Προβλημα Με Δορυφορικη Συνδεση

Reaction score
0
Καλημερα

Θα μπορουσε κανεις να μου πει ποιος ο λογος που κατα την διαρκεια θεασης απο δορυφορο, χανεται η συνδεση και το συστημα μου αναφερει οτι ψαχνει να συνδεθει με το δορυφορο
Ειναι προβλημα του δεκτη ο οποιος ειναι παλιος η προβλημα του δορυφορου

Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
5
Το πιάτο είναι καλά στερεωμένο η το παίρνει ο άνεμος?

Εγώ το έβαλα προσωρινά πριν κανένα χρόνο σε μια σωλήνα στην ταράτσα με σκοπώ σε κάποια άλλη στιγμή τα το καρφώσω στην ταράτσα και όταν φυσά χάνεται το σήμα στιγμιαία!

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού! :lol:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ξεκινάς απο τα βασικά... :idea:

1) Δές εαν συμβαίνει αυτό σε όλους τους σταθμούς

2) Παρατήρησε εαν αυτά συμβαίνουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες ή μόνο όταν έχει καιρικά φαινόμενα με αέρηδες και συνεφιές ή βροχές

3) Ξεκίνα απο την κεραία και δες εαν έχει καλή στήριξη

4) Δές (όσο μπορείς) μήπως μετακινήθηκε το πιάτο και το σήμα είναι στα όρια του. Προσπάθησε να το μετακινήσεις ελάχιστα δεξιά-αριστερα, με πάρα πολλή προσοχή όμως, μήν χάσεις το κέντρο του δορυφόρου και παρατήρησε το σήμα στον δέκτη.

5) Ελεγξε την σύνδεση του καλωδίου και του κονέκτορα στο LNB, μήπως πήρε νερό και δημιουργεί βραχυκύκλωμα.

6) παρατήρησε το καλώδιο καθόδου για τυχόν φθορές και χτυπήματα

7) Δές την εισαγωγή του στο σπίτι, ή εαν καταλήγει σε πρίζα έλεγξε την σύνδεση στον κονέκτορα

8) Το ίδιο κάνε και στην είσοδο του δέκτη μήπως βραχυκυκλώνει

9) Τέλος εαν έχεις πολύμετρο βγάλε και τις δύο άκρες του καλωδίου στον αέρα, απο τον δέκτη και απο το πιάτο και μέτρησε τα για βραχυκύκλωμα ωμικά.μετά βραχυκύκλωσε την μία πλευρά για να δείς ότι υπάρχει συνέχεια στο καλώδιο και δεν έχει διακοπή.

Το πιθανότερο για εμένα είναι ότι έχει αποσυντονιστεί το πιάτο και θέλει ενα "κλικ" για να επιστρέψει στα κανονικά του.:idea:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός