Προβληματική εγκατάσταση κεραίας

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.
Πριν λίγο καιρό έκανα ανακαίνιση στο σπίτι και περάσαμε και καλώδια κεραίας.
Το σπίτι είναι ανεξάρτητο σε μια 2όροφη μονοκατοικία.
Λοιπόν σε ένα δωμάτιο έχει τερματική πρίζα που βγάζει θηλυκό βίσμα.Επίσης και η τηλεόραση έχει θηλυκό βίσμα.Φτιάχνω λοιόν ένα καλώδιο με 2 αρσενικά βίσματα το συνδέω και δεν έχω καθόλου σήμα.
Στο δίπλα δωμάτιο έχω πρίζα ίδιας μάρκας με συνδέσεις Τηλ. και Ράδιο.
Για την τηλεόραση βγάζει αρσενικό βίσμα και πάιζει μια χαρά.
Ρωτάω και μου λένε ότι οι συγκεκριμένες πρίζες σε μονό βύσμα βγάζουν μόνο θηλυκό.
Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας γιατί έχω μπερδευτεί

Reaction score
1.844
Γιατί δεν ξεκινάς απ' αυτόν που πέρασε τα καλώδια και τις πρίζες;
Νομίζω πως δεν είναι ζήτημα βυσμάτων, αλλά πως μάλλον η πρίζα δεν έχει συνδεθεί ή τερματιστεί σωστά.

Reaction score
0
Λοιπόν έβγαλα την πρίζα της κεραίας και συνδεσα απευθείας το καλώδιο της κεραίας με την τηλεόραση και έχω σήμα.
Οταν βάζω το καλώδιο στην πρίζα (σε μια από τις 2 υποδοχές που έχει το βάζω) και συνδέω την τηλεόραση με την πρίζα κεραίας τότε δεν έχω εικόνα.
Μάλλον φταίει η πρίζα ε... ή ο τρόπος που τη συνδέω ?
Η πρίζα πάντως είναι καινούργια και από τις πολύ καλές

Reaction score
384
Αφου εχεις σημα τουλαχιστον, το να βρεις το προβλημα ειναι ευκολο.
Ισως να φταιει το καλωδιο που εφτιαξες, αλλα παντως μικρο το κακο..:happy_4:

Reaction score
64
Απάντηση: Προβληματική εγκατάσταση κεραίας

Το πιο πιθανο ειναι η πριζα διελευσης, να εχει in και out , και αυτα να εχουν αντιστραφει.Οποτε το μονο που εχεις να κανεις ειναι να αντιστρεψεις τα καλωδια.Προσοχη το λαθος μπορει να ειναι στην προηγουμενη πριζα απο την προβληματικη.

Reaction score
49
Απάντηση: Re: Προβληματική εγκατάσταση κεραίας

Λοιπόν έβγαλα την πρίζα της κεραίας και συνδεσα απευθείας το καλώδιο της κεραίας με την τηλεόραση και έχω σήμα.
Οταν βάζω το καλώδιο στην πρίζα (σε μια από τις 2 υποδοχές που έχει το βάζω) και συνδέω την τηλεόραση με την πρίζα κεραίας τότε δεν έχω εικόνα.
Μάλλον φταίει η πρίζα ε... ή ο τρόπος που τη συνδέω ?
Η πρίζα πάντως είναι καινούργια και από τις πολύ καλές

Πες μου ότι είναι Legrand.....:mad_3: )( )(
Έχω φάει πίκρα μεγάλη με τις συγκεκριμένες γιατί έχουν καταργήσει τις εντελώς απλές και έχουν ένα πυκνωτή που κόβει ή ελαττώνει πολύ το σήμα.
Αγόρασε μια εντελώς απλή πρίζα διελεύσεως και δοκίμασε (ελάχιστου κόστους).
Ιδανικά θα ήταν να βρεις από που ξεκινάει το σήμα να διακλαδώνεται σε όλο το σπίτι και από εκεί να κάνεις σιγά σιγά τον έλεγχο όλων των πριζών!!!

Καλή υπομονή!!!! :cool_4: :happy_4:

Reaction score
4
Θυλικό βύσμα πάντως τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείτε για το ραδιόφωνο. Εφόσον σύνδεσες κατ' ευθείαν την TV χωρίς πρίζα και έπαιξε, νομίζω ότι η πρίζα πιθανόν να έχει φιλτρα αποκοπής των συχνοτήτων της TV (δεν ειναι συχνό αλλά όχι και απίθανο).

Reaction score
4.485
δες επίσης αν υπάρχει ενισχυτής σήματος!
αν έχει διακόπτη on-off ξεκίνα από 'κει!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas