Προβλημα με Samsung D8000.

Reaction score
0
Καλημερα παιδια! Βρηκα το site ψαχνοντας στο νετ για ενα προβλημα που αντιμετωπιζω κ θα ηθελα αν γινεται να με βοηθησετε γιατι δεν εχω βρει κατι συγκεκριμενο κ δεν βγαζω ακρη.
Εχω την τηλεοραση Samsung D8000 46'' εδω κ 8 μηνες (ισως και παραπανω)..
Ενω μεχρι τωρα επαιζε κανονικα κ ολα μια χαρα, ξαφνικα την ανοιγω κ το πανελ στο επανω σημειο του σε μια λωριδα σχεδον 10 εκατοστων ειναι σαν τα πιξελ να εχουν χασει τη φωτεινοτητα τους...
Δειτε ακριβως τι εννοω:

Τι ειναι αυτο ρε παιδια? Εχω ξενερωσει απιστευτα...
Υποτιθεται, μου την προτειναν σαν την εταιρια με τα πιο αξιοπιστα πανελ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752
Απάντηση: Προβλημα με Samsung D8000.

Θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με το service της Samsung.

Reaction score
0

Αυτο θα γινει σιγουρα... Ξερει κανεις το τηλεφωνο?
Πως ακριβως περιγραφεται αυτο το προβλημα? Γιατι δεν νομιζω αν δεν το δουν να καταλαβουν κ πολλα απ την περιγραφη μου...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.669
Δείχνει σαν να μην ανάβει η επάνω σειρά LED.
Δεν πιστεύω να είναι το panel.

Reaction score
0

Με πηραν απ το σερβις κ μου ειπαν οτι θα αλλαχτει ολο το πανελ...
Να ανησυχω?:412:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Εφόσον είναι εντός εγγύησης,όχι.

Reaction score
0

Δεν το λεω τοσο γι αυτο, αλλα το να αλλαχτει ολο το πανελ μου ακουγεται ανησυχητικο για το πως θα δουλευει μετα.... Φοβαμαι μηπως προκυπτουν συνεχεια προβληματα μετα...
Ουσιαστικα αλλαγη πανελ δεν σημαινει πως οτι υπαρχει μεσα θα βγει κ θα μπει καινουργιο?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

Προφανώς. Ποιός ο λόγος να επισκευαστεί ένα προβληματικό πάνελ, από το να μπει ένα καινούριο?

Reaction score
0

Kαλημερα παιδια! Τελικα ολα καλα. Η τηλεοραση επεστρεψε. Εμεινα αρκετα ευχαριστημενος με το σερβις της samsung καθως ηταν εξυπηρετικοτατοι κι ταχυτατοι!

Να κανω εδω και δυο ερωτησεις για να μην ανοιγω νεο θεμα...

Αρχικα, θελω να ρωτησω το εξης...
Οταν παιζω games στο ps3 αλλοτε στα infos μου λεει για αναλυση 720p κ αλλοτε για 1080p. Αυτο εξαρταται απ το παιχνιδι σωστα? Θελω να πω δεν ειναι καποια ρυθμιση..?

Και δευτερον, θελω να ρωτησω αν υπαρχουν ετοιμες ρυθμισεις για calibration της οθονης.. Εκανα ενα search στο site αλλα μου εβγαλε οδηγιες για το πως γινεται (εξοπλισμος κλπ)

Ευχαριστω!

Reaction score
49

Οταν παιζω games στο ps3 αλλοτε στα infos μου λεει για αναλυση 720p κ αλλοτε για 1080p. Αυτο εξαρταται απ το παιχνιδι σωστα? Θελω να πω δεν ειναι καποια ρυθμιση..?

Καλές θεάσεις!
Τέλος καλό, όλα καλά!

Για τα παιχνίδια δεν υπάρχει κάποια extra ρύθμιση.
Κάποια παιχνίδια έχουν ανάλυση 720p και κάποια άλλα 1080p.
Και στον βιντεοπροβολέα το ίδιο αντιμετωπίζω (πχ Gran Turismo 5 είναι 1080p και η σειρά Assassin's Creed είναι 720p)

Reaction score
2

Όπως στα λέει ο φιλος απο πάνω. Πχ το PRO 2012 είναι 720p ενώ το NBA2K12 είναι σε 1080i. Απλά σε μένα όταν κάνω save τις ρυθμίσεις, ΔΕΝ μου τις κρατάει και πρέπει ξανά να κάνω το σετάρισμα σε κάθε game ξεχωριστά. Θα πας display settings HDMI και μετά θα επιλέξεις ίντσες και στη συνέχεια V στα κουτάκια. πχ 720p, 1080i, 1080p Συμβουλή, μη πατήσεις 1080p επειδή το PS3 δεν το υποστηρίζει. Περιορίσου στο 1080i (μια χαρα είναι), εκτός αν το game ειναι 720p οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να το βάλεις στο 720p.

Υ.Γ Έχει και αυτόματη εκτέλεση αλλά όσες φορές το έχω αφήσει στο automatic, δεν μου το κρατάει οπότε πάω ξανά στα settings.

ελπίζω να βοήθησα καλό gaming ;)

Υ.Γ Άντε πότε θα βγει το GTA V να λιωσουμεεεεεεεεεεεεε :)))

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

Συμβουλή, μη πατήσεις 1080p επειδή το PS3 δεν το υποστηρίζει.
Το ps3 δεν υποστηρίζει 1080p? Μήπως κάνεις λάθος?

Reaction score
2

Το ps3 δεν υποστηρίζει 1080p? Μήπως κάνεις λάθος?
Υποστηρίζει 1080i, ουσιαστικά το επόμενο playstation είναι που θα αναπαράγει σωστά FULL HD 1080p εικόνα. Αν πατήσεις 1080p αυτόματα στο μετατρέπει σε 1080i

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

Και επιμένω: μήπως κάνεις λάθος?

Αντιγράφω από το link που ανέβασε πιο πάνω ο abcd:

"Η επιλογή [BD 1080p 24Hz Output (HDMI)] (Έξοδος BD 1080p 24Hz (HDMI)) βρίσκεται στο [BD/DVD Settings] (Ρυθμίσεις BD/DVD) στο Settings (Ρυθμίσεις).

Ορίστε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εξόδου βίντεο 1080p 24Hz για την έξοδο βίντεο του Blu-ray Disc (BD).

Automatic (Αυτόματα): Αλλάζει αυτόματα τη λειτουργία εξόδου βίντεο ώστε να αντιστοιχεί στην τηλεόραση που έχει συνδεθεί.
Off(Απενεργοποίηση): Το βίντεο BD εξόδου είναι στη μέγιστη ανάλυση, το οποίο έχει επιλεγεί στις ρυθμίσεις εξόδου βίντεο του συστήματος PS3 (μην πραγματοποιείτε έξοδο στα 1080p 24Hz).
On (Ενεργοποίηση): Ορίστε να πραγματοποιείται έξοδος του βίντεο BD που είχε εγγραφεί σε 1080p 24Hz απευθείας σε ανάλυση 1080p 24Hz.

* Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχει επιλεγεί το [HDMI] στο [Video Output Settings] (Ρυθμίσεις Εξόδου Βίντεο) στο Settings (Ρυθμίσεις) > [Display Settings] (Ρυθμίσεις Προβολής).
* Ο ενισχυτής τηλεόρασης ή AV (δέκτης) που χρησιμοποιείται πρέπει να υποστηρίζει λειτουργία βίντεο 1080p 24Hz. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στις οδηγίες της συσκευής που χρησιμοποιείτε.
* Ο δίσκος Blu-ray Disc (BD) που χρησιμοποιείται πρέπει, επίσης, να υποστηρίζει λειτουργία βίντεο 1080p 24Hz. Γενικά, το βίντεο εγγράφεται σε ανάλυση 1080p 24Hz για το λογισμικό των βίντεο BD που διατίθενται στο εμπόριο (BD-ROM), στο οποίο το "1080p" εμφανίζεται ως η λειτουργία εγγραφής.
* Εάν το βίντεο δεν προβάλλεται σωστά όταν έχει επιλεγεί το [Automatic] (Αυτόματα), ορίστε αυτήν την επιλογή σε [Off] (Απενεργοποίηση).
* Χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη ρύθμιση όταν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη στο σύστημα με ένα καλώδιο HDMI. Προσαρμόστε τη ρύθμιση ώστε να ταιριάζει με την τηλεόραση που χρησιμοποιείτε.
* Εάν οι ρυθμίσεις εξόδου βίντεο δεν ταιριάζουν με την τηλεόραση που χρησιμοποιείτε, το βίντεο ενδέχεται να μην προβάλλεται στην οθόνη, όταν αλλάζει η ανάλυση. Ωστόσο, η ρύθμιση θα επανέλθει αυτόματα στην αρχική ανάλυση μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Εάν δεν προβάλλεται τίποτα στην οθόνη για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, απενεργοποιήστε το σύστημα και, έπειτα, ενεργοποιήστε το ξανά."

Μια και το PS3 αποτέλεσε για αρκετούς μήνες την πηγή μου σε αναπαραγωγή bluray, σε διαβεβαιώ ότι η μόνη περίπτωση που δεν μου κλείδωνε 1080p αλλά 1080i, ήταν λόγω αδυναμίας του καλωδίου HDMI και όχι του PS3. Με την αλλαγή καλωδίου κλειδώνει και αναπαράγει κανονικά 1080p. Μπορώ αν θέλεις να σου ανεβάσω και screenshots το βράδυ.

Reaction score
2

Καλά όλα αυτά σαν θεωρία, αλλά σε πράξη γιατί όταν κάνω ένα game 1080p μου το εμφανίζει 1080i; Εχεις PS3; αν ναι τότε δοκίμασε να κάνεις ένα παιχνίδι 1080p. Εκτός αν φταίνε τα παιχνίδια που έχω. Συγκεκριμένα Gran Turismo, NBA2K11, Red Dead Redemption όταν τα κάνω 1080p στην καλύτερη μου τα αλλαζει σε 1080i....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

Είμαι σίγουρος ότι το GT παίζει σε 1080p. Θα το επιβεβαιώσω το βράδυ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

Λοιπόν:

1. Modern Warfare 2 1080p/60Hz

2. Need for speed pro: 720p/60Hz

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.752

3. GT 5: 1080p/60Hz

Και όλα αυτά με το PS3 fat πρώτης γενιάς. Άρα κάτι πρέπει να αλλάξεις στις ρυθμίσεις του PS3.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas