Προβληματισμοί...

Reaction score
62
Έχω ένα προβληματισμό σχετικά με το μέλλον των προβολέων. Κάθε λίγο και λιγάκι βλέπουμε τις εταιρίες που κατασκευάζουν τηλεοράσεις να συναγωνίζονται ποιά θα βγάλει το μεγαλύτερο panel. Νομίζω η samsung έχει αυτή τη στιγμή την υπεροχή, κατασκευάζοντας ένα panel 110" (δεν είμαι σίγουρος για το νουμερο αλλά σίγουρα πάνω από 100"). Παρατηρώ ότι σιγά σιγά οι τηλεοράσεις μπαίνουν στα λημέρια των προβολέων, που κατά κύριο λόγο προσφέρουν μεγάλη εικόνα. Άν μελλοντικά τα panel αυτά φτηνύνουν και λόγω οτί η τηλεόραση είναι απείρως πιό εύκολη στην εγκατάσταση από τον προβολέα, (τη βγάζεις από το κουτί και παίζει), λέτε οι προβολείς να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον? Ελπίζω πως όχι... :roll:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Τα πανελ αυτα ειναι πανακριβα. Μιλαμε για πολλες δεκαδες χιλιαδες ευρω. Και ειναι και πρωτοτυπα. Δεν εχουν γραμμη παραγωγης. Οι προβολεις θα μας συντροφευουν για πολλα πολλα χρονια ακομα, σαν πιο ποιοτικη και προσιτη λυση...

Reaction score
1
Και εγώ την ίδια σκέψη έκανα. Νομίζω όμως μέχρι να πέσουν οι τιμές των 90-100 ιντσων πανελ σε τιμές γύρω στα 2000 ευρώ θα περάσουν 7-10 χρόνια.

Θυμάμαι σε ένα Back to the Future, είχε ένα τοίχο όλο τηλεόραση........

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Τετοιες τιμες δυστυχως δεν θα δουμε ουτε σε 10 χρονια φοβαμαι... Και μονο το γεγονος οτι οι τηλεορασεις αυτες ζυγιζουν εκατονταδες κιλα, μονο τα υλικα να βαλεις...Μονο με τηλεορασεις SED που ειναι λεπτες οσο ενα φυλο χαρτιου μπορουμε να παρουμε τετοιες τιμες, αλλα παλι αυτες ειναι σε πειραματικο σταδιο...Ιδωμεν...

Reaction score
164
Φαντάζεστε τι κατανάλωση θα έχει μια plasma 100"; Τι θερμότητα θα βγάζει; Πόσο δύσκολη θα είναι η τοποθέτησή της; Τι βάσεις θα χρειάζεται; Σε πολλά σπίτια ούτε καν θα μπαίνει ένα τέρας πλάτους 2 μέτρων... Αφήστε που πολλά σπίτια δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν συνέχεια έναν τοίχο γεμάτο με το τέρας. Εδώ δεν μπορούμε να έχουμε σταθερή οθόνη για τον προτζέκτορα...

Reaction score
50
Δεν ξέρω επίσης και τι παίζει με την ακτινοβολία τέτοιων τηλεοράσεων. Μήπως... βγάζει μάτια; Από την άλλη, με τους προβολείς δε νομίζω να έχουμε καθόλου επιβλαβή ακτινοβολία (εκτός αν κάνω λάθος).

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν ξέρω επίσης και τι παίζει με την ακτινοβολία τέτοιων τηλεοράσεων. Μήπως... βγάζει μάτια; Από την άλλη, με τους προβολείς δε νομίζω να έχουμε καθόλου επιβλαβή ακτινοβολία (εκτός αν κάνω λάθος).
Ούτε με τις πλάσμα και τις LCD έχουμε ακτινοβολία...

Reaction score
313
Χμμμ...πιθανόν σε δέκα χρόνια, οι τιμές των τεραστίων τηλεοράσεων να είναι λογικές, το βάρος μικρό (λέμε, τώρα...) και η κατανάλωση ελάχιστη. Θαυμάσια!

Ωστόσο, σε δέκα χρόνια, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, οι (είκοσιτετράτσιποι...) προβολείς θα προβάλουν σε περισσότερες από δύο διαστάσεις... :wink:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.361
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel