Προβολή στον τοίχο

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι ένα νέο μέλος και κάτοχος (πρόσφατα) ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου.
Το σύστημα το έχω εγκαταστήσει στην σοφίτα μου που την χρησιμοποιώ αποκλειστικά γιά να βλέπω ταινίες.
Το προβολικό μου είναι ένας Optoma HD-80 και επειδή θεωρώ ότι τα "πανιά" προβολής είναι ακριβά(ακόμα) προβάλλω κατευθείαν στο τοίχο.
Ο τοίχος έχει απόχρωση γκρί.
Ηθελα να ρωτήσω αν θα πρέπει να βάψω κάποιο άλλο χρώμα τον τοίχο γιά να έχω καλύτερες επιδόσεις ή θα πρέπει να αγοράσω οπωσδήποτε "πανί" γιά μέγιστη απόδοση ;
Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.
Γιώργος

Reaction score
384
Το πανι θα εχει σιγουρα τη μεγιστη αποδοση, αλλα εαν τωρα εισαι ευχαριστημενος....
Πολλοι προβαλλουν σε τοιχους, δεν εισαι ο μονος. Πολλες φορες το κρεμασμα μιας οθονης ειναι και μπελας, εξαρταται το χωρο που εχεις.

Ριξε μια ματια σε αυτη την οθονη, που σε μια χαμηλοταβανη σοφιτα με περιεργο σχημα σκεπης, λυνει τα χερια.
http://www.drhscreens.co.uk/easy.html

Reaction score
3
Απάντηση: Προβολή στον τοίχο

koskin53, καλωσόρισες.
Είμαι ένας από αυτούς που βλέπουν σε τοίχο.
Ο τοίχος είχε βαφτεί σε μπεζ χρώμα με κοινή μπογιά, χωρίς να ξέρω ότι θα χρησιμοποιηθεί για προβολή.
Από τότε που δοκίμασα και πρόβαλα πάνω του, δεν έχω ξαναβάλει την φορητή οθόνη που πήρα.
Όχι γιατί δεν δείχνει ωραία, αλλά γιατί ο τοίχος έχει άλλη γλύκα.

Reaction score
10
Και γω στο σπιτι στο τοιχο προβαλω και ειναι μια χαρα.

Οταν λες γκρι , ποσο γκρι εννοεις ?

Κανονικα θα πρεπει να ειναι λευκη ματ η μπογια με μια μικρη ποσοτητα μαυρου, ωστε απλα να δεινει την αισθηση του γκρι....
να γκρζαρει που λεμε.

Υπαρχουν και ειδικες μπογιες για οθονες ομως.
Και μαλιστα καποιες εχουν και masking....

Reaction score
174
Βαψε τον τοιχο που θα προβαλλεις με ασπρη ματ μπογια, και ολους τους αλλους μαυρους + το ταβανι (κατα προτιμηση βαλε κουρτινες για να εχεις και καλυτερο ηχο, αλλα να ξερεις , μαζευουν σκονη) και εισαι μια χαρα...

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ όλους που ανταποκριθήκατε στο ερώτημά μου.
Συμπληρωματικά, διάβασα χθες κάπου στο διαδύκτιο ότι η καλύτερη λύση είναι να βάψεις την επιφάνεια που προβάλεις με ΒΑΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ(Υπολευκού χρώματος πλαστικό) και τίποτα άλλο.
Τι γνώμη έχετε ;

Reaction score
174
Βασικο ο τοιχος να ειναι σπατουλαρισμενος ωστε να μην διαχεει το φως οπου να ναι... αυτο ειναι το μονο αρνητικο, γιατι οι κανονικες οθονες εχουν την δυνατοτητα να στελνουν το φως που δεχονται σε συγκεκριμενη κατευθυνση προς το θεατη ενω ο τοιχος οχι και τοσο...

Με σωστο μασκινγκ ομως το περιοριζεις το φαινομενο και γλιτωνεις τις ζαρες.

Για τη μειξη λευκου με λιγες σταγονες μαυρου, το βλεπω κομματακι δυσκολο... εκτος αν εχεις φιλο που ασχολειται με χρωματα και μπορει να σου βγαλει ακριβως την αναλογια που θελεις απο το χρωματολογιο.

Το χρωμα πρεπει να ειναι ματ για να μη γυαλιζει.

Reaction score
5
Το γκρι χρώμα χρειάζεται για τους φωτεινούς LCD. Για τους DLP το λευκό είναι καλύτερο.
Για γκρι πάντως η πρόταση είναι Dulux Icestorm. Ιδιαίτερα το νούμερο 6.
Για να βλέπεις πραγματικά χρώματα. Τώρα αν δεν σε πολυενδιαφέρει, μπορείς να έχεις και μπεζ, και ροζ, και κόκκινο που λέει ο λόγος...

Reaction score
0
Γεια σας παιδια

Επεσε ενα φυλλαδιο στα χερια μου με τιτλο Projection Screen Paint της vogels.

Ουσιαστικα αφορα 2 στρωσεις για τη δημιουργια οθονης μαζι με κποια αλλα υλικα για τη δημιουργια καδρου περιμετρικα.

Το εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο ή κατι αναλογο;
εχει τοσο καλο αποτελεσμα οσο διαφημιζει;

Reaction score
0
Βασικα νομιζα οτι εχει μεγαλη διαφορα η προβολη στον τοιχο αντι σε πανι, ειδικα στην φωτεινοτητα.

Εκανα λαθος;???

Reaction score
41
υπάρχει περίπτωση να προβάλουμε σε τέντα αντί για τοίχο;
τέντα 4:3 (αυτές που είναι στο πλάι μπαλκονιών...:111: )

Reaction score
0
φυσικα, αλλα γιατι να ταλαιπωρεισαι με την τεντα, αφου σιγουρα μπορεις να προβαλεις στον απεναντι τοιχο?:131:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas