Προβλήματα σύνδεσης με το νέο μας server

Reaction score
1
Παρακαλώ, όσοι αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα σύνδεσης με το νέο μας server, να τα αναφέρουν εδώ.

Πρόβλημα θεωρείται, φυσικά, και το να μην είστε σε θέση να συνδεθείτε με "avsite.gr", παρά μόνον μέσω διεύθυνσης IP.

Reaction score
5
Εχμ. Δεν μπορώ να συνδεθώ ούτε μέσω URL ούτε μέσω IP. Συγκεκριμένα, εταιρικά βγαίνουμε μέσω proxy, ο οποίος από τότε που άλλαξε η IP, μου βγάζει Timeouts και DNS Error. Μίλησα με τους τεχνικούς και μετά από λίγο διερεύνηση βρήκαμε τα εξής:
- Το IP του site είναι ίδιο με τον πρώτο DNS server (ns1).
- Το whois από π.χ. dnsstuff.com δεν γυρνάει data. Φαίνεται ότι ο whois server του grnet είναι κάτω( ; ) Υπάρχει πιθανότητα το φίλτρο που τρέχει στον εταιρικό proxy να κοιτάει τέτοια πράγματα.
- Το Reverse IP του 92.48.74.202 κάνει resolve στο avsite.guru-host.gr και όχι στο avsite.gr.
- Το DNS record λήγει (expires) μετά από 14 μέρες, διάστημα που θεωρείται μεγάλο. Βέβαια, δεν ξέρω πότε έληγε το παλιό.

Να επισημάνω ότι με Otenet από το σπίτι μπαίνω και στο URL και στο IP, μια χαρά. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ότι δεν έχουμε host headers.
Ίσως το peering της εταιρείας έχει θέμα. Δεν ξέρω.
Γενικώς πάντως δεν βρήκαμε κάτι που να κάνει μπαμ. Από την άλλη, δεν το ψάχναμε και κανα-δυο ώρες, καθώς δεν είναι εταιρικά απαραίτητο, όπως καταλαβαίνετε. :happy_9:

Καμιά ιδέα; :sad:

Reaction score
14
αλλαξε δουλειά...!!!

πέραν της πλάκας, ακη, μήπως καλο θα ήταν οι σερβερς σας να κάνετε το απλούστατο:

• At a command prompt, type the following, and then press ENTER:

dnscmdServerName /clearcache

είναι τόσο απλό αλά ίσως και να σου λύσει το πρόβημα... το πιθανότερο είναι οτι εχει αποθηκέυσει στην cache του την παλαιά αριθμηική διευθυνση και κάνει name resolve αλλού για αλλού?

Reaction score
0
Καλημέρα,

Το πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με την cache του proxy σας ή κάποια άλλη ρύθμιση αυτού.
To IP δεν επηρεάζει πουθενά αν έχει την ίδια IP με τον DNS όπως επίσης και το reverse DNS καθώς και το TTL (DNS record), είναι πράγματα εντελώς άσχετα με το πρόβλημα που αντιμερωπίζεται.

Κάντε clear την cache του proxy και αν δεν μπορείτε να μπείτε ξανά κάντε ποστ το output από το:
http://www.checkdns.net/quickcheck.aspx?domain=avsite.gr&detailed=1
στο https://www.guru-host.gr/support/ για να το δούμε άμμεσα μιας και το φόρουμ το βλέπουμε μόνο όταν μας ενημερώνουν για κάποιο πρόβλημα.

Επίσης ενημερώστε μας μέσω ποιού ISP βγαίνεται στο Internet.

Ευχαριστώ

Εχμ. Δεν μπορώ να συνδεθώ ούτε μέσω URL ούτε μέσω IP. Συγκεκριμένα, εταιρικά βγαίνουμε μέσω proxy, ο οποίος από τότε που άλλαξε η IP, μου βγάζει Timeouts και DNS Error. Μίλησα με τους τεχνικούς και μετά από λίγο διερεύνηση βρήκαμε τα εξής:
- Το IP του site είναι ίδιο με τον πρώτο DNS server (ns1).
- Το whois από π.χ. dnsstuff.com δεν γυρνάει data. Φαίνεται ότι ο whois server του grnet είναι κάτω( ; ) Υπάρχει πιθανότητα το φίλτρο που τρέχει στον εταιρικό proxy να κοιτάει τέτοια πράγματα.
- Το Reverse IP του 92.48.74.202 κάνει resolve στο avsite.guru-host.gr και όχι στο avsite.gr.
- Το DNS record λήγει (expires) μετά από 14 μέρες, διάστημα που θεωρείται μεγάλο. Βέβαια, δεν ξέρω πότε έληγε το παλιό.

Να επισημάνω ότι με Otenet από το σπίτι μπαίνω και στο URL και στο IP, μια χαρά. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι ότι δεν έχουμε host headers.
Ίσως το peering της εταιρείας έχει θέμα. Δεν ξέρω.
Γενικώς πάντως δεν βρήκαμε κάτι που να κάνει μπαμ. Από την άλλη, δεν το ψάχναμε και κανα-δυο ώρες, καθώς δεν είναι εταιρικά απαραίτητο, όπως καταλαβαίνετε. :happy_9:

Καμιά ιδέα; :sad:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.501
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$