος υπάρχει πάντως.
Σκέφτομαι να "καρφώσω" μερικά πολύπριζα στην πλάτη του τοίχου και μπροστά από αυτά θα τοποθετηθεί κάποια στιγμή ένα rack με τις συσκευές.

Έχω μόνο ένα στοιχείο για αυτά μέχρι τώρα...να μην έχουν διακόπτη. Κάτι άλλο ?
Να πάρω δηλαδή τελείως απλά από κατάστημα ηλεκτρικών ?

Reaction score
1.685
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, μπορει και να μην ειναι της παρουσης, αλλα ποσοι εχουμε σκεφτει τι ζημια θα μπορουσε να κανει ο RELE διαφυγης στον ηλεκτρικο πινακα παρολες τις αποκλειστικες υψηλης ποιοτητος παροχες και τις "ειδικες" πριζες που τοποθετουμε?

Προσωπικα εχω δοκιμασει την καταργιση του (δεν το συνηστω) και τ αποτελεσματα ηταν θεαματικα προς το καλυτερο.

Reaction score
4

Τα έχω πάρει στο κρανίο :141:

Μετά από επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος της :617:ΔΕΗ, αρχικά πριν από μέρες, έπαψε να δουλεύει το cd και εχθές ο ενισχυτής μου.
Δεν έχω να ακούσω μουσική πια.....

Δεν ξέρω τι να κάνω.
Η πλάκα είναι ότι τα μηχανήματα είναι πάνω σε πολύπριζα που υποτίθεται παρέχουν προστασία από υπέρταση !!!

Μου έκανε εντύπωση ότι οι συσκευές δεν λειτουργούσαν όταν έγινε. Γύρισα στο σπίτι, είδα κατεβασμένη την ασφάλεια και όταν την "σήκωσα" απλά δεν λειτουργούσαν.

Τώρα τι κάνουμε ?
Ζω με τον φόβο ότι μπορεί να καούν και τα υπόλοιπα ?

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Πρίζες.

Τα έχω πάρει στο κρανίο :141:

Μετά από επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος της :617:ΔΕΗ, αρχικά πριν από μέρες, έπαψε να δουλεύει το cd και εχθές ο ενισχυτής μου.
Δεν έχω να ακούσω μουσική πια.....

Δεν ξέρω τι να κάνω.
Η πλάκα είναι ότι τα μηχανήματα είναι πάνω σε πολύπριζα που υποτίθεται παρέχουν προστασία από υπέρταση !!!

Μου έκανε εντύπωση ότι οι συσκευές δεν λειτουργούσαν όταν έγινε. Γύρισα στο σπίτι, είδα κατεβασμένη την ασφάλεια και όταν την "σήκωσα" απλά δεν λειτουργούσαν.

Τώρα τι κάνουμε ?
Ζω με τον φόβο ότι μπορεί να καούν και τα υπόλοιπα ?

Οταν ηρεμησεις διαβασε αυτο

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/arthra/erotapant/acline.htm

Τα πολυμπριζα με προστασια απο υπερταση δεν προστατευουν πριν η ταση φτασει τις πολλες 100αδες βολτ.
Δηλαδη δεν κανουν τιποτε για τα 260 Volt.

Reaction score
4

Ευχαριστώ.

Μήπως μπορεί να γίνει εκτίμηση της ζημιάς που έχω πάθει στις δύο συσκευές ?

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Πρίζες.

Ευχαριστώ.

Μήπως μπορεί να γίνει εκτίμηση της ζημιάς που έχω πάθει στις δύο συσκευές ?
Λυπαμαι οταν ακουω για τετοιες ζημιες.

Πρωτα ελεγξε οτι ασφαλειες υπαρχουν στην πλατη των συσκευων με ενα πολυμετρο στα Ω.
Εαν ειναι καλες πρεπει να μετρας περιπου μηδεν Ω στα ακρα τους.
Δες και μεσα αφαιρωντας τα καπακια (εαν σου επιτρεπεται λογω εγγυησης).
Υπαρχουν συνηθως ασφαλειες και εσωτερικα σε ειδικες βασεις.

Αν ειναι καλες ... τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια κλπ.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

-
Ο thanasis k. είπε το σωστό.

(κάτι που εφαρμόζω εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και το έχω μεταφέρει)

Οι προστασίες (πάνω σε πολύπριζα και αλλού) είναι …χαβαλές.
Ειδικά τα αντικεραυνικά.

Αν, κούφια ώρα, πέσει -τραβήξει- κεραυνός (νομίζω δεκάδες χιλιάδες amperes και εκατοντάδες χιλιάδες volt)
δεν σε/μας σώζει τίποτα. (Μόνο ο Θεός!)

Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο (όπως και σπίτι) όχι πολύπριζο.

Θα έλεγα μια γραμμή από τον πίνακα (2,5 καρέ πολύκλωνο εύκαμπτο νομίζω είναι αρκετό) για τα αναλογικά και μια γραμμή 1,5 καρέ για τα ψηφιακά.

Στην περίπτωση μεγάλου ενισχυτή ή μεγάλων μονομπλόκ προθέτουμε άλλη μια γραμμή για τα αναλογικά.
(με απλά καλής ποιότητας πολύπριζα)

Δηλαδή μια για τον/τους ενισχυτή/τες, και μία για τα υπόλοιπα αναλογικά.
(προενισχυτή, phono, τροφοδοσία πικάπ, ραδιόφωνο, κ,λπ.)

Φυσικά ξέρω ότι αυτά (να διατρέχουν καλώδια το σπίτι) για διαφόρους λόγους (αισθητική, σύζυγος, κ.λπ.) δεν είναι πάντοτε εφικτά.
Όμως στον παλαιό μου χώρο τα εφάρμοζα. Στον καινούργιο από τις πρίζες του τοίχου.

Υ.Γ. ειδικά σε όχι ακριβά μηχανήματα δεν έχουν νόημα συστήματα προστασίας.
_

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp