Προβλήματα σε εφαρμογές LG OLED λόγω λήξης πιστοποιητικού Let's Encrypt 01/10/2021

minas

Πισιά
Μηνύματα
3.925
Reaction score
3.725
Όσοι έχουν WebOS 3.5 (και πιθανόν και άλλοι), έχουν αρχίσει να βλέπουν προβλήματα σε διάφορες εφαρμογές της TV μετά τις 30/09 που έληξε ένα βασικό πιστοποιητικό της Let's Encrypt. Εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των πιστοποιητικών που εκδίδονται από την εταιρεία, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μέχρι η LG να ενημερώσει τα Root Certificates που εμπιστεύεται (θα έπρεπε να το είχε κάνει καιρό πριν).
Εγώ το αντιμετώπισα με πρόσβαση στον Emby server μου, αντίστοιχα προβλήματα βλέπω και σε άλλους με Plex και άλλες εφαρμογές, ή και σε σελίδες μέσα από το browser.

Εάν η πρόσβαση στην υπηρεσία σας δεν χρειάζεται κρυπτογράφηση (πχ είναι στο εσωτερικό σας δίκτυο), η γρήγορη λύση είναι να την αφαιρέσετε και να συνδεθείτε "ανασφαλώς". Διαφορετικά, μέχρι η LG να δώσει την απαραίτητη ενημέρωση, θα πρέπει ο διαχειριστής της υπηρεσίας να χρησιμοποιήσει ένα πιστοποιητικό από αλυσίδα που θεωρείται ακόμη αξιόπιστη από τις παλιότερες LG.

Εμένα δυστυχώς συνέπεσε χρονικά με αναβάθμιση του λογισμικού της TV και άλλων υπηρεσιών του εσωτερικού μου δικτύου, οπότε πήρε λίγο παραπάνω χρόνο το ψάξιμο της "βλάβης". Σκέφτηκα να τον γλιτώσω από τους επόμενους ;).
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.615
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top