Προβλημα με hd formats

Reaction score
3
Καλησπερα και χρονια πολλα! Εχω έναν Denon 1910 και ενα ps3 Slim.
Δεν μπορω με τιποτα να αναπαραγω hd audio(ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ).Εκανα τα παντα.
Το αναπαραγει το δισκακι (English 5.1 Dolby TrueHD), το αποκωδικοποιεί ο ενισχυτης και εχει και εξοδο bitstream το PS3 Slim.!
Αν μπορειται πειτε μου ακριβως τι ρυθμισεις να κάνω στον ενισχυτη και στο PS3. Mηπως πρεπει να πατησω κατι μεσα απο το μενου του ενισχυτη? Help!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Παίρνεις τον ήχο από HDMI ή από την οπτική του PS3?

Μόνο η HDMI δίνει τα νέα πολυκάναλα φορμά.

Reaction score
3
Απάντηση: Προβλημα με hd formats

(Το λαμπακι ελπιζω να μην εχει καει διοτι ειναι καινουριος, αλλιως θα τους τον φερω καπελο).Εχω μονο hdmi.Λετε να ειναι αυτο το προβλημα. Πρεπει δηλαδη να εχω και οπτικη για να εχω true hd. Και μετα τι source και ποιες ρυθμισεις θα πρεπει να εχω στον ενισχυτη?

Reaction score
3

'Μόνο η HDMI δίνει τα νέα πολυκάναλα φορμά'
Παιζοντας απο hdmi ομως δεν λειτουργει. Τι σκατα εχει παθει!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Μόνο η HDMI δίνει DD tru-HD και DTS-MA. Άρα από συνδέσεις είσαι σωστός.

Στα μενού του PS3 έχει ρυθμίσεις για τον ήχο που δίνει η HDMI. Βεβαιώσου ότι έχεις τικάρει τις επιλογές για 7.1 DD Tru-HD, DTS-MA, γιατί νομίζω ότι δεν είναι προεπιλεγμένες.

Reaction score
3

Μπα. Μια χαρα ολα επιλεγμενα ειναι.Και TrueHD και HD MΑ. Και εχω βαλει και οut Bitstream Direct.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Απ' ότι διάβασα στη σελίδα 42, θα έπρεπε να άναβε αυτόματα:203:

Δεν δοκιμάζεις καλού-κακού και κανένα άλλο δισκάκι?
Ή να δανειστείς κανένα player από κανα φίλο, για να τεστάρεις αν φταίει ο ενισχυτής ή το PS3?

Reaction score
3

Δισκακια εβαλα 2. National geographic με DTS HD-MA και TRANSFORMERS με DOLBY TrueHD. ΤΙΠΟΤΑ.
Θα δοκιμασω και αλλα 2 για να δω.
Τωρα απο BDPlayer εχω PS3 Slim και Laptop HP dv5,αλλα το laptop δεν νομιζω να εχει εξοδο bitstream΄ απ' οτι ξερω ειναι απαραιτητη η εξοδος αυτη για hd formats. Φοβαμαι μηπως ειναι καποια ρυθμιση μεσα απο τον denon.

Reaction score
3

Δοκιμασα και αλλο δισκακι Air show με DTS HD-MA. Τιποτα.
Σορρυ για την αναστατωση ρε παιδια αλλα δεν ξερω τι να κανω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Κάπου πάνω στο τηλεχειριστήριο του denon έχει ένα κουμπάκι που λέει auto(είναι το κουμπάκι που επιλέγει το αν ο ενισχυτής θα αναγνωρίζει αυτόματα το τί είδους ήχο βλέπει στην είσοδο του).Δεν έχω τον ενισχυτή μπροστά μου για να σου πώ που ακριβώς είναι.
Πάτα το μήπως είναι σε άλλο mode.

Reaction score
1

Ρε παιδιά ούτε και εγώ έχω ακούσει HD formats. Μου είπαν ότι πρέπει να επιλέγεις το direct για να ακούσεις HD αλλά όταν βάζω direct δεν παίζουν τα πίσω ηχεία. Μόνο όταν έχω ρύθμιση DTS Neo ή PLII παίζουν και τα surround. Δεν θα έπρεπε όταν το bluray disc έχει ήχο σε TrueHD να μου ανάβει κάποια ένδειξη στον ενισχυτή. Εμένα δεν μου ανάβει καμία ένδειξη! Τί φταίει; Τι πρέπει να κάνω για να ακούσω TrueHD και όλα τα HD formats ήχου αντί του εικονικού Neo6. Ούτε πάνω στο τηλεχειριστήριο υπάρχει auto mode ούτε είναι πατημένο κάποιο άλλο.

Reaction score
0

Αν έχεις την οπτική επάνω βγάλ'τη πάντως. Μόνο το HDMI χρειάζεσαι.

Reaction score
4

Λοιπόν έτσι την πάτησα και εγώ χθες φίλε μου που πείρα μια νέα οθόνη με HDMI και έκανα τις συνδέσεις.Στον Denon σου είναι μαλών το πρόβλημα . Άκου τι θα κάνεις.Θα μπεις στο μενού του ενισχυτή και θα προσέξεις στις ρυθμίσεις του HDMI να μην είναι επιλεγμένο το hdmi through. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα σου και να παίξει. Τώρα από την στιγμή που βάζεις Direct και δεν παίζουν τα πίσω ηχεία σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει σωστά την ισοστάθμιση στον ενισχυτή σου αν το τρέξεις λογικά θα παίξει.Δες το και αυτό και λογικά θα είσαι οκ.

Reaction score
1

Και πως γίνεται η σωστή ισοστάθμιση; Γιατί παίζουν τα πίσω ηχεία όταν επιλέγω NEO6 - PLII και δεν παίζουν σε direct. Το ίδιο συμβαίνει και με το Popcorn C-200. Μόνο όταν έχω τα παραπάνω ενεργοποιημένα ακούω πολυκάναλο ήχο. Έχω δοκιμάσει 100 διαφορετικά πράγματα και δεν έχω καταφέρει να ακούσω ακόμη True HD ήχο. Μιλάμε για τον DENON 4310 πάντως αν βοηθάει αυτό.

Reaction score
1

Επίσης στα τηλεκοντρόλ του ενισχυτή δεν υπάρχουν κουμπιά Auto. Ούτε μέσα από τα μενού υπάρχουν κουμπιά auto!!! Όταν αναγνωρίζουν οι ενισχυτές ήχο HD δεν εμφανίζουν την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη τους;

Reaction score
0

Το θέμα είναι αν δίνεις HD ήχο στον ενισχυτή σου. Δίνεις;

Τα Direct, Neo, PLII κλπ δεν έχουν καμία σχέση με τα hd format ήχου.

Στο popcorn hour π.χ. εκεί που λέει για τις ρυθμίσεις του ήχου, πρέπει να του επιλέξεις RAW ή bitstream (δεν ξέρω πως ακριβώς το λέει).

Reaction score
0

και εγώ πάντως έχω αρκετές απορίες με τον ήχο του ενισχυτή. Αν και εμένα ο ενισχυτής μου υποστηρίζει απλό dts και dolby digital όταν παίζω σε playrer συνδεδεμένο με hdmi ένα dvd, το οποίο αναγράφει dolby digital 5.1 ο ήχος ακούγεται μεν και από τα 5 ηχεία, αλλά στην οθόνη του ενισχυτή εμφανίζεται η ένδειξη L ,R, ενώ όταν παίζω π.χ ένα παιχνίδι (blueray) στο playstation που επίσης είναι dolby digital 5.1 τότε η ένδειξη στον ενισχυτή είναι L,R,C,SR,SL. Γιατί γίνεται αυτό;
Ο ενισχυτής είναι ο yamaha rx v463

Reaction score
19

Λοιπόν έτσι την πάτησα και εγώ χθες φίλε μου που πείρα μια νέα οθόνη με HDMI και έκανα τις συνδέσεις.Στον Denon σου είναι μαλών το πρόβλημα . Άκου τι θα κάνεις.Θα μπεις στο μενού του ενισχυτή και θα προσέξεις στις ρυθμίσεις του HDMI να μην είναι επιλεγμένο το hdmi through. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα σου και να παίξει. Τώρα από την στιγμή που βάζεις Direct και δεν παίζουν τα πίσω ηχεία σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει σωστά την ισοστάθμιση στον ενισχυτή σου αν το τρέξεις λογικά θα παίξει.Δες το και αυτό και λογικά θα είσαι οκ.
λοιπον και εγω ειχα το ιδιο προβλημα με Onkyo TX-SR875
και να η απαντηση εγω το ειχα απενεργοποιημενο

HDMI pass through is described on page 52... under POWER CONTROL SETTING

The “Power Control” setting can be set only when the “HDMI
Control” setting is set to “On”.
• HDMI power control only works with -compatible
components that support it and may not work properly with
some components due to their settings or compatibility.
• When set to “On”, power consumption will increase.
• When set to “On”, regardless of whether the AV receiver is On
or in Standby, both audio and video stream from an HDMI input
will be output to the TV or other components via HDMI connection
(HDMI pass through function). When the HDMI pass
through function activates in standby mode, HDMI THRU indicator
will light.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517