Προβολέας €500 - 600 με προϋπόθεση την χρωματική απόδοση (και μόνο)

Reaction score
38
Καθώς έχω καταρρεύσει από το ψάξιμο (στα reviews, στα forums, κ.ο.κ.), αποφάσισα κι εγώ με την σειρά μου να ζητήσω απ' ευθείας την άποψη των έμπειρων του χώρου: ζητώ να βρω εδώ και τώρα έναν προτζέκτορα χαμηλού κόστους με ικανότητα να μπορεί να αποδώσει με κάποια πιστότητα την χρωματική παλέτα ώστε να μπορέσω να κάνω μια σειρά από σεμινάρια που αφορούν στον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου (και μάλιστα, κάποια μαθήματα, ειδικότερα πάνω στο χρώμα).

Μετά από μελέτη αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον δεν υπάρχει το μηχάνημα που θα αποδώσει σταθερά σε ένα βέλτιστο επίπεδο, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα ταβάνι προϋπολογισμού στα €500-600 (υπό εξαιρετικές συνθήκες, άντε και λίγο παραπάνω). Αυτό που ζητώ ωστόσο είναι να μην κάνει εγκλήματα του τύπου να δίνει το πορτοκαλί για κόκκινο - κάτι που μου έχει συμβεί με ορισμένους προβολείς στο παρελθόν, ακόμα και μετά από ρύθμιση.

Η πρώτη μου σκέψη είναι προς DLP, όμως εδώ βλέπω ότι έχει να κάνει ειδικότερα με το μοντέλο και όχι με την τεχνολογία. Επιπλέον να διευκρινίσω ότι τόσο η οθόνη όσο και οι συνθήκες συσκότισης θα διαμορφωθούν ανάλογα με το μηχάνημα, επομένως υπάρχει κάποια ευελιξία αν το δει κανένας σαν συνδυασμό (άραγε οι pico παίζουν;).Το σετ θα προβάλλει παράλληλα με την μεγάλη πλευρά ενός τραπεζιού συνεδριάσεων δηλ. με κοντινότερη θέση θέασης στο 1-1,5 μ και μεγαλύτερη στο 1,5 - 2, άρα εκτιμώ ότι οι 60 ίντσες φτάνουν. Από την άλλη μεριά δεν αποκλείεται ο προτζέκτορας να χρησιμοποιηθεί και με άλλα σενάρια χρήσης σε μεγαλύτερες αίθουσες (πάντως όχι σε αμφιθέατρα).

Μέχρι στιγμής οι σκέψεις μου είναι στον Epson EB-X11H, στον BenQ MS619ST (λόγω led - διάρκειας λάμπας), και ίσως και στην σειρά των DLP/DMD (;). Διαβάζω τα καλύτερα για τον Benq W1070 (σε άλλο post εδώ, αλλά και εδώ κι εδώ), αλλά δεν θα ήθελα να φτάσω σε αυτά τα ποσά παρά μόνο σε απόλυτη ανάγκη - αν και ακόμα και τότε θα είμαι διστακτικός.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες σκέψεις και συμβουλές,

Άγγελος.

Υ.Γ. Ποια είναι η γνώμη σας για τα refurbished προϊόντα (όπως εδώ);

Reaction score
8.350
αυτους που σου προτεινουν τα παιδια ειναι καλες περιπτωσεις,εγω θα απεφευγα προβολεις παρουσιασεων με μεγαλη φωτεινοτητα,καταρχην ειναι φτιαγμενοι να παιζουν με φωτα και η πολλη φωτεινοτητα ριχνει εξω τα χρωματα.

Reaction score
38
Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, δεν φανταζόμουν ότι θα βρίσκαμε κάτι στο κοστολόγιο που είχα βάλει σαν προϋπόθεση. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Reaction score
38
Μήπως υπάρχει αντίστοιχη άποψη και για οθόνη; Η διάσταση είναι περίπου 1,60Χ1,20 (πΧυ) και ο χώρος είναι ανοιχτόχρωμος.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.007
Για οθόνη πάρε φθηνή.

Σε μικρά κοστολόγια δεν υπάρχουν διαφορές.

Μόνο στη ποιότητα κατασκευής υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Reaction score
22
Μήπως υπάρχει αντίστοιχη άποψη και για οθόνη; Η διάσταση είναι περίπου 1,60Χ1,20 (πΧυ) και ο χώρος είναι ανοιχτόχρωμος.
δοκιμασμένη λύση
http://www.ebay.co.uk/sch/Projector-Screens-/48655/m.html?item=170900103405&pt=UK_Sound_Vision_Projector_Screens&_sac=1&hash=item27ca70a0ed&_ssn=platinum147&_from=R40&_nkw=16:9 matt&_sop=15
Ηλεκτρκή οθόνη, απο Αγγλία, αξιόπιστος πωλητής
Διάλεξε μια Matt White ή Matt Grey (αναλόγως πόσο φωτεινός θα είναι ο προβολέας που θα πάρεις)
στη διάσταση που θες (μη τσιγκουνευτείς στις ίντσες)
και είσαι κομπλέ

αν θες, γράψε εδώ την απόσταση θέασης που έχεις (μάτια<->θέση πανιού)
να σου πούμε προτάσεις για διαγώνια διάσταση

Reaction score
38
MakisCE ευχαριστώ, δες το αρχικό post: το σετ θα προβάλλει παράλληλα με την μεγάλη πλευρά ενός τραπεζιού συνεδριάσεων δηλ. με κοντινότερη θέση θέασης στο 1-1,5 μ και μεγαλύτερη στο 1,5 - 2, άρα εκτιμώ ότι οι 60 ίντσες φτάνουν.

Reaction score
22
Για 60" θα πηγαινα στη φθηνοτερη 50-55-60" TV.
Καλυτερο αποτελεσμα θα ειχα απο αποψη: ευκολια τοποθετησης, διαρκεια ζωης, προβολη σε φωτιζόμενο χωρο, κλπ.
Οι προβολεις ειναι για πολλες ιντσες

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.141
Members
38.661
Νεότερο μέλος