Προβλημα πολλαπλης συνδεσης καλωδιου κεραιας στο σημα.

Reaction score
4
...

Τις τελιτσες τις εγραψα για να ανοιξει απλα το post μου και μετα να μπω μεσα σε αυτο και να κανω quick reply στον εαυτο μου για να μπορεσω να κανω paste το κειμενο που ειχα γραψει στο word.
Σε εμενα μονο στο quick reply με αφηνει να κανω paste κειμενο. Στο New thread ΟΧΙ

Reaction score
4
Εχω βαλει δικια μου κεραια στην Ταρατσα της πολυκατοικιας και όλα τα πιανω τζαμι.
Το προβλημα στην εικονα αρχισε όταν συνδεσα και pc tuner και TV μαζι.
Όταν ανοιγω το pc (χωρις να βλεπω tv tuner) η εικονα στην τηλεοραση γινετε χαλια από καποια παρεμβολη που την εστιάζω στην συνδεση της προέκτασης που εχω βαλει. Το λεω αυτό γιατι αν την κανω την συνδεση αντιστροφα και συνδεσω απευθειας το καλωδιο που έρχεται από την ταρατσα στην τηλεοραση και την προεκταση στο pc τοτε χαλαει η εικονα στο pc.
Το καλωδιο που έρχεται από την ταρατσα στο σπιτι συνδέετε απευθειας με το pc στην καρτα tv tuner και από εκει υπαρχει σταυρος και προεκταση καλωδιου μεχρι την τηλεοραση.

Αποριες λοιπον.
Α) Πως γινετε και ενώ στο pc η εικονα είναι τελεια στην τηλεοραση χαλαει.
Β) Πως γινετε όταν κλεινω τον υπολογιστη η εικονα στην τηλεοραση φτιαχνει? Είναι θεμα παρεμβολης από το το pc και πως μπορω να το γλιτώσω?
Γ) Πως γίνετε ενώ όταν όλα τα καναλια όταν εχω ανοιχτο το pc (και χωρις να εχω ανοιξει το tv tuner) να χαλάνε και να δειχνουν χιονια και το ΣΚΑΙ να μην <<μασαει>> και να δειχνει με κρυσταλινη εικονα …
Εδώ σας θελω… Δηλ το ΣΚΑΙ γινετε να εχει και να μεταδιδει τοσο δυνατο σημα που δεν χαλαει από την παρεμβολη του pc ενώ όλα τα αλλα καναλια χανουν σχεδον την εικονα τους?

Πως μπορω να δω και στο pc και στην tv χωρις να χαλαει η εικονα?

Δεν είναι θεμα καλωδιου παντος … Το εχω ψαξει…

To tv tuner του pc οταν το ανοιγω το σημα στην τηλεοραση μεσα χαλαει χειροτερα...

bou

Reaction score
0
Απάντηση: Προβλημα πολλαπλης συνδεσης καλωδιου κεραιας στο σημα.

Να δοκιμάσεις να βάλεις διακλαδωτήρα 1 πρός 2. Πρέπει να απομονώνει τους δύο κλάδους από επιστροφή παρεμβολής.

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Προβλημα πολλαπλης συνδεσης καλωδιου κεραιας στο σημα.

Να δοκιμάσεις να βάλεις διακλαδωτήρα 1 πρός 2. Πρέπει να απομονώνει τους δύο κλάδους από επιστροφή παρεμβολής.

Κοιτα να δεις...
Εχω βαλει διακλαδωτηρα αν καταλαβα καλα τι εννοεις.
Ετσι εχω συνδεσει τα δυο καλωδια κεραιας...

Και αυτο που που ειναι ελευθερο μπαινει στο pc στο tv tuner.

Απλα απο οτι καταλαβα το καλωδιο που ερχετε κατευθειαν απο την κεραια εχει το καλυτερο σημα αφου αυτο οπου και αν το συνδεσω εχω την καλυτερη εικονα...
Στην προεκταση του καλωδιου ειναι που δεχετε παρεμβολες το σημα και η εικονα χαλαει...

Τι μπορω να κανω για να εχω 2 τηλεορασεις και να παιζουν το ιδιο καλα?

Αυτο το διακλαδωτηρας 1 σε 2 ειναι αυτο που εχω στην photo αν καταλαβα καλα... Καμια αλλη ιδεα? :(:(:(

bou

Reaction score
0

Εδώ είναι το πρόβλημα. Αυτό είναι απλό Τ το οποίο κάνει απλώς μία παράλληλη σύνδεση και έτσι οποιαδίποτε παρεμβολή περνάει από το ένα στό άλλο. Πρέπει να βάλεις διακλαδωτήρα 1 προς 2. Αυτό μπαίνει στίς κεντρικές εγκαταστάσεις ακριβώς μετά από τον ενισχυτή της κεραίας και μοιράζει ισόποσα το σήμα προς τους δύο κλάδους 50 + 50 %. Λειτουργεί με πηνία επαγωγικά και έτσι κόβονται όσο γίνεται οι αλληλεπιδράσεις. Πάρε καλή μάρκα, δέν είναι και κάτι πανάκριβο.

Reaction score
4
Thanx. :)

Θα παω να παρω ενα μεθαυριο... Ελπιζω να δω επιτελους καθαρα.

Το φαινομενο οτι ενω ολα τα καναλια δειχνουν χαλια στην μεσα tv και το ΣΚΑΙ δειχνει τελεια! πως το εξηγεις :confused:

bou

Reaction score
0

Δές μήπως και το ΣΚΑΙ βγαίνει στα Vhf!
Εκεί επειδή είναι χαμηλώτερες οι συχνότητες περνάνε ποιό εύκολα με λιγότερες απώλειες.

Reaction score
173

Ψαξε να βρεις 1 προς 2 prestel.Ειναι παμφθηνο και καλο.Δουλευω 9 δεκτες χωρις ενισχυτη εδω και χρονια με αρκετους διακλαδωτηρες ενδιαμεσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis