Πριζες τοιχου για αναλογικες και ψηφιακες συνδεσεις εικονας

Reaction score
786
Στο γνωστο καταστημα DVI Gear "ανακαλυψα" πριζες τοιχου για συνδεσεις εικονας. Μεταξυ αλλων υπαρχουν για σηματα DVI, HDMI και component καθως και για συνδυασμους τους.

Εχω απορια πως συνδεονται δυο τετοια wall plates μεταξυ τους, απ'οτι καταλαβα παντως η πριζα τοιχου λειτουργει ως "μουφα" εχοντας ενα θυληκο βυσμα εσωτερικα και ενα εξωτερικα. Αρα το καλωδιο αναμεσα στα δυο wall plates ειναι τερματισμενο με κανονικα βυσματα.

Το πλεονεκτημα ειναι οτι δεν εχουμε "ορφανα" καλωδια να ξεφυτρωνουν απο τους τοιχους, ουτε χριεαζεται να μαντεψουμε ποσο "αερα" θελουμε στις δυο ακρες.
Μειονεκτηματα? Μηπως με δυο (τουλαχιστον) συνδεσεις "μουφα" χανουμε σε ποιοτητα σηματος? Εχει δει καποιος κατι τετοιο στην πραξη?

Reaction score
7
Δε νομιζω να εχει θηλυκο βισμα απο μεσα. Μαλλον ακροδεκτες... ετσι κι αλλιως το ψηφιακο καλωδιο δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο...

Reaction score
0
Είναι ψηλότερες από τις δικές μας (Αμερικάνικο στυλ) 1.5 φορά. Τα κουτιά στον τοίχο δεν κάνουν εκτός και αν έχεις γυψοσανίδα.

Συνήθως είναι μούφα! Για σκέψου εδώ ανησυχεί με τον αντάπτορα. Φαντάσου να είχε να ενώσει 19 καλώδια με βίδες ή να τα κολλήσει!!!

Και μην ξανακούσω είναι ψηφιακό δεν έχει πρόβλημα. Αν δεν είχε πρόβλημα γιατί πληρώνεις μια περιουσία για καλώδια ψηφιακό για τον προβολέα σου αν είναι πάνω από μερικά μέτρα. Το ξέρεις ότι την ίδια ανάλυση μπορεί να την μεταφέρει αναλογικό καλώδια σε 10καδες μέτρα για μερικά ευρώ. Ας είναι καλά τα παραμαυντ και τα μγμ που φοβούνται να μην τους κλέψεις την πνευματική εργασία!!

Reaction score
4
ξεθάβω το τοπικ αυτο για να μην ξεκιναώ καινουργιο δικό μου.

στο καινουργιο σπιτι υπάρχουν πριζες στο τοιχο που ειναι για τα ηχεια.
στον ηλεκτρονικό μου που πηγα μου τις ειπε "Τελεια-Παυλα" και μου εδωσε αρσενικα βυσματα για να συνδεσω ηχεια.

το θέμα ειναι ομως πως δουλευουν?
συνολικα εχει τρεις πρίζες.

η κάθε πρίζα έχει απο 2 απο αυτο που δειχνω στην φωτογραφία.

πώς μπορεί να δουλεουν?
συγκεκριμένα οι πριζες κατανεμονται εως εξης :

Η πρώτη βρισκεται στην αριστερη μερια του τοιχου του σαλονιου ενω η δευτερη στην δεξιά μερια.
η τριτη μπρίζα βρισκετα στην κρεβατοκάμαρα.

να υποθεσώ οτι συνδεοντας την εξοδο του ενισχυτη μου σε μια απο τις μπρίζες τότε σε καποια αλλη συνδεοντας το ηχειο θα έχω ηχο.

μεχρι στιγμης εχω αποτυχια.συνδεσα τον ενισχυτη στην μια πριζα και μετα με ενα ηχειακι γυρισα τις αλλες 2 πριζες και δεν καταφερα να ακουσω τιποτα.

μηπως μονο μια απο τις τρεις ειναι εισοδος για το σημα?
λογικα σε οποια και να βαλέις σημα οι αλλες δυο θα παιζουν?

καποιος που να εχει κατι παρόμοιο??

ευχαριστω εκ των προτέρων
Θοδωρής

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas