Προβολέας Epson TW9200 με απόκλιση 1 pixel

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.745
Χαιρετώ τους φίλους συμφορουμίτες. Μετά από δική μου συμβουλή-παρότρυνση, ο ξάδελφος Κώστας προέβει σε αγορά του Epson TW9200. Δεν το μετάνοιωσε αλλά σε προσεκτικότερη παρατήρηση το focus του δεν είναι από τα καλύτερα. Ειδικά σε παρατήρηση του σταυρονήματος (test patern του προβολέα) είδε απόκλιση 1 σχεδόν pixel του κόκκινου προς τα αριστερά, κάτι που αλλοιώνει και το focus. Αν και προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα πράγματα με το pixel alignment η απόκλιση παρέμεινε. Σε επικοινωνία με την Epson μας δηλώθηκε ότι η απόκλιση αυτή είναι παραδεκτή (ακόμα και δύο Pixels θα ήταν!) και δεν εγείρει περίπτωση αντικατάστασης. Ίσως να είναι και ψυχολογικό αλλά ο ξάδελφος δηλώνει ότι τον ψιλοενοχλεί. Από τεχνικής άποψης είναι η εξήγηση της αντιπροσωπείας παραδεκτή; Μου ακούγεται κάπως ότι ένας προβολέας των 2500 Ευρώ έχει τέτοια ανοχή στις προδιαγραφές του. Επειδή όλοι οι προβολείς της Epson που έχουν περάσει από τα χέρια μου δεν είχαν τέτοιο ζήτημα θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο. Ποιά είναι η γνώμη σας και θα άξιζε το κόπο να "προσφύγει" στην μαμά εταιρία για εξηγήσεις;
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Την γνώμη μου σχετικά με την κίνηση ή όχι θα την αναφέρω αργότερα

Reaction score
51
Μεχρι 2 pixel αποκλιση θεωρειται αποδεκτο . Δεν νομιζω να υπαρχει 3LCD προβολεας με μηδεν αποκλιση σε ολο το πανελ. Στο κεντρο της οθονης ειχε αποκλιση?

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.161
Members
38.663
Νεότερο μέλος
kyrios_nikos