Προβληματάκια (?) με TW600

Reaction score
4
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Ηρθε επιτέλους η ώρα που ο Epson θα ψιλορυθμιζόταν. Ηρθε ο φίλος με το DVE μαζί με τα φιλτρα για να βγάλουμε λίγο τα ματάκια μας (εγώ άσχετος γαρ).

Τελος πάντων, to cut a long story short, οι ρυθμίσεις κάτω απο το μενού Picture -> Color Adjustment -> RGB/RGBCMY που ρυθμίζουν το μεν RGB το οφφσετ και το gain του κάθε χρώμματος και η δευτερη το hue/saturation δεν φαίνονταν να ανταποκρίνονται. Αλλάζοντάς τες, παίζοντας με όλο το εύρος, τίποτε δε άλλαζε κοιτώντας απο τα φίλτρα με την κατάλληλη κάρτα να προβάλετε...

Η ίδια ακριβώς συμπεριφορά παρατηρήθηκε και σε άλλο συνάδελφο με TW-600 ο οποίος χρησιμοποιεί HDMI για να συνδέει τον προβολέα με το DVDp (που θα πάει, περιμένω τα HD/blue-ray για να φχαριστηθώ και εγώ :( ).

Εχει κανείς καμμια ιδέα γιατί συμβαίνει αυτο? δοκιμάσαμε και άλλο χρωματικό mode αλλά τα ίδια. Είναι φυσιολογικό?

Κάτι επισης που παρατήρησα τελευταία, είναι ότι οσο περνάει η ώρα ο ανεμιστήρας του προβολέα ακούγετε ολο και ποιο δυνατά. Αυτό δεν το έκανε στην αρχή όπου παρέμενε σχετικά ήσυχος καθόλη την διάρκεια προβολής. Εριξα μια ματιά στα φίλτρα και είναι καθαρά. Η λάμπα έχει 54 ώρες λειτουργίας (και ο προβολέας το ίδιο)....

Ευχαριστώ,

Reaction score
182
Για τη ρύθμιση με το dve και τις επιμέρους ρυθμίσεις που αναφέρεσαι κι εγω δεν μπορώ να ξεχωρίσω αλλαγές στην εικόνα, ακόμα και με πατερνάκια σε πολλές απο αυτές... χρειάζεται μάλλον.. περισσότερη εμπειρεία.

Για τον ανεμιστήρα πάντως νομίζω ότι όταν προβάλλεις στατικές εικόνες ή πάτερνς ζορίζεται περισσότερο και γι αυτό ανεβάζει στροφές με συνέπεια περισσότερο θόρυβο.

Reaction score
4
Γεια χαρά Ηλία,

Ενώ η διαφορά στις ρυθμίσεις όταν πειράζεις το Color Saturation (Menu -> Image -> Color Saturation, που πειράζει όλα τα χρώμματα μαζί) είναι εμφανέστατη με τα πατερνακια, ακόμα σε εμένα με δυσχρωματοψία, δεν υπάρχει καμμία απολύτως διαφορά όταν πειράζεις του κάθε χρώματος ξεχωριστά....

Θα ήθελα να στείλω ένα mail στο support της Epson για αυτό, αλλά είπα να ρωτήσω εδώ για να μην γίνω ρεζίλι :)

Οσο για τον θόρυβο, ανέκαθεν καθόμουν ακριβώς απο κάτω απο τον προβολέα (τι να κάνω, η καλύτερη θέση εκεί ειναι... :( ) κατα την διάρκεια προβολής... Τελευταία ακούγετε αρκετά... ακόμα και στο Theater Black 2 που υποτίθετε ότι η λάμπα δεν δουλευει φουλ... Είναι ανεκτός βέβαια, απλά φοβάμαι μήπως αυξηθεί.... :(

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Νικος

minas

Πισιά
Reaction score
4.433
Καλησπέρα Νίκο.
Δυστυχώς δεν έχω τον 600άρη, οπότε αυτά που θα σου πω είναι περισσότερο βάσιμες εικασίες...
Υπάρχει περίπτωση να μη σου δίνεται η δυνατότητα να επέμβεις στο επιμέρους κέρδος κάθε χρώματος στην ψηφιακή είσοδο, αλλά μόνο στην αναλογική. Αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις αν κάνεις τις ίδιες ρυθμίσεις στην είσοδο component (μου φαίνεται βέβαια περίεργο το ότι θα υπήρχαν διαθέσιμες οι ρυθμίσεις)
Αν έχεις πάντως τα κατάλληλα καλώδια, δεν είναι μεγάλος κόπος να κάνεις μια δοκιμή...

Από την άλλη, σίγουρα δεν ισχύει ότι ο προβολέας ζορίζεται περισσότερο, πόσο μάλλον ζεσταίνεται περισσότερο όταν δείχνει στατικές εικόνες... Ο πλέον καθοριστικός εξωγενής παράγοντας για τη θερμοκρασία του pj (και άρα την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα) είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δηλαδή αν η θερμοκρασία του χώρου σου έχει ανέβει συγκριτικά με κάποια άλλη φορά, έστω και κατά 1 βαθμό, είναι λογικό να γυρίζει λίγο ταχύτερα ο ανεμιστήρας.
Επίσης αν έχεις αναρτήσει τον προβολέα στο ταβάνι, ενώ παλιότερα ήταν χαμηλότερα, είναι λογικό να περιβάλλεται από θερμότερο αέρα και άρα να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να ψυχθεί...

Αν δε δουλέψει τίποτα από τα παραπάνω, πάντα υπάρχει και το support της Epson :wink:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Reaction score
13.234
Γενικά, αν είναι στο ταβάνι (και ανάποδα) ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε υψηλότερες στροφές με αποτέλεσμα και μεγαλύτερο θόρυβο.

Reaction score
5
ειμαι με HDMI εχω τον επσον, τον εχω αναποδα στο ταβανι, δοκιμασα τα χρωματα και επιρεαζουν τα οφσετ κανονικα την εικονα...
Για τα επιπεδα του ανεμιστηρα ειναι φανταζομαι τα ιδια, το καλοκαιρι απλα εχει περισσοτερι φασαρια εξω το βραδυ και δε το παιρνεις χαμπαρι... ειναι βεβαια να μην το παρει μια φορα το αυτι σου πρεφα... μετα κολλας σε αυτον!!!
Αλλα ειναι σχετικα αθορυβος μεχρι και στο theater mode που τον παιζω εγω...

Reaction score
4
Καλημέρα!

έχω δοκιμάσει εγώ σε Component και σε συναδέλφου που τον έχει με HDMI και τα χρώματα δεν επειρεάζονται ούτε σε μένα ούτε στον άλλο...

Energy: μήπως μπορείς να γράψεις και την σειρά των μενού απο όπου τα ρυθμίζεις... φοβάμαι ότι με τόσα μενουδάκια, μπορεί κάτι να έχς παρανοήσει... επίσης σε ποιό mode είδες τις αλλαγές?

Ευχαριστώ...

Reaction score
5
δοκιμασα τις αλλαγες απο τα μενου που εδωσες στο πρωτο μηνυμα... αλλαξε τα offset & gain μονο απο το πρασινο και θα δεις διαφορα...
οχι -1, -2... πηγαινετο φουλ κατω να καταλαβεις οτι διαφερει και θα δεις οτι το πρασινο θα εξαφανισθει απο την παλετα...

φυσικα με -1, -2 ειτε το οφσετ ειτε το γκειν, το ματι δε βλεπει τι διαφορα και ειδικα το δικο μας...!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.564
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος