Προβλήματα κίνησης.

Reaction score
6
Και προφανώς δεν μιλω για την κίνηση στην Τσιμισκη και στην Εγνατία.
Ο προβολες συνδεμένος με το pc και ενας μαραθώνιος επιτέλους να μπορεσω να δωσω HD χωρις σπασιματα στην κίνηση της εικονας.
Ο player που χρησιμοποιώ είναι ο Bs και εχω δοκιμάσει αρκετους decoder και codecs ώστε επιτέλους να παρω ομαλή κίνηση.
Εσεις οι HPTCαδες εχετε να μου προτείνετε τίποτα;
Ο μονος decoder που έδειξε ότι μπορεί να λειτουργήσει καπως είναι ο Moonlight.
Δοκίμασα και με FFShow αλλα εκει τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Το pc είναι Intel στα 3ghz με ram 1024 και καρτα NVidia G Force FX 5200

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι παλιάς τεχνολογίας και μάλλον είναι η ρίζα του κακού.
Δες στη σελίδα της nVidia ποιες είναι οι κάρτες που υποστηρίζουν το PureVideo και διάλεξε κάποια από αυτές.
http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html

Reaction score
0
Δοκίμασε λιγάκι τον VLC και άλλαξε οπωσδήποτε την κάρτα σου με μια νεώτερη. Πάντως να ξέρεις ότι HD video σε 1080i ανάλυση και με 5.1 ή DTS ήχο ζορίζουν πάρα πολύ κάθε PC.

Εγώ πάντως κατόρθωσα με laptop SONY και ΑΤΙ 9700 , με τον VLC να έχω video και ήχο αρκετά καλό και ελάχιστα κολληματάκια άνευ σημασίας (?)

Reaction score
0
Είχα το ίδιο προβλημα με AMD 3200 και radeon 9550 , τελικά αγόρασα έναν amd 4200 x2 με onboard 6150 και τρέχουν όλα τέλεια . Η apple στο site του quicktime προτείνει ελάχιστες απαιτήσεις για hd και αφορούν το codec της apple που είναι πιο ελαφρύ από π.χ. x264 οπότε σιγά σιγά να ετοιμάζεσαι για αναβάθμιση. Κάτι που μπορεί να βοηθήσει έιναι να σταματήσεις οποιάδηποτε άλλη εργασία (και ιδίως antivirus) και να κάνεις και ένα defrag.Στο codec που χρησιμοποιείς απενεργοποίησε ότι επιπλέον επεξεργασία κάνει (deblocking etc.). Αν με αυτά δεν δουλέψει σκέψου καλά αν θα αγοράσεις άλλη μια agp gpu η θα κάνεις την αναβάθμιση, γιατί υπάρχει και η πιθανότητα με την καινούρια κάρτα πάλι να έχεις προβλήματα σε κάποιες ταινίες. Το κριτήριο για εμένα είναι τα clips του BBC HD PLANET EARTH με mbattf γιατί πέραν της υψηλής ανάλυσης έχουν και δύσκολο deinterlacing.

Reaction score
5
Τα οποία clips παίζουν καλά σε κάποιον; Και με τι setup? hardware και software please...

Reaction score
1
Το CPU δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία. Ξέχνα το ffdshow.

3 Πράγματα,
1. Η κάρτα. Η 5200 δεν έχει αρκετούς ίππους....
2. Δοκίμασε σε overlay αντί VMR9 (3D)
3. Τα αρχεία HD να είναι πάνω σε δίσκο φορμαρισμένο με 64K block size. (απαραίτητο)

Για VMR9, οι αναφορές απο τα φόρα μιλάνε ότι για να παίζει τελείως καλά 1080ι χρειάζεται τουλάχιστον μια nVidia 7800GS και πάνω. Μπορέις να κάνεις overdrive και μια κατώτερη κάρτα.

Με overlay, παίζω καλά και με μια ΑΤΙ9600ΧΤ. Το overlay έχει κάποιο θεματάκι όμως στα χαμηλά IRE.
Τα 720p τα παίζει καλά σε VMR9 και η 9600ΧΤ.

mrw

Reaction score
0
H 5200 τα βγαζει περα με (καποια) HD, ακομα και με πολυ πιο αργα CPU

"...I have a P4 2.53GHz/533FSB/1GB and a nVidia 5200 (256mb) and I can not smoothly play 720p WMVHD with DRM protection and 1080p is even worse.

However, I can smoothly play 720p WMVHD if it is NOT DRM protected. DRM protection adds another 5-10% to the CPU utilization.

I can play 1080i TS streams smoothly..."

Υπαρχουν πολλων ειδων "σπασιματα"... τα HTPC γενικα εχουν προβληματα βιντεο συχρονισμου που εμφανιζονται σαν σκισιματα στην εικονα (και που δε καταφερε να λυσει ουτε η Φιλιπς, αν δειτε το HTPC/HDTV stand που εχει στο Καρεφουρ και αλλου) - και χρειαζονται utilities τυπου ReClock κλπ

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
AndreasL said:
Αυτό δεν είναι εντελώς σωστό...Προφανώς και μπορείς να πάρεις μια δυνατότερη κάρτα και να ξεφορτώσεις δουλειά από τον κεντρικό επεξεργαστή, αλλά με CPU 3.6GHz (ή αντίστοιχο AMD ή Conroe) τα σπασίματα θα είναι πολύ λιγότερα (αν υπάρχουν) ό,τι κάρτα γραφικών και αν έχεις.
Ειδικά δε σε 3.8GHz, έχω παίξει τα πιο απαιτητικά 1080 χωρίς επιτάχυνση από κάρτα, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε μια άλλη κατεύθυνση, μια χρήσιμη συμβουλή είναι να καθαρίσεις τον υπολογιστή από άχρηστα codecs, γιατί πολύ συχνά είναι κακοί γείτονες...

Reaction score
6
Μόλις τελείωσα με το τρίτο format τις τελευταίες δεκα μερες.
Θα προσπαθήσω να μην τον φορτώσω βάζοντας πολλούς codec.

2. Δοκίμασε σε overlay αντί VMR9 (3D)
Φυσικα με overlay καθώς σε VMR9 ειναι για κλάματα.

Τα οποία clips παίζουν καλά σε κάποιον;
Δεν παίζουν με VLC , BS, MPC, και PowerDVD.
Δεν δοκιμασα ακομα με το Win DVD.

Και με τι setup?
Δεν κατάλαβα την ερώτηση :?

Όσον αφορά τον ffdshow θα συμφωνήσω καθως απο την ημερα που τον έβαλα ακόμα και clips που δεν ειχαν πρόβλημα κίνησης απο τοτε απέκτησαν.
Το μονο πλεονέκτημα που βρηκα ηταν πως μέσου αυτου μπόρεσα να βγάλω ψηφιακά εξακαναλο ηχο ( ειναι λιγο παράξενη η teratech).Ισως με ποιο νεα κάρτα ή μεγαλυτέρων δυνατοτήτων pc να μπορείς να κανεις χρήσιμα πράγματα με τον ffdshow, αλλα όταν τα πραγματα είναι οριακά τοτε ζημία κάνει, παρα καλό.

Τα αρχεία HD να είναι πάνω σε δίσκο φορμαρισμένο με 64K block size. (απαραίτητο).
Δεν καταλαβαίνω τι μου λες. Ποιο απλά παρακαλώ.

Reaction score
6
Ο Win DVD παιζει αρχεια ts;
Προφανώς ναι αλλά νομίζω κατι έπαιζε με την κατάληξη του αρχείου.
Νομίζω πως πρεπει να αλλαχτεί για τα παιξει ο player.
Ισχύει αυτό η θυμάμαι λάθος;

Reaction score
5
Εκτός από τον Ανδρέα (thanx), έχει καταφέρει κάποιος άλλος να παίξει τα BBC HD PLANET EARTH με mbattf, χωρίς προβλήματα; Αν ναι, με τι hardware και software?

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Cinemusic - Ανδρεας said:
Ο Win DVD παιζει αρχεια ts;
Προφανώς ναι αλλά νομίζω κατι έπαιζε με την κατάληξη του αρχείου.
Νομίζω πως πρεπει να αλλαχτεί για τα παιξει ο player.
Ισχύει αυτό η θυμάμαι λάθος;
Ανδρέα συνηθίζεται να εξάγεις τα mpeg streams από το .ts (που μπορεί να περιέχει πολλά audio kai video streams). Από την άλλη υπάρχουν players που καταλαβαίνουν τη δομή του και μπορούν να τα παίξουν κατευθείαν.
Πολύ απλά:
1. Μπορείς να δημιουργήσεις mpeg από το ts
2. Μπορείς να βάλεις κάποιο φίλτρο με το οποίο όλοι οι players θα αναγνωρίζουν τα ts (μου διαφεύγει το όνομά του, αλλά το έχω γράψει σε κάποιο thread -αν το βρω θα στο πω.

minas

Πισιά
Reaction score
4.436
Cinemusic - Ανδρεας said:
Προτιμώ να τα κρατώ ως ts καθως ετσι ειναι πιο ευκολοδιαχήριστα.
( τεμαχισμός και ξαναενωση για μεταφορά σε dvds)
Τότε γράψε λάθος, νόμιζα ότι αυτό εννοούσες ότι κάτι παίζει με την κατάληξη :?
Μήπως εννοείς ότι τα .ts δεν είναι εκχωρημένα στο WinDVD ώστε να ανοίγουν με double-click και γι' αυτό τους αλλάζεις κατάληξη?

NLS

Reaction score
1
να βάλω τον σπόρο του κακού και να πω ότι το overlay πεθαίνει ταχέως έναντι του VMR9 ότι και να λέτε, ότι και να θέτε

Reaction score
0
ak1s said:
Εκτός από τον Ανδρέα (thanx), έχει καταφέρει κάποιος άλλος να παίξει τα BBC HD PLANET EARTH με mbattf, χωρίς προβλήματα; Αν ναι, με τι hardware και software?
Setup xp pro ,zoom player pro , core avc pro σε amd 4200+ am2 ,onboard gpu nvidia 6150 ,1gb 667 , sata ii
Από το gspot έχω βάλει το avc core pro στην μέγιστη προτεραιότητα.

Reaction score
5
ΟΚ, δεν μπορώ να βρω το πώς βάζεις προτεραιότητες στο Gspot. Help please! :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.699
Giol εχω καμια ελπιδα να δω το Planet Earth χωρις σπασιματα?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale