Προβληματισμος για hdmi

Reaction score
64
Θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με το ποσο απαραιτητη ειναι η συνδεση hdmi για τον προβολεα.Δυστυχως η συνδεση μου ειναι μονο component για τον λογο οτι η διατομη του ηλεκτρολογικου καναλιου δεν επιτρεπει την διελευση καλωδιωσης hdmi μαζι με τον ακροδεκτη.Ισως αν εκοβα το καλωδιο hdmi , το περναγα απο το καναλι, και ξανακολουσα τους αγωγους , τι πιθανοτητες επιτυχιας θα ειχα ;;Μηπως θα ηταν καλυτερα να περιμενω την ελευση μιας προσιτης υλοποιησης ασυρματου hdmi ;;Σε ποια τιμη αραγε ;Μηπως κακως στενοχωριεμαι και το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να απολαμβανω την εικονα που μου δινει ο tw 700 ;
Σας ευχαριστω πολυ για την δουλεια που κανετε και την αφοσιωση σας σε αντιθεση με τα περιοδικα του χωρου που μαλλον εχουν αλλους στοχους !

Reaction score
50
To πόσο απαραίτητη ειναι η σύνδεση HDMI θα το κρίνεις εσύ που μπορείς να κάνεις την σύγκριση με τα μάτια σου στο δικό σου χώρο και με τα μηχανήματά σου (Full HD - HD ready κλπ).

Προσωπικά για τους ίδιους πρακτικούς λόγους προτίμησα την Component συνδεση για τον προβολέα (που δεν ειναι HD) και HDMI στην ΤV.

Αν αποφασίσεις να κόψεις το HDMI ψάξε για τους ειδικούς connectors ώστε να το τερματίσεις σωστά μετά.

Reaction score
1
Απάντηση: Προβληματισμος για hdmi

Μήπως δεν είναι απαραίτητο να προβληματίζεσαι και τόσο αφού ο προβολέας σου δεν είναι full HD όπου το hdmi είναι ουσιώδες;

Reaction score
10
Μην το κοψεις, γιατι μπορει αφ ενος, να το χαλασεις και αφ ετερου, ναι μεν να το κολλησεις καλα αλλα να να μη δουλευει σωστα....πχ να μη κλειδωνει στην επιθυμητη αναλυση, σπινθιρισμοι κλπ κλπ

Για ποσα μετρα καλωδιο μιλας ?

Δεν ειναι δυνατο να το περασεις με ενα μικρο εξωτερικο καναλι ?

Οι διαφορα παντως στην εικονα απο component σε HDMI ειναι εμφανεστατη σε καθε ματι , και στα 720p.

Reaction score
0

Αν υπαρχει χωρος εκει που ειναι ο προβολεας βαζεις ενα μικρο atx PC (se htpc ultra slim case ) και το τροφοδοτεις με το απαραιτητο multimedia υλικο μεσω ftp καλωδιου με το PC toy salonioy που φανταζομαι εχεις. Apo ekei με ενα μικρο καλωδιο 50εκ HDMI trofodoteiw ton prozectora.

Ακομα υπαρχουν και μικροι σκληροι δισκοι σε μικρο κουτι που εχουν ενα απαραιτητο λειτουργικο και παιζει τετοια αρχεια (HD) kai bebaia diauetoyn HDMI.

Αν παλι δεν θελεις να μπεις σε τετοια περιπετεια μεινε οπως εισαι (εγω ειμαι με component se tw600) kai mporv na soy pv oti den exei kai megalh diafora me hdmi (poy syndesa) afoy me component o tw600 dinei 720p. Apla περνα ενα ftp καλοδιο δικτυου μεσα στο καναλι για μελλοντικη χρηση.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Προβληματισμος για hdmi

Α Apla περνα ενα ftp καλοδιο δικτυου μεσα στο καναλι για μελλοντικη χρηση.
Δεν θελει ενα καλωδιο δικτυου αλλα 2 και μαλιστα απο CAT5e και πανω.
Η λυση αυτη ειναι πολυ δυσκολη στην υλοποιηση της και αρκετα ακριβη, καθως τα cat5 transmitter/receiver κοστιζουν.

Reaction score
64

Ευχαριστω για τις συμβουλες . Η λυση εξωτερικου καναλιου μαλλον θα σκονταψει στην αισθητικη αποψη της συζυγου!Η δε λυση mini htpc ειναι ενδιαφερουσα αλλα μαλλον την οποιαδηποτε κινηση θα την αφησω για το μελλον!Και να σκεφτειται οτι κατα την κατασκευη του σπιτιου ειχα στο μυαλο μου την συνδεση hdmi , αλλα μαλλον αδρανησα ! Βλεπετε το 2005 με ειχε επηρεασει το γεγονος οτι το hdmi ειχε καποιες παιδικες ασθενειες και δεν ειχα διαθεση να δαπανησω γυρω στα 400 ευρω για ενα επωνυμο 10 m hdmi καλωδιο με αβεβαιο μελλον!Με παρηγορει το γεγονος οτι ειναι αρκετοι στην ιδια θεση με μενα ,οποτε μαλλον θα υπαρχει στο μελλον μια λυση!
Και παλι σας ευχαριστω!

Reaction score
10
Αχ αυτες οι συζυγοι...τι μας κανουν.....

Για ταινια ομως ...πρωτες πρωτες.....και στις φιλεναδες τους κοκορευονται για το προβολεα του αντρα τους.....

Ενα μικρο καναλακι ακριβως πανω απο το σοβατεπι και μετα αν ανεβαινει στο τοιχο , τοποθετημενο στη γωνια και ομορφα βαμενο, δε νομιζω να ειναι και τοσο κακο......για κανε μια νυξη....

απο μακρυα ομως...εκτος βεληνεκους της παντοφλας....:138:

Reaction score
384
Re: Απάντηση: Προβληματισμος για hdmi

Δεν θελει ενα καλωδιο δικτυου αλλα 2 και μαλιστα απο CAT5e και πανω.
Η λυση αυτη ειναι πολυ δυσκολη στην υλοποιηση της και αρκετα ακριβη, καθως τα cat5 transmitter/receiver κοστιζουν.
Εχουν πεσει οι τιμες αρκετα παντως.
Ισως να το κοιταξει το θεμα...:113:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef