Προβλημα με την 42PX80

Reaction score
4.250
Πριν περιπου 2 χρονια (δεν εκλεισαν) αγορασα την PANASONIC 42PX80. Απο την εν λογω τηλεοραση ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Προχτες ομως το βραδι οταν τελειωσε μια ταινια που εβλεπα την κλεινω και ετοιμαζομαι να παω για υπνο. Στο σκοταδι ομως διακρινω στην τηλεοραση κατι γραμματα οπως οταν τελειωνει μια ταινια και στο τελος γραφει τα ονοματα ηθοποιων κ.λ.π. Στην δειαρκεια της ημερας δεν φαινονται. Επισης οσο η τιβι ειναι σε λειτουργια δεν υπαρχει κατι το μεμπτο.
Εαν η κατασταση δεν χειροτερεψει τοτε μπορω να πω οτι το προβλημα δεν ειναι ενοχλητικο κι εκει τελειωνει το ζητημα. Αν ομως χειροτερεψει τοτε τι γινεται? Φυσικα μια λυση ειναι να την επιστρεψω απο κει που την πηρα (techixx). Στην περιπτωση αυτη η τιβι θα παει Γερμανια και λογικα θα μου επιστραφει σς κανα διμηνο. Ποια ειναι η γνωμη σας?

Reaction score
2
Απάντηση: Προβλημα με την 42PX80

Λόγω της τεχνολογίας plasma είναι λογικό να μένει για λίγη ώρα η τελευταία εικόνα που έδειχνε η τηλεόραση, ακόμα και αν τη σβήσεις. Εγώ που βλέπω σχεδόν πάντα σε σκοτάδι το παρατηρώ συνέχεια (42PX8). To φαινόμενο είναι γνωστό ως image retention, και είναι αναμενόμενο.

Αν το "αποτύπωμα" ταιριάζει με τους τίτλους της ταινίας που μόλις είδες μην ανησυχείς.
Αν όμως το "αποτύπωμα" που βλέπεις είναι συνέχεια το ίδιο προφανώς κάποια στιγμή την ξέχασες με στατική εικόνα για αρκετή ώρα.
Λέγεται Burn in και δεν καλύπτεται από εγγύηση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρότεινα να βάλεις κάποιο dvd στρωσίματος να παίξει και μερικές ώρες σερί μήπως και συνέλθει μόνη της. (μερικοί έχουν δοκιμάσει και λευκή εικόνα σε όλη την τηλεόραση για κάμποση ώρα)

Reaction score
4.250

Χτες το βραδι ηταν μια χαρα. Με τις μερες της ειναι φαινεται.

Reaction score
20.696

Είναι αυτό που σου λέει ο Αντώνης, image retention. Αν βλέπεις για πολύ ώρα κάποιο σταθμό, κάποιο βίντεο που έχει σε συγκεκριμένα σημεία κάποιο σήμα, λέξεις, την τηλεόραση σε 4:3 με μπάρες δεξιά - αριστερά κλπ, θα αποτυπωθεί αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα στην οθόνη. Συνήθως φεύγει στα πρώτα λεπτά ή άντε λίγο παραπάνω. Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο πλέον η μόνιμη αποτύπωση, δηλαδή το burn in...

Reaction score
0

Όλα τα παραπάνω ισχύουν όπως τα είπαν οι προηγούμενοι.
Η τηλεόραση δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχω την ίδια ακριβώς και όταν την σβήνω κρατάει την εικόνα που έπαιζε εκείνη την ώρα.
Ένα κόλπο για να σου φύγει η ιδέα και να την κλείνεις χωρίς να βλέπεις αυτό το φαινόμενο είναι πριν την κλείσεις να γυρνάς για λίγα δευτερόλεπτα σε μια συχνότητα χωρίς κανάλι (με χιόνια δηλαδη) για να "ξεπλένεται" η εικόνα.
Την κλείνεις και δεν φάινεται τίποτα. Έχουν όλα καθαρίσει.

Reaction score
4.250

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Με την ευκαιρια να πω οτι παντα ειχα προβλημα με την τηλεοραση γιατι μενω σ ενα λακο περιτριγυρισμενος απο ψηλες οικοδομες και το σημα χαλια. Μαζι με την τηλεοραση αλλαξα και κεραια (το ειχα κανει πολλες φορες στο παρελθον χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα). Αυτη την φορα η κεραια λεγοταν "αντανακλαστικη". Δηλαδη σημαδευει σε λαθος κατευθυνση αλλα αντανακλα παιρνει το σημα απο αντανακλαση. Λοιπον το αποτελεσμα εντυπωσιακο. Νομιζω οτι δεν εχω δει καλυτερη εικονα σ αλλη τηλεοραση. Το εξοδο με τα εργατικα 70 ευρω. Η τηλεοραση πρεπει να εχει πολυ καλο σκαλερ και το γλυκο εδεσε. Ενδεχομενως ελαχιστα χανω σε φουλ HD αλλα η προτεριοτητα ηταν για μενα το τηλεοπτικο σημα.
Για ταινιες ας ειναι καλα ο προτζεκτορας!

Reaction score
10

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Με την ευκαιρια να πω οτι παντα ειχα προβλημα με την τηλεοραση γιατι μενω σ ενα λακο περιτριγυρισμενος απο ψηλες οικοδομες και το σημα χαλια. Μαζι με την τηλεοραση αλλαξα και κεραια (το ειχα κανει πολλες φορες στο παρελθον χωρις ουσιαστικο αποτελεσμα). Αυτη την φορα η κεραια λεγοταν "αντανακλαστικη". Δηλαδη σημαδευει σε λαθος κατευθυνση αλλα αντανακλα παιρνει το σημα απο αντανακλαση. Λοιπον το αποτελεσμα εντυπωσιακο. Νομιζω οτι δεν εχω δει καλυτερη εικονα σ αλλη τηλεοραση. Το εξοδο με τα εργατικα 70 ευρω. Η τηλεοραση πρεπει να εχει πολυ καλο σκαλερ και το γλυκο εδεσε. Ενδεχομενως ελαχιστα χανω σε φουλ HD αλλα η προτεριοτητα ηταν για μενα το τηλεοπτικο σημα.
Για ταινιες ας ειναι καλα ο προτζεκτορας!
Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες για την κεραία, κάποια φωτογραφία ή μοντέλο;
Μέχρι να γυρίσουν σε ψηφιακή μετάδοση οι σταθμοί τα προβλήματα αυτά μας στοιχειώνουν...

Reaction score
4.250

Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες για την κεραία, κάποια φωτογραφία ή μοντέλο;
Μέχρι να γυρίσουν σε ψηφιακή μετάδοση οι σταθμοί τα προβλήματα αυτά μας στοιχειώνουν...
Δυστυχως δεν μου ειναι ευκολο να ανεβασω φωτογραφια, οπως επισης δεν γνωριζω αν σε τετοιας μορφης κεραια υπαρχουν μοντελα. Μοιαζει με τις γνωστες κεραιες μονο που ειναι πολυ μικρη (1/3 περιπου). Στην ταρατσα εχω κονταρι στα 6 μ. υψος οπου τοποθετουσα πολυ ψηλα τις προηγουμενες. Την συγκεκριμενη την εχω χαμηλα (στο 1,5 μ.).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός