Προβλημα με το μεγαφωνο του ηχείου

Reaction score
0
Καταρχας να σας αναφερω τι συστημα εχω για να εχετε μια γενικη εικονα και να με πληροφορησετε καλύτερα.

Ειμαι κάτοχος ενος ενισχυτή Nad 3020e (2χ35w) και 2 ηχείων crystalaudio-reality5 (βιβλιοθήκης οπως χαρακτηρίζονται), ειναι 100w το καθένα και ευαισθησία 90db, με δυνατότητα διπλοκαλωδίοσης και τα εχω συνδέσει παραλληλα με ενα ενεργό υπογούφερ infinity 150w.

Λοιπόν αρχικά δεν ειχα υπογούφερ και το αποτελεσμα για τα εν λόγω ηχεία ηταν να χαλάσει το συρματάκι εντος του μεγαφώνου (απο kevlar) του αριστερού ηχείου, αυτο που οφείλεται για την διαδρομή-παλινδρόμηση αποτι καταλαβα τοτε. Πηγα στην αντιπροσωπεία καθοτι ειχα εγγύηση και μου χρεωσαν μονο το μεγαφωνο υποστηριζοντας οτι τα εν λόγω ηχεία ειναι απαραιτητο να συνδεθούν με υπογούφερ, και η καταστροφη οφείλεται σε δική μου λανθασμένη χρήση.

Περασαν χρόνια απο τότε...αγορασα το infinity για υπογούφερ και ολα εβαιναν καλώς. Ωσπου μια μερα(με δίχως ήλιο, ναι βραδυ ηταν τελικά) εκανα και εγω ενα παρτυ(ειχα κανει και αλλα βεβαια χωρις προβλημα) και στο τελος της βραδιάς παρουσιαστηκε το ιδιο πρόβλημα στο άλλο ηχείο που ειχα βάλει για αριστερό(οχι στο επισκευασμένο).

Το ερωτημα είναι:
-Τα ηχεία υποσχόνται παρα πολλά και τελικα δεν κάνουν για μουσική με πλούσια μπάσα ή πρεπει να κλείνω τα μπάσα για τετοια ηχεία?
-ή τα πιέζει ο ενισχυτής μου;
-Η κατασκευή τους ειναι τετοια που τελικά δεν κάνουν για μουσικές ακροάσεις με αρκετή ενταση(οχι τσίτα, εξαλλου 35 βγαζει καθε καναλι);:111:
ισως καπιος και απο crystalaudio εδω μεσα να μου πει. Δεν ενισχύω τα μπάσα ποτε.μονο λίγο τα πρίμα και κλείνω και τα μπασα λιγο για καλύτερο ηχο(βγαζει πολλα μπασα-οχι ασχημο ηχο)

Υποψιν ο Nad 3020e που εχω ειναι προενισχυτής, και θα ηθελα να ρωτησω κατι ακόμα. Να τον συνδέω με εναν τελικό και να τον κάνω 2x120w αλλάζοντας και ηχεία ή να αγοράσω εναν ωραιότατο marantz ή denon με 400 ευρώ ολοκληρωμένο;:118:

οπως καταλάβατε ειμαι low-end τύπος, δεν ευελπιστω για συστηματα 5000 ευρω και τα τι αυτα.δυστυχως!:110:

Reaction score
0
Απάντηση: Προβλημα με το μεγαφωνο του ηχείου

:104::203::203::203:
Kανεις ακόμα να μου πει...

Reaction score
10
Καταρχάς ο NAD 3020e είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής, δεν είναι προενισχυτής. Το πως θα μπορούσες να συνδέσεις πάνω του τελικό δεν ξέρω. Όσο για τα ηχεία, όταν λες ότι τα συνέδεσες με υπογούφερ, τι εννοείς?

Reaction score
0

Λοιπον εγω πηγα σε μαγαζι που πουλάει nad και τον ρωτησα και μου είπε οτι ειναι προενισχυτης και μπορώ να συνδεσω επάνω του τελικό. Τωρα το ποιος εχει δίκιο δεν ξερω, μπορεί να εκανε λάθος και να νομισε αλλο μοντέλο.(δηλαδή εφοσον βλεπω οτι γνωρίζεις ποσα watt βγάζει για να ξέρω..)

Να σημειώσω οτι τον ενισχυτή τον βρήκα στο σπίτι που μένω οταν το αγόρασα.(υπηρχε ολόκληρο συστημα απο nad κομμάτια αλλα για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν ήθελε αυτό το κομμάτι ο προκάτοχος του σπιτιού)

Οσον αφορά τα ηχεία τα συνδεσα παραλληλα με τα ηχεία.Δηλαδή το υπογούφερ εχει πισω 4 υποδοχές 2 κοκκινες και 2 μαυρες, λεφτ και ραιτ(αριστερο και δεξί).Το αριστερο ηχείο με τις αριστερες επαφες του υπογουφερ και το δεξί ηχείο με τις δεξιές επαφες. Γινεται και αλλιώς;εχει και υποδοχες rca πίσω..θελεις φωτογραφίες μήπως για να καταλάβεις καλύτερα?αν ειναι να ανεβάσω...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Προβλημα με το μεγαφωνο του ηχείου

Λοιπον εγω πηγα σε μαγαζι που πουλάει nad και τον ρωτησα και μου είπε οτι ειναι προενισχυτης και μπορώ να συνδεσω επάνω του τελικό. Τωρα το ποιος εχει δίκιο δεν ξερω, μπορεί να εκανε λάθος και να νομισε αλλο μοντέλο.(δηλαδή εφοσον βλεπω οτι γνωρίζεις ποσα watt βγάζει για να ξέρω..)

Να σημειώσω οτι τον ενισχυτή τον βρήκα στο σπίτι που μένω οταν το αγόρασα.(υπηρχε ολόκληρο συστημα απο nad κομμάτια αλλα για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν ήθελε αυτό το κομμάτι ο προκάτοχος του σπιτιού)

Οσον αφορά τα ηχεία τα συνδεσα παραλληλα με τα ηχεία.Δηλαδή το υπογούφερ εχει πισω 4 υποδοχές 2 κοκκινες και 2 μαυρες, λεφτ και ραιτ(αριστερο και δεξί).Το αριστερο ηχείο με τις αριστερες επαφες του υπογουφερ και το δεξί ηχείο με τις δεξιές επαφες. Γινεται και αλλιώς;εχει και υποδοχες rca πίσω..θελεις φωτογραφίες μήπως για να καταλάβεις καλύτερα?αν ειναι να ανεβάσω...
Αυτός είναι???

Reaction score
0

μαλιστα! αυτος! Λογικα επειδη δεν λεει πρε-αμπλιφιερ(ελλινιστι) μαλλον ειναι ολοκληρωμένος? τελικα το μεγαφωνο γιατί χαλάει? πρεπει να ρυθμισω το υπογούφερ να κοβει πιο πάνω τις συχνότητες? το ηχείο παιζει απο 49-20000 ενω το υπογούφερ ξεκινά και κόβει απο τα 50 εως οσο παει 180....επομένως θεωρω οτι δεν "πνιγω" τα ηχεία μου!:112::112::121:

Reaction score
10
Κοίτα, υπάρχουν εδώ μέσα πολλοί πιο γνώστες του αντικειμένου από μένα, αλλά θα σου πω την άποψή μου που μπορεί να είναι και λάθος...Καταρχάς δεν έχεις συνδέσει τα ηχεία στον ενισχυτή (ολοκληρωμένος είναι που όμως μπορεί να έχει δυνατότητα να γίνει και προ...) αλλά με τον ενισχυτή του υπογούφερ... Επίσης δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ισχύς αλλά η ευαισθησία των ηχείων... Αν μπορείς ανέβασε το πίσω μέρος του NAD με την συνδεσμολογία για το υπογουφερ (προ->υπογ...) Αν και πιστεύω ότι απλά είναι φυσιολογική φθορά...

ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ??? Ο yendai ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ... ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ...

Reaction score
10
Μήπως να έστελνες pm σε κάποιον διαχειριστή να σου αλλάξει κατηγορία?? Θεωρώ ότι σε άλλη κατηγορία θα είχες περισσότερες απαντήσεις...

Reaction score
0

σε τι κατηγορία?εχεις εσύ καμια αλλη υποψη σου?...αν και μου εστειλαν μια απάντηση σε pm και μου εξηγησε ενα μελος απο εδω μεσα τι και πως...θα ηθελα να αναπτύξουμε το θεμα συνδεσης του υπογούφερ..θα βαλω και φωτογραφίες.....

Reaction score
0

Λοιπον οριστε το υπογούφερ και θα βαλω και τα ηχεία παρακατω με τον ενισχυτη...

Reaction score
0

οι φωτογραφιες ειναι απο κινητο...οχι οτι δεν εχω και μηχανη απλα ηταν πιο ευκολο για μενα...
οριστε τα ηχεια...

Reaction score
2

Αν καταλαβαίνω από τiς φώτο έχεις συνδέσει ενισχυτή -> ηχεία -> sub ???

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.883
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis