Προβλημα με εγκατασταση

Μηνύματα
87
Reaction score
0
Παιδες,

πως μπορω να βαλω σωστα ενα πανι παραλληλα με τον τοιχο???

δηλαδη κοιτοντας στο ταβανι σκεφτητε οτι ο προβολεας θα βιδωθει στη γωνια του τοιχου με το ταβανι, ειτε στο ταβανι ειτε στον τοιχο.
το πανι θα μπει περιπου στη μεση του ταβανιου και θα κρεμεται... το προβλημα ειναι πως θα βαλω ΑΚΡΙΒΩΣ παραληλα με τον τοιχο το πανι στο ταβανι ωστε να μην πρεπει να κανω διορθωσεις keystone Κλπ...

εχει κανεις καμια ιδεα???

Δηλαδη ο προτζεκτορας δε θα ειναι οπως στο σχεδιο δηλαδη στο πλαι, αλλα ΣΩΣΤΑ τοποθετημενος πανω απο το διθεσιο καναπε..
το θεμα ειναι το πανι πως θα μπει ΑΚΡΙΒΩΣ παραλληλα με τον τοιχο??? καμια ιδεα??

2. εχει βρει κανεις ΒΙΔΕΣ- ινοξ για ουπα?? που ειναι βιδα, μετα ειναι μονο ινοξ το ντιζαιν του και ξανακαταληγει σε βιδα για να μπει παξιμαδι στον προτζεκτρα??

ευχαριστΩ!
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Σκάλα και μεζούρα. Εάν τελικά ξεφύγεις π.χ. μισή μοίρα με το πανί, θα πρέπει να γυρίσεις αντίστοιχα τον προβολέα μισή μοίρα. Οπότε άφησε τον κατάλληλο τζόγο στη βάση του προβολέα και κάνε το τελικό σφίξιμο αφού τον ρυθμίσεις. Άσε που μπορεί η εικόνα του προβολέα να έχει ένα βάθος πεδίου μερικών εκατοστών, πράγμα το οποίο δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχουν εδώ αρκετοί που ξέρουν στα σίγουρα.
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Και κάτι άλλο: μια και ο προβολέας θα τοποθετηθεί ψηλά, γιατί δεν κάνεις την αποκοτιά να τον βάλεις εκεί που τελειώνει η μπαλκονόπορτα? Διότι σκέφτομαι το εξής: αν γίνει μία στραβή μία φορά και βγάλει καπνό το τζάκι μέσα στο δωμάτιο, θα τον φάει στη μάπα ο προβολέας και θα γεμίσει αιθάλη, οπότε μετά άντε να τον καθαρίσεις.
 


Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Λευτέρη και εσείς οι άλλοι προβολάκηδες, ο καπνός του τσιγάρου δημιουργεί προβλήματα στους προβολείς με την πάροδο του χρόνου?
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Να σου πω... Στον Sony 400 που τον ειχα για 9 χρονια περιπου, δεν εχω προσεξει κατι... Και εχει φαει τον καπνο της αρκουδας... Μιλαμε ομως για ενα θηριο, με κατασκευη πολυ ανωτερη απο τα σημερινα μηχανακια... Στον 900αρη, απαγορευω το καπνισμα δια ροπαλου... Οπως και να το κανεις, αν δεν υπαρχουν σφραγισμενα οπτικα, ο καπνος κανει τη ζημια του...
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Βγαίνω εκτός θέματος, αλλά ανεχθείτε με: η συμβατική σοφία στις φωτογραφικές μηχανές λέει ότι ΠΑΝΤΑ αγοράζουμε ένα ουδέτερο φίλτρο (π.χ. skylight ή ultraviolet) και το βιδώνουμε μπροστά από το φακό, για να αποφύγουμε γρατσουνιές και λερώματα στο μπροστινό στοιχείο του φακού. Έτσι καθαρίζουμε μόνο το φίλτρο, το οποίο στην ανάγκη το αλλάζουμε εύκολα και φτηνά.

Αυτό γίνεται, ή πρέπει να γίνεται, στους προβολείς? Φυσικά δεν κινδυνεύουν από γρατσουνιές υπό κανονικές συνθήκες, αλλά εάν μπορεί να αποφύγει κανείς άσκοπο λέρωμα από επικάθηση σκόνης ή καπνού και καθαρισμούς, γιατί να μη το κάνει?
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Εκτος απο τον φακο, η σκονη και η καπνα, λερωνει τα φιλτρα, τα πανελ (lcd μονο, γιατι ολα τα dmd πανελ ειναι σφραγισμενα), και τα πρισματα... Γι'αυτο καλο θα ηταν να υπαρχει ενας ιονιστης στον χωρο (στην περιπτωση που δεν γινεται να αποφυγουμε το καπνισμα ή καποια αλλη εστια καπνου...). Προσοχη ομως!!! Σε περιπτωση που υπαρχει τζακι αναμμενο στον χωρο (λιγο τραβηγμενο, αφου θα ειναι εστια περιφερειακου φωτος), ο ιονιστης θα τραβηξει τον καπνο και θα τα κανει λιμπα!!!
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Δεκτόν, μίλησα για το μπροστινό στοιχείο του φακού γιατί αυτό είναι εξ ορισμού εκτεθειμένο, ανεξαρτήτως του τι σφραγίσματα υπάρχουν πίσω απο αυτό.
 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Μηνύματα
3.190
Reaction score
187
Συγνωμη αλλα δεν απαντησα στην ερωτηση σου!
Το να βαλεις φιλτρο για γρατζουνιες σε προβολεα, ειναι μαλλον υπερβολη, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση κακομεταχειρισης του. Ακομα και να υπαρχει ομως τετοια περιπτωση (μετακινηση κτλ), υπαρχει παντα το καλυμα του. Σε περιπτωση επικαθησης καπνου, καθαριζεται πανευκολα με ενα ειδικο πανακι...
 

Μηνύματα
16.004
Reaction score
14
RDoherty said:
Δεκτόν, μίλησα για το μπροστινό στοιχείο του φακού γιατί αυτό είναι εξ ορισμού εκτεθειμένο, ανεξαρτήτως του τι σφραγίσματα υπάρχουν πίσω απο αυτό.
σχεδόν ποτέ δεν ακουμπάμε τον φακό του προβολέα.

Αν χρειάζεται ξεσκόνισμα, το φύσημα είναι ευκολότερο. Επίσης όπως λέει ο Λευτέρης καλό είναι μετά την προβολή να βάζουμε το Lens cover και έτσι η σκόνη στον φακό δεν θα πάει ποτέ.

Τώρα από ότι ξέρω οι περισσότεροι φακοί του προτζέκτορα δεν έχουν thread (σπείρωμα) οπότε και θα ήταν αδύνατη η τοποθέτηση του φίλτρου στο φακό παρά μόνο με πατέντα.
 

Μηνύματα
202
Reaction score
45
Φίλε MacGyver

Επειδή εκτιμώ ότι ακόμα ψάχνεις να βρείς την βέλτιστη λύση για να εγκαταστήσεις τον προβολέα και την οθόνη σου, θα σου αναφέρω την γνώμη μου,την οποία άν θα ακολουθήσεις σίγουρα δεν θα χάσεις....
Κατ' αρχή όπως σου προανέφεραν και οι προηγούμενοι απαντήσαντες πρέπει να φέρεις ακριβώς παράλληλα τον φακό του προβολέα με την επιφάνεια της οθόνης, και όχι την οθόνη παράλληλα με τον τοίχο - γιατί ελάχιστες είναι οι φορές που σε ένα σπίτι βλεπουμε σωστή οικοδομική γεωμετρία, μήν υπολογίζεις λοιπόν ότι ο τοίχος σου είναι σωστός - πρέπει να έχουμε ένα reference....
'Αν δέν συμβεί αυτό θα έχεις (χ) προβλήματα - όπως με την γεωμετρία του οφέλιμου κάδρου, και δεν θα σου έρχεται ακριβώς με τίποτα παρ΄όλο το παίξιμο - ρύθμιση που θα κάνεις με το keystone Corection στον προβολέα σου, ένα άλλο σημαντικό είναι: λίγο άς αναλογισθούμε την φυσική - όταν η απόσταση μιας εκπεμπόμενης φωτεινής πηγής (στην περίπτωσή μας ο φακός του προβολέα) δεν απέχει ισομετρικά απο την προσπίπτουσα φωτειζώμενη επιφάνεια (στην περίπτωσή μας είναι η οθόνη) το αποτέλεσμα που θα πάρουμε θα είναι το εξής: στην προσπάθειά μας να νετάρουμε την εικόνα αλλού θα έχουμε νετάρισμα σωστό και αλλου φλουτάρισμα, (αυτό το φλουτάρισμα οι φίλοι μας οι σκηνοθέτες το αναφέρουν ώς fluartistic).
H εικόνα μας λοιπόν δεν θα μας έρχεται με τίποτα σωστά όσο και άν προσπαθήσουμε.
Τώρα για να το πετύχεις αυτό σωστά χωρίς να καταναλώσεις μισή και πλέον ώρα με τις μετρήσεις και πάνω στην σκάλα, θα σου πώ έναν εύκολο και πρακτικό τρόπο που σίγουρα θα τον έχουν κάνει αρκετοί από εμας που φυσικά ψάχνουν το καλύτερο σε μία εγκατάσταση.
θα προμηθευτείς ένα ηλεκρονικό αλφάδι - εννοώ αυτό που εκπέμπει με Laser είτε φωτεινή δέσμη είτε φωτεινή κουκίδα, κατά προτίμειση απο το Comtinent ή Practiker - κοντά στα 25 με 30Ε το πολύ, θα βρείς πολύ εύκολα το κέντρο του φακού, και στην συνέχεια την παραλληλότητα της οθόνης ώς προς τον φακό.
Ενοείται ότι ο προβολέας πρέπει να τοποθετηθεί ανάποδα στην βάση, είτε τοποθετηθεί η βάση στον τοίχο είτε στην οροφή και υπόψιν ότι το πάνω μέρος του φακού θα διαγράφει σε νοητή ευθεία το πάνω μέρος της οθόνης.
Τώρα άν χρειασθείς βάση τοίχου έχει η εταιρία του Σάκη Καρατολιου κάτι εκπληκτικές αλουμινίου για ανάποδη στείριξη του προβολέα περίπου στα 200Ε.
Κάτι που επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω είναι ότι, όταν θα κάνεις τις δύο τρύπες στον τοίχο για να στειρήξεις την οθόνη θα βάλεις το αλφάδι για να είσαι σωστά ευθυγραμισμένα.
Άν δεν συμβεί αυτό - σύντομα η οθόνη σου θα σου παρουσιάσει ζάρες και το αποτέλεσμα της θέασης θα είναι προβληματικό.

Τώρα όσον αφορά τίς βίδες Inox για ούπατ που θέλεις - θα βρείς μεγάλη ποικιλία στον Ρέππα - ειδικό κατάστημα για βίδες και όχι μόνο κάπου στο πρώτο τετράγωνο στην Αθηνάς ξεκινώντας απο το Μοναστηράκι προς Αθήνα.

Και κάτι σημαντικό για τα καταστήματα που αναφέρονται προς Θεού μήν θεωρηθεί ώς διαφημιση.
Απλά τυνχάνει να έχω χρησιμοποιήσει τα προιόντα τους - και είναι επιτυχειμένες συνταγές.
Τέλος σου εύχομαι καλές θεάσεις και επιτέλους άς αφήσουμε για λίγο τα PC για να πάμε για κανένα μπάνιο......
 

Μηνύματα
87
Reaction score
0
Αγαπητέ Nick και ολοι οι φίλοι εδω,

ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια!! το θεμα ειναι: οτι τον προβολεα θα τον βαλω στη μεση απεναντι απο τον καναπε οχι εκει που ειναι στο σχεδιο.. αλλα καπου προς τη μπαλκονοπορτα..
σζχετικα με το τζακι μου ειναι αστα να πανε..καπνιζει πολυ και αναγκαστικα θα τον σκεπαζω :lol: :lol: οταν θα τυχει να το απναψω...

2. Δηλαδη αυτο που λες υσχυει για τον οπτομα??? "υπόψιν ότι το πάνω μέρος του φακού θα διαγράφει σε νοητή ευθεία το πάνω μέρος της οθόνης."

αυτο σημαινει οτι ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ η βαση μου πρεπει να ειναι καμια 40αρια εκατοστα απο το ταβανι η να βαλω βαση τοιχου..!!!

φυσικα προτιμω βαση τοιχου αφου στον τοιχο θα ειναι κολλητα ουτως η αλλως...

3 Δεν καταλαβα καθολου πως θα βρω το παραλληλο για να βαλω το πανι!!! οπως μου λες βρισκω το κεντρο.. αλλα πως θα βρω τα σημεια ποου θα τρυπησω ωστε να ειναι ακριβως παραλληλα με τον προβολεα??

ευχαριστω παρα πολυ!!!
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.670
Μηνύματα
2.871.633
Members
37.930
Νεότερο μέλος
axil
Top