Προβολέας σε δωμάτιο

Reaction score
50
Γεια χαρά παιδιά,

εκεί που είχα αποκλείσει, που λέτε, την ιδέα, να πάρω προβολέα για το σαλόνι... γιατί μια ο ένας να δει τηλεόραση, μια ο άλλος να μην του αρέσει η ταινία λέω αν είναι να μην τον ευχαριστηθώ καλύτερα να μην τον πάρω... μου περνάει η ιδέα "¨καλά γιατί δεν τον βάζω στο δωμάτιό μου;". Στην αρχή μου πέρασε σα σκέψη που δεν είχε και πολλή βάση, αλλά όσο το σκεφτόμουν καλύτερα τόσο έβλεπα ότι είναι το καλύτερο που έχω να κάνω! Συν ένα σετ ηχείων και να ο δικός μου χώρος χωρίς "παρεμβάσεις" (άντε το πολύ πολύ για την ένταση!). Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

Όσον αφορά τον προβολέα τώρα! Αυτό που θέλω να ρωτήσω δεν είναι τόσο πολύ πιο μοντέλο θα πάρω... στη χαμηλή κατηγορία κινούμαι, οι DLP μ' ενδιαφέρουν, ε κάποιον 854x480 θα πάρω, τώρα ποιον βλέπουμε, πάω να δω τον 5120 ή κάτι (λίγο) ακριβότερο κι αποφασίζω. Αυτό που μ' ενδιαφέρει να συζητήσουμε περισσότερο είναι οι συνθήκες προβολής: για τέτοια ανάλυση ποια είναι η ιδανική απόσταση θέασης και η ιδανική διαγώνιος για να μη βλέπω pixelization; Στο δωμάτιο που προορίζεται η απόσταση του προβολέα απ' την οθόνη θα'ναι κάνα 3μετρο και απόσταση θέασης κάτι λιγότερο (θα κάθομαι όσο το δυνατόν πιο πίσω χεχε!). Τώρα, έστω για τον BenQ 5120, απ' το site της BenQ, βλέπω ότι μπορώ να έχω απ' αυτή την απόσταση από 75 ως 90 ίντες. Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι αφενώς να μη βλέπω pixelization αφετέρου να έχω και αρκετά μεγάλη οθόνη ώστε να την ευχαριστιέμαι μεν αλλά να μην κουνάω και το κεφάλι μου δεξιά αριστερά! Τώρα, για 3 μέτρα νομίζω οι 90 ίντες φτάνουν και περισσεύουν. Μάλλον είναι και πολλές. Καλά, προφανώς θα μου πείτε "άντε να τον δεις και βγάλε ο ίδιος συμπεράσματα" (και αυτό θα κάνω φυσικά) αλλά για πέστε και καμιά γνώμη... για 3 παρά κάτι μέτρα ποιες είναι οι "ιδανικές" ίντες; Επειδή μιλάω για σχετικά μικρή διαγώνιο ευελπιστώ ότι δε θα βλέπω και πολύ pixelization (με ανησυχεί το θέμα γιατί μιλάμε για χαμηλή ανάλυση)... Από την άλλη και τα 3 παρά κάτι μέτρα δεν είναι και πολύ μεγάλη απόσταση... Δεν ξέρω, τι λέτε; Α να σημειώσω ότι σκοπεύω να βλέπω μέσω DVI ή HDMI (αν και δε γνωρίζω αν διαθέτει κάποιος HDMI σε τέτοια κατηγορία τιμής).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

minas

Πισιά
Reaction score
4.437
Μόλις περιέγραψες τις ιδανικές συνθήκες θέασης :)

Καλά, υπερβάλλω λίγο, αλλά είναι γεγονός ότι οι 75-90in από τα 2-3m είναι μια χαρά. Τη χρυσή τομή τη βρίσκεις στην πράξη, αλλά εγώ θα ξεκίναγα από την πάνω μεριά και θα κατέβαινα... Από την άλλη δεν έχω δει πόσο pixel-ιάρηδες είναι οι μικροί (480p), αλλά αμφιβάλλω ότι θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το μόνο που σκέφτομαι σαν μικρή σπαζοκεφαλιά είναι πού θα τοποθετήσεις τον προβολέα. Αν τον θέλεις στα 3m για να δίνει ευμεγέθη εικόνα και θέλεις να είσαι σχετικά μακριά για να την απολαύσεις, τότε ο προβολέας βρίσκεται...πάνω από το κεφάλι σου! (ΒΖΖΖzzzzzz) Αν είναι και λίγο ψηλοτάβανο το δωμάτιο δε νομίζω να σε ενοχλήσει ιδιαίτερα πάντως.

Reaction score
50
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

@minas: έχεις δίκιο για το θόρυβο, ακριβώς πάνω απ' το κεφάλι μου θα είναι για να εκμεταλλευτώ και τα 3 μέτρα (δε με παίρνει αλλιώς!) αλλά τι να κάνουμε... ελπίζω να μη μ' ενοχλεί πολύ, πάντως άμα τους δω από κοντά θα κοιτάξω να το λάβω κι αυτό υπόψη μου!

@Αντώνη: ούτε 30 δεν είμαι ακόμα, έχω καιρό για συζύγους...:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts