Προβληματισμοί για LCD 32''

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω σπάσει το κεφάλι μου ψάχνοντας για τηλεόραση 32'' και αφού από το καλοκαίρι έχω διαβάσει HiTECH, Ήχος και Εικόνα και διάφορα forum ψάχνοντας για αναλύσεις και επιδόσεις κατέληξα... στο ό,τι:

1) Δεν εμπιστεύομαι τα τεστ του HiTECH
2) H Samsung LE32R71 είναι εμφανισιακά κούκλα (από μέσα όμως?)

Θέλω τη βοήθεια σας παιδιά...

Θέλω μια 32άρα που μελλοντικά θα συνδεθεί με HTPC και αν είναι δυνατόν να έχει και καλό (όσο είναι δυνατόν) ήχο.

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή πρόσφατα παντρεύτηκα (όχι δεν είναι αυτό το πρόβλημα) και είχα λίστα γάμου στα Expert μάλλον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξω την Amoi που τόσο πολύ επαινείτε εδώ. Βέβαια με μεγάλη περιέργεια περιμένω να τη δω στην έκθεση Ήχος και Εικόνα. Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα τη γνώμη σας για την 32άρα μιας και μόνο για την 37άρα μιλάτε...

Εν κατακλείδι, θέλω μια καλή τηλεόραση που να μη θέλει τον προϋπολογισμό ενός μικρού κράτους (βλ Philips 9731 ή 9631) με καλό ήχο και σέρβις που δεν σου σπάει τα...νέυρα! Ζητάω πολλά;

Βοήθεια, έχω πελαγώσει!!!

ΥΓ. Μήπως να πάρω καμιά LG να τελειώνω;

Reaction score
0
egw de kserw polla apo tvs na sou protinw
apla tha sou pw to eksis :
thelw k go na parw mia lcd , 27'' i 32''
k se opio magazi k na mpw i samsung i 32 i 26 '' , ( i aspri idika ... )
einai poli mprosta . thewrw pos einai poli kali epilogi
giafto k tha tin parw ton dekemvrio.
mpes se ena magazi , i pigaine apeuthias stin ekthesi
k des pia sou aresei perisotero , apoles tis apopsis k pare

Reaction score
152
ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙ 37" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 1080Ρ (02/2006) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ,ΜΕ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2000Ε, ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ 32" ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ 32",ΘΑ ΠΡΩΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ SHARP ME ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΚΤΗ.ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΩΣ ΜΑΡΚΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΨΗΛΕΣ,ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ TOSHIBA KAI KAΠΟΙΕΣ ΝΟ ΝΑΜΕ....

ΟΤΑΝ ΟΙ 37" ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 1600Ε ΕΩΣ 3000Ε ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΛΕΣ ΤΩΝ 32" ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ....

Reaction score
0
Αντε ρε παιδιά. Ρίξτε και άλλοι τα φώτα σας!!!

Συμφωνούν και οι άλλοι για τις Sharp? Πάντως και το HiTECH την έβγαζε κορυφαία (Sharp GD9E).

Και μια άλλη ερώτηση. Η διαφορά μεταξύ 1080i και 1080p είναι τόσο μεγάλη; Μήπως τελικά αξίζει να περιμένω λίγο (μετά τα Χριστούγεννα);

Reaction score
3
Φίλε μου dim, επειδή ο κανόνας μου είναι να μην εκφέρω άποψη για συσκευές που δεν γνωρίζω, θα σου πω τη γνώμη μου για αυτό που έχω δει.
Αν θέλεις κάτι καλό που να μην στοιχίζει πολύ και δεν έχεις σκοπό να το ανανεώσεις μετά από 4-5 χρόνια, τότε για μένα πάρε την ΑΜΟΙ 37 (γιατί όχι και τη 42) και στη θέση λίστας γάμου για TV, πάρε κάτι άλλο.
Και θα σου εξηγήσω γιατί.
1ον Την ΑΜΟΙ (42) την έχω δει. Άψογη εικόνα από οποιοδήποτε σήμα (TV, δορυφόρο, HD). Το ίδιο έχω ακούσει και για την 37.
2ον Με την τιμή που έχει δεν θα βρεις άλλη εφάμιλλη με αυτή την ποιότητα.
3ον Απ' όσο έχω ακούσει το σέρβις είναι οκ. Κάνουν και δωρεάν αναβάθμιση στο σπίτι.
4ον Συνδέεται με HTPC και απ' όσο ξέρω έχει πολύ ωραία εικόνα.
5ον Μην ψάχνεις πολύ καλό ήχο από TV, δεν πιστεύω ότι θα βρεις.

Ύστερα από όλα αυτά, μπορεί να απορήσεις γιατί δεν την πήρα;
Απλά δεν έχω θέση να την βάλω και προτίμησα προβολέα.
Αλλιώς θα έπαιρνα ΑΜΟΙ με κλειστά μάτια.
Λυπάμαι μόνο που δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω, γιατί δεν ασχολούμαι τόσο με τις TV.
Σίγουρα θα σε βοηθήσουν κι άλλα μέλη που ξέρουν περισσότερα ή, και έχουν την ΑΜΟΙ. Ειδικά το βράδυ που μπαίνουν και οι περισσότεροι.
Εγώ είμαι μόνο πρωϊνή βάρδια. :lol:

Reaction score
3
Μαι και καταλαβαίνω ότι σε προβληματίζει πάρα πολύ η αγορά μιας 32 TV, θα σου πρότεινα να περιμένεις να δεις κάποια μοντέλα στην έκθεση.
Άλλωστε 2 μέρες μείνανε. Εκεί θα μπορέσεις να δεις σίγουρα περισσότερα μοντέλα και με καλύτερες ρυθμίσεις απ' ότι στα μεγάλα μαγαζιά.
Κι επειδή όπως είπα και πιο πάνω, δεν μπορώ να σου προτείνω μάρκα ή μοντέλο, γιατί απλά δεν έχω δει κάποια ή κάποιες, θα σου πω κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις: ΜΗΝ πάρεις TV με ανάλυση 1366χ768 (HD Ready).
Γιατί σίγουρα θα μετανιώσεις σε κάνα χρόνο με δύο.
Είναι καλύτερα να πάρεις μια CRT, παρά να πάρεις κάτι που ήδη σβήνει από τον χάρτη της αγοράς.
Ελπίζω να έρθεις στην Έκθεση και να τα πούμε από κοντά.

Reaction score
0
Άψογη εικόνα από οποιοδήποτε σήμα (TV, δορυφόρο, HD)????

Για HD το καταλαβαίνω, αλλά από TV και δορυφόρο έχετε δει άψογη εικόνα? Εγώ πάντως όχι...

Reaction score
0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΑΤΟΣ said:
ΜΗΝ πάρεις TV με ανάλυση 1366χ768 (HD Ready)[/u].
Γιατί σίγουρα θα μετανιώσεις σε κάνα χρόνο με δύο.
Είναι καλύτερα να πάρεις μια CRT, παρά να πάρεις κάτι που ήδη σβήνει από τον χάρτη της αγοράς.
δηλ το λιγότερο 1900Ε , αν δέν μπορεί(ς) να τα δώσεις και δέν θέλεις να βάλεις στον χώρο άλλη μια λάμπα ? :( :?: :?:

Reaction score
3
δηλ το λιγότερο 1900Ε , αν δέν μπορεί(ς) να τα δώσεις και δέν θέλεις να βάλεις στον χώρο άλλη μια λάμπα ?
συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις, τι εννοείς;

Reaction score
0
δηλ το λιγότερο 1900Ε , αν δέν μπορεί(ς) να τα δώσεις και δέν θέλεις να βάλεις στον χώρο άλλη μια λάμπα ?
συγγνώμη, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό που γράφεις, τι εννοείς;
αν κάποιος δεν θέλει CRT και αν δεν πάρεις 1366χ768 τότε το μόνο που μένει είναι να δώσει το λιγότερο 1900Ε για μια 1080π, σωστά ?????

Reaction score
0
ειναι κ θεμα χωρου
εμενα δε χωραει ας πουμε μια >32''
κ δε προκειτε να περιμενω 2 χροννια να ερθουν
full hd στις 32'' οποτε θα παρω μια 32...
πριν 2 χροννια λεγαμε οτι οι ctr ειναι τοπ
ηρεμιστε ... παντα θα βγαινουν καινουργια... ετσι ειναι

Reaction score
3
αν κάποιος δεν θέλει CRT και αν δεν πάρεις 1366χ768 τότε το μόνο που μένει είναι να δώσει το λιγότερο 1900Ε για μια 1080π, σωστά ?????
Σωστά το λες, ίσως και κάτι λιγότερο από 1900€.
Αλλά αν πάρεις 1366χ768, σίγουρα θα την αλλάξεις σε 2 χρόνια. Ειδικά μόλις γίνουν προσιτά τα HD players, σίγουρα δεν θα αντέχεις να δεις DVD.
Απλά, εγώ πάντα προτείνω και συμβουλεύω με γνώμονα ότι, όποιος θέλει να αγοράσει μια συσκευή (εδώ για TV), πρέπει να προβλέπει και να υπολογίζει τη χρονική διάρκεια ζωής που θα έχουν, ΠΡΟΣΟΧΗ όχι η συσκευή που θέλει να αγοράσει, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτής.
Και στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν δώσεις, έστω 1900€,για μια TV Full HD 1080p είσαι καλυμμένος από TV για 7-8 χρόνια, όσον αφορά το HD 1080p. Αν πάρεις 1366x768, με π.χ. 900€, σε 2 χρόνια θα είσαι αναγκασμένος να την αλλάξεις.
Από κει και πέρα ο καθένας, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του και με την χρήση της συσκευής που θέλει, επιλέγει αυτό που θα πάρει.

Reaction score
0
Αλλά αν πάρεις 1366χ768, σίγουρα θα την αλλάξεις σε 2 χρόνια. Ειδικά μόλις γίνουν προσιτά τα HD players, σίγουρα δεν θα αντέχεις να δεις DVD.
Απλά, εγώ πάντα προτείνω και συμβουλεύω με γνώμονα ότι, όποιος θέλει να αγοράσει μια συσκευή (εδώ για TV), πρέπει να προβλέπει και να υπολογίζει τη χρονική διάρκεια ζωής που θα έχουν, ΠΡΟΣΟΧΗ όχι η συσκευή που θέλει να αγοράσει, αλλά τα χαρακτηριστικά αυτής.
Και στο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν δώσεις, έστω 1900€,για μια TV Full HD 1080p είσαι καλυμμένος από TV για 7-8 χρόνια, όσον αφορά το HD 1080p. Αν πάρεις 1366x768, με π.χ. 900€, σε 2 χρόνια θα είσαι αναγκασμένος να την αλλάξεις.
Από κει και πέρα ο καθένας, ανάλογα με τον προϋπολογισμό του και με την χρήση της συσκευής που θέλει, επιλέγει αυτό που θα πάρει.
Για ποιον λόγο κάποιος που έχει 1366Χ768 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ???Δεν θα μπορεί να δει HD αν η τηλεόραση του είναι 1366Χ768 HD ready????

Reaction score
3
Γιατί απλά δεν θα βλέπεις την 1920χ1080 ανάλυση.
Και για να είμαι πιο ακριβής θα βλέπεις 1366χ768.
Είναι στην κρίση του καθενός το τι θέλει να βλέπει και τι οικονομικές δυνατότητες έχει. Πάντως είναι προτιμότερο να δώσεις παραπάνω και να είσαι καλυμμένος για μερικά χρόνια, παρά να αναγκαστείς να αλλάζεις συσκευή κάθε 2 χρόνια.
Αλλά είπα, είναι στην κρίση του καθενός.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_