Προβλημα Systemdek IIX

Reaction score
0
Καλημερα,
εχω ενα πικαπ Systemdek IIX εδω και 12 περιπου χρονια, για αρκετο καιρο το ειχα ομως παροπλισμενο, πριν απο 3 περιπου χρονια το ξεπαροπλισα και αλλαξα τον ιμαντα καθως και την βελονα στην κεφαλη. Το προβλημα που μου παρουσιαζει εδω και λιγο καιρο ειναι ο,τι χανει στροφες. Οχι συνεχεια, στην αρχη παιζει κανονικα, και μετα απο λιγη ωρα αρχιζει και ρεταρει. Πρεπει να το κλεισω και να το ξανανοιξω για να επανελθει, αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια. Ξερει καποιος, πιο ψαγμενος, να μου πει σε τι μπορει να ωφειλετε αυτο; Ειναι ο ιμαντας, χαλανε τοσο γρηγορα; μηπως τα εχει παιξει το μοτερ; Ευχαριστω πολυ.

Reaction score
1
Καλημερα,
εχω ενα πικαπ Systemdek IIX εδω και 12 περιπου χρονια, για αρκετο καιρο το ειχα ομως παροπλισμενο, πριν απο 3 περιπου χρονια το ξεπαροπλισα και αλλαξα τον ιμαντα καθως και την βελονα στην κεφαλη. Το προβλημα που μου παρουσιαζει εδω και λιγο καιρο ειναι ο,τι χανει στροφες. Οχι συνεχεια, στην αρχη παιζει κανονικα, και μετα απο λιγη ωρα αρχιζει και ρεταρει. Πρεπει να το κλεισω και να το ξανανοιξω για να επανελθει, αλλα μετα απο λιγο παλι τα ιδια. Ξερει καποιος, πιο ψαγμενος, να μου πει σε τι μπορει να ωφειλετε αυτο; Ειναι ο ιμαντας, χαλανε τοσο γρηγορα; μηπως τα εχει παιξει το μοτερ; Ευχαριστω πολυ.

βγαλε τον ιμαντα, καθαρισε τον προσεκτικα και βαλε λιγο ταλκ σε ολη την επιφανεια (χωρις πλακα), δοκιμασε το και ξαναγραψε...
(επισης καθαρισε και το "δαχτυλιδι" στο οποιο περιστρεφεται ο ιμαντας).

.

Reaction score
0
Εννοεις ο,τι εχει πιασει κατι σαν μακα ή ο ιμαντας , ή το δαχτυλιδι, οποτε δεν κανουν καλη επαφη μεταξυ τους. Θα το δοκιμασω και θα ξαναγραψω, ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Το πρόβλημα σου πιθανότατα οφείλεται στο μοτέρ ή στο τροφοδοτικό του. Προφανώς ο κινητήρας του πικάπ είναι DC και το τροφοδοτικό του δεν έχει σταθερή τάση εξόδου. Καμία σχέση δεν έχει ο ιμάντας με το πρόβλημα σου.

Reaction score
0
Σ`αυτην την περιπτωση παω για αλλαγη πικαπ; ή μπορω να βρω ανταλακτικα (αξιζει τον κοπο να το επιδιορθωσω;)

Reaction score
8
Θα μπορούσε να οφείλεται

α) σε ακατάλληλο ιμάντα που χαλάρωσε πολύ γρήγορα ή για οποιονδήποτε λόγο γλιστράει.

β) σε αδυναμία του κινητήρα να κρατάει την ταχύτητα, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι πλησιάζει ασθμαίνοντας στο τέλος της ζωής του, αλλά ενδεχομένως και να "θεραπευθεί" προσωρινά με λίγη "γυμναστική" - 3 χρόνια παροπλισμού δεν είναι λίγα.

γ) στη χαλάρωση του pulley (μικρό -πλαστικό πολλές φορές- κυλινδράκι που η διάμετρός του ορίζει την ταχύτητα) πάνω στον άξονα του κινητήρα, που εντείνεται καθώς μοτέρ και άξονας θερμαίνονται. Εδώ μία σταγόνα κόλλα θα μπορούσε να δώσει τη λύση.

- Αν είναι το (β): Το ΙΙΧ φοράει μοτέρ AC 110V (η τάση ρυθμίζεται με μια αντίσταση), συνήθως AIRPAX ή PHILIPS. Το αντίστοιχο (ακριβό, δυστυχώς) part των ημερών μας ακούει στο όνομα PREMOTEC 33813 και πρόκειται ουσιαστικά για τον ίδιο κινητήρα αναβαθμισμένο στα σημεία, με επιλογή κατεύθυνσης περιστροφής και λίγο καλύτερη ποιότητα κύλησης.

Reaction score
0
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια παιδια, το απογευμα που θα παω σπιτι, θ`αρχισω με τα "ευκολα", αυτο που προτεινει ο φιλος Ηλιας, και βλεπουμε, θα σας ενημερωσω.

Reaction score
0
Τελικα μαλλον σταθηκα τυχερος,ακολουθησα τις οδηγιες του Ηλια (εκτος απ`το ταλκ, επειδη δεν ειχα) και την (γ) του κυριαρχου και τουλαχιστον χθες δεν μου ξαναπαρουσιασε το προβλημα. Σας ευχαριστω, ολους.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Τελικα μαλλον σταθηκα τυχερος,ακολουθησα τις οδηγιες του Ηλια (εκτος απ`το ταλκ, επειδη δεν ειχα) και την (γ) του κυριαρχου και τουλαχιστον χθες δεν μου ξαναπαρουσιασε το προβλημα. Σας ευχαριστω, ολους.
Μεγάλη πιθανότητα να έχεις και πρόβλημα με το λάδι του πηγαδιού,ίσως έχει ξεραθεί και θέλει καινούργιο,πρόσεξε θέλει συγκεκριμένη ποσότητα!

Reaction score
0
Thanks, θα το κοιταξω και αυτο, που λες, γιατι εχει φαει ηδη μια μετακομηση (δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο).

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Thanks, θα το κοιταξω και αυτο, που λες, γιατι εχει φαει ηδη μια μετακομηση (δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο).
Το είχα πάθει σε μετακόμηση και εγώ,εάν γυρισει ανάποδα το κουτί μεγάλη πιθανότητα να χυθεί το λάδι.Ιμάνατα απο που αγόρασες;

Reaction score
0
Ιμαντα, μου ειχε αγορασει ενας φιλος, που ειναι σχετικος με την δουλεια, δυστυχως τωρα εχουμε χαθει. Οσον αφορα το προβλημα με τις στροφες, δεν μου εχει ξαναπαρουσιαστει, αφοτου ακολουθησα τις οδηγιες των φιλων του φορουμ. Προληπτικα παντως θα κοιταξω μηπως συμβαινει τιποτα και με το λαδι. Ειναι δυσκολο να βρεις ιμαντα για το συγκεκριμενο μοντελο; Νομιζω ο,τι τον ιδιο τυπο φορανε πολλες διαφορετικες μαρκες πικαπ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef