Προβληματάρα με VHS βίντεο της Panasonic

Reaction score
0
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν ξέρω αν αυτή ειναι η σωστή κατηγορία. Αν δεν είναι παρακαλώ μετακινήστε το θέμα αναλόγως.

Λοιπόν, έχω εδώ και 4 περίπου χρόνια ένα βίντεο VHS της Panasonic (νομίζω το 640, δεν θυμάμαι - με 4 κεφαλές στερεοφωνικό). Προχθές για πρώτη φορά, άρχιζε να μου κάνει νερά. Συγκεκριμένα μετά την εγγραφή (σε LP), βάζοντας να δω την ταινία, ήταν όλη η εικόνα χιόνια (δε φαινόταν τίποτα), αλλά ο ήχος γραμμένος πεντακάθαρα. Το κουλό είναι ότι όταν έκανα pause, στοπ καρέ, FFWD και REW, η εικόνα εμφανιζόνταν πεντακάθαρα! Κανένα πρόβλημα whatsoever. Όταν όμως η ταινία έπαιζε, δεν φαινόταν τίποτα. :x Έχοντας δεύτερο βίντεο (ένα Sony HiFi SLV720), δοκίμασα την κασέτα, η οποία έιχε και στο Sony την ίδια ακριβώς συμπεριφορά...

Θεωρώντας ότι έχει πρόβλημα η κασσέτα, δοκίμασα να γράψω και σε καινούργιες και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα παίξαν οι κεφαλές του Panasonic, όμως γιατί σε pause, ffwf & rew, η εικόνα εμφανίζεται άψογη; Έχει κανείς σας καμμιά ιδέα;

Αν είναι πρόβλημα κεφαλής, έχει κανείς να προτείνει καμμιά αξιόπιστη λύση καθαρισμού, γιατί με μια κασέτα καθαρισμούπου έιχα προμηθευτεί από το εμπόριο, κατάφερα να χαλάσω τελείως το προηγούμενο μου βίντεο και αυτό της Panasonic!

Να πω ότι πρέπει να είμαι εξαιρετικά άτυχος, γιατί αντίστοιχο πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζει και η σχετικά καινούργια miniDV βιντεοκάμερα μου (βλ. φόρουμ Βιντεοκάμερας...) :evil: Τι διάολο;

Reaction score
7
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν ξέρω αν αυτή ειναι η σωστή κατηγορία. Αν δεν είναι παρακαλώ μετακινήστε το θέμα αναλόγως.

Λοιπόν, έχω εδώ και 4 περίπου χρόνια ένα βίντεο VHS της Panasonic (νομίζω το 640, δεν θυμάμαι - με 4 κεφαλές στερεοφωνικό). Προχθές για πρώτη φορά, άρχιζε να μου κάνει νερά. Συγκεκριμένα μετά την εγγραφή (σε LP), βάζοντας να δω την ταινία, ήταν όλη η εικόνα χιόνια (δε φαινόταν τίποτα), αλλά ο ήχος γραμμένος πεντακάθαρα. Το κουλό είναι ότι όταν έκανα pause, στοπ καρέ, FFWD και REW, η εικόνα εμφανιζόνταν πεντακάθαρα! Κανένα πρόβλημα whatsoever. Όταν όμως η ταινία έπαιζε, δεν φαινόταν τίποτα.  :x  Έχοντας δεύτερο βίντεο (ένα Sony HiFi SLV720), δοκίμασα την κασέτα, η οποία έιχε και στο Sony την ίδια ακριβώς συμπεριφορά...

Θεωρώντας ότι έχει πρόβλημα η κασσέτα, δοκίμασα να γράψω και σε καινούργιες και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το λογικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τα παίξαν οι κεφαλές του Panasonic, όμως γιατί σε pause, ffwf & rew, η εικόνα εμφανίζεται άψογη; Έχει κανείς σας καμμιά ιδέα;

Αν είναι πρόβλημα κεφαλής, έχει κανείς να προτείνει καμμιά αξιόπιστη λύση καθαρισμού, γιατί με μια κασέτα καθαρισμού που έιχα προμηθευτεί από το εμπόριο, κατάφερα να χαλάσω τελείως το προηγούμενο μου βίντεο και αυτό της Panasonic!

Να πω ότι πρέπει να είμαι εξαιρετικά άτυχος, γιατί αντίστοιχο πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάζει και η σχετικά καινούργια miniDV βιντεοκάμερα μου (βλ. φόρουμ Βιντεοκάμερας...)   :evil:  Τι διάολο;
Λοιπον...
Ο ηχος ειναι ΟΚ επειδη γραφεται απο αλλη κεφαλη που δεν ειναι επανω στο τυμπανο με τις κεφαλες εικονας.
Κατα την εγγραφη και αναπαραγωγη της κασετας χρησιμοποιουνται οι ιδιες 2 μονο κεφαλες εικονας που βρισκονται επανω στο τυμπανο.
Αν εχει επιπλεον κεφαλες εικονας (στο τυμπανο παντα) αυτες χρησιμοποιουνται μονο και μονο για ολες τις αλλες λειτουργιες εικονας (παυση, βημα κλπ).
Δοκιμασε μια αλλη κασσετα ηδη γραμμενη απο πιο παλια, για να δεις αν φταινε οι κεφαλες (οι ιδιες κεφαλες κανουν και το play και το rec). Αν το κανει παλι καθαρισε τες, αν και κατι μου λεει οτι μπορει να ειναι το κυκλωμα, γιατι υποθετω οτι γραφει καλα (οπως φαινεται στην παυση) αλλα δεν κανει αναπαραγωγη.

Αν πρεπει να το καθαρισεις, το βγαζεις απο την πριζα, το ανοιγεις, βρισκεις το τυμπανο, και χρησιμοποιωντας χαρτομαντηλο (οχι χαρτι κουζινας ,οχι βαμβακι, οψι pappie de kol :wink: ) γιατι το χαρτομαντηλο ειναι μαλακο και σκιζεται ευκολα, οποτε αν σου πιαστει πανω στην κεφαλη θα σκιστει και δεν θα παρει μαζι την κεφαλη. Και χρησιμοποιεις καθαρη βενζινη (οχι οινοπνευμα, εχει 5% νερο). Το χαρτομαντηλο το αλλαζεις συνεχεια, δεν καθαριζεις με το ιδιο σημειο.
Το ακουμπας επανω στην κεφαλη σε ολο το πλατος της σταθερα και με το αλλο χερι γυρνας αργα την κεφαλη.

Προσεξε το εξης οι κασσετες καθαρισμου ειναι για χρηση ΜΟΝΟ για 5-10 δευτερολεπτα το πολυ (ειδικα για τις βιντεοκαμερες) γιατι λειτουργουν σα γυαλοχαρτο!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos