Προβολή video μέσω usb flash ή μέσω κάρτας SD?

Reaction score
12
είμαι κάτοχος της panasonic p42G20 και έχω την εξής απορία!
είναι καλύτερα να παίζεις ταινίες .avi μέσω usb flash disk ή μέσω μιας μνήμης SD?

έχει κανείς δοκιμάσει σε plasma τί έιναι καλύτερο για μεταφορά εικόνας?

είμαι ανάμεσα στα :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552348

και

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...-with-card-reader-RPD2-16GB-TS16GSDHC6-P2.htm

και απο usb

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo...lash-16GB-KE-U0616-2LQ32-KE-U0616-2LQ3231.htm

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netboo...sks/Kingston-DTIG2-Flash-USB-USB-2-0-16GB.htm

thanks παίδες!!!!

Reaction score
1.187
Απάντηση: Προβολή video μέσω usb flash ή μέσω κάρτας SD?

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αν θα είναι από USB ή SD...
Γιατί να υπάρχει διαφορά;

Reaction score
12

ίσως στην ταχύτητα ανάγνωσης!μόνο εκεί αν έχει διαφορά σκέφτομαι να μην κολλάει η ταινία!

και ένα 2ο αν έχει κανείς Plasma panasonic ΑΝ παίζει απο την SD video ή καταλαβαίνει-διαβάζει μόνο τις εικόνες????ε???thanks!!! :)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Προβολή video μέσω usb flash ή μέσω κάρτας SD?

ίσως στην ταχύτητα ανάγνωσης!μόνο εκεί αν έχει διαφορά σκέφτομαι να μην κολλάει η ταινία!
Aπ την στιγμή που το μέγιστο bitrate ενός αρχείου είναι 80Mbs και η usb έχει 6πλάσιο όριο(480 Mbs) δεν υπάρχει περίπτωση να κολλάει λόγω της θύρας επικοινωνίας.Εξάλλου δεν ξέρω αν οι κάρτες μνήμης είναι ταχύτερες απ τον δίαυλο usb.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβολή video μέσω usb flash ή μέσω κάρτας SD?

Aπ την στιγμή που το μέγιστο bitrate ενός αρχείου είναι 80Mbs και η usb έχει 6πλάσιο όριο(480 Mbs) δεν υπάρχει περίπτωση να κολλάει λόγω της θύρας επικοινωνίας.Εξάλλου δεν ξέρω αν οι κάρτες μνήμης είναι ταχύτερες απ τον δίαυλο usb.
Δεν συγκρίνουμε την ταχύτητα των καρτών μνήμης SD με την ταχύτητα του διαύλου USB αλλά με την ταχύτητα της μνήμης που υπάρχει μέσα στο stickάκι USB. Γιατί μπορεί να είναι 480 Mbps το μέγιστο του διαύλου, στην ουσία όμως δεν είναι αυτός ο περιορισμός αλλά η μνήμη.

Επί της ουσίας: Εχω ένα dvd player από το lidl που έχει ενσωματωμένο card reader και είσοδο USB. Οταν παίζω από USB το φωτάκι που δείχνει το transfer αναβοσβύνει σχεδόν πάντα. Αντίθετα όταν παίζω από κάρτα SD στις σκηνές που δεν έχουν πολλή δράση, ή στα σκοτεινά ακίνητα πλάνα το φωτάκι του transfer σταματάει να αναβοσβύνει. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη "άνεση" στο διάβασμα καρτών SD αλλά από την άλλη εφόσον η ταινία παίζει κανονικά και από το USB χωρίς διακοπές και σπασίματα σημαίνει ότι και αυτό είναι επαρκές.

Επίσης υπάρχει διαφορά από stickάκι σε stickάκι. Κάποια είναι πιο γρήγορα οπότε βλέπεις ότι το transfer σταματάει πιο συχνά, ενώ κάποια είναι πιο αργά οπότε το transfer δεν σταματάει σχεδόν ποτέ. Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο δίαυλος το "φρένο".

Reaction score
1.187

και ένα 2ο αν έχει κανείς Plasma panasonic ΑΝ παίζει απο την SD video ή καταλαβαίνει-διαβάζει μόνο τις εικόνες????ε???thanks!!! :)
Εγώ έχω Panasonic LCD, όχι πλάσμα, και από τις κάρτες SD καταλαβαίνει μόνο τις φωτογραφίες, όχι το video. Μπορείς δηλαδή να την μετατρέψεις σε μια γιγαντιαία κορνίζα προβολής φωτογραφιών. Όχι όμως ταινίες. Γι αυτό χρειάζεσαι media player.

Reaction score
12

αυτό το άγχος έχω και εγώ!είπα να δώ αρχικά ΑΝ παίζει vid μέσω SD card!!!κάνω κάτι αποδικοποιήσεις απο mkv σε avi, mov, vob, mpeg, wmv να δώ τί format αναγνωρίζει η tv μου!

αν και απογοητευμένος νομίζω ότι .mkv δεν θα παίζει και καμία άλλη αποδικοποίηση εκτός του .avi!

ε???μακάρι να κάνω λάθος αλλά σήμερα θα το ανακλύψω!και αν είναι έτσι........αχ αχ αχ!!!

υπάρχει τρόπος μετά να την κάνω να παίζει matroska video files (.mkv)???ε?

Reaction score
0

Συμφωνω με τις απαντήσεις περί μνημών: το θέμα είναι η ταχύτητα της μνήμης -usb ή "τσίχλας"... και όχι οι δίαυλοι που είναι υπέραρκετοί

Όπως επίσης και με την πρόταση για το πως να δεις .mkv...

Reaction score
12

όντως μέσω SD πρίν λίγο .wmv, .mpeg, .mov δεν παίζουν!τώρα μέσω SD θα δοκιμάσω και τα .avi!

και ποιος ο λόγος ρε παίδες να έχει usb θύρες αν δεν παίζει κανένα format video HD???

τελικά ούτε και .avi μέσω SD!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν παίζει κανένα αρχείο ταινίας μέσω της usb ή μέσω της κάρτας μνήμης;

Reaction score
12

μόλις πέρασα το D1str1ct9.avi απο το net και το παίζει μέσα απο την SD!

έχει κάποιος κατά νου κάποιο καλό πρόγραμμα converter γιατί με αυτό που μετέτρεψα ένα κομμάτι απο μια ταινία .mkv δεν έτρεχε ούτε το .avi που έκανα convert έτσι για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη περί της G20!ε?

οπότε είμαι σίγουρος ότι .avi απο USB και απο SD card παίζει 100%.
.mkv ΟΧΙ.

οπότε πέστε ένα τεσταρισμένο converter να κάνω τις δοκιμές και να τις παρουσιάσω!

thanks! :)

Reaction score
2

μόλις πέρασα το D1str1ct9.avi απο το net και το παίζει μέσα απο την SD!

έχει κάποιος κατά νου κάποιο καλό πρόγραμμα converter γιατί με αυτό που μετέτρεψα ένα κομμάτι απο μια ταινία .mkv δεν έτρεχε ούτε το .avi που έκανα convert έτσι για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη περί της G20!ε?

οπότε είμαι σίγουρος ότι .avi απο USB και απο SD card παίζει 100%.
.mkv ΟΧΙ.

οπότε πέστε ένα τεσταρισμένο converter να κάνω τις δοκιμές και να τις παρουσιάσω!

thanks! :)
Δεν αξίζει. Αν είναι να "αγοράζεις" Ματρόσκες από το νετ και μετά να τις μετατρέπεις σε avi, γιατί να μην "αγοράσεις" κατευθείαν το avi; Που είναι και πιο μικρό σε μέγεθος.
Αν και...εγώ θα σου έλεγα να πάρεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα media player. Αλλιώς, τζάμπα πήρες τη full HD tv
Πάντως, αν σόνυ και καλά θες να προσπαθήσεις δοκίμασε το avidemux ή το autoMKV.
Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Πολύ καλή ποιότητα μετατροπής, εύκολα, παραμετροποιήσιμα αλλά...θες κανά τετράωρο για κάθε μετατροπή

Reaction score
12

ναι ρε συ αλλα θέλω Blue-ray HD εικόνα και όλα είναι .mkv άρα πρέπει να αγοράσω ένα media player. :) :) :)

απλά είπα να αγοράσω κάποιο σύστημα αποθήκευσης κοντά στα 16Gb για αποθήκευση και μετά να τα τρέχω τα .avi μέσω αυτού του μέσου αποθήκευσης!και εδώ είναι το πρόβλημά μου!καλύτερα να αγοράσω μια κάρτα SD ή ένα Usb flash disk!

θα μου πείς και ένας δίσκος 350Gb είναι κοντά σε τιμές!thanks πάντως παίδες για τις συμβουλές!ένα media player δεν τον γλιτώνω!

επίσης θα αγοραστεί εκτός του media player ένας σκληρός για την τηλεόραση να γίνει και αυτός media player και να γράφω τις εκπομπές καθώς επίσης και το wireless adaptor της pany και το usb ή SD ή HDD για μεταφορά αρχείων απο το pc στo plasmataki μου! :) :) :)

Reaction score
12

επιστρεφω με τα νεύρα μου πλέον με την G20!
σήμερα αγόρασα ένα σκληρό δίσκο western digital 500Gb τον WDBAAF5000EBK
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/Western-Digital-My-Book-Essential-500GB-USB2-0-External-HDD-3-5inches-WDBAAF5000EBK.htm και το μαρτύριο μου είναι ότι βλέπει ότι έβαλα ένα usb HDD αλλά δεν διαβάζει τις ταινίες που έχω μέσα σε .avi μορφή και κάποιες εικόνες που έχω μέσα και κάποια τραγούδια!μιλάμε έσκασα 70ευρώ για το τίποτε???????

υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου πεί τί στο διάβολο θέλει τις θύρες usb αν δεν διαβάζει τα δεδομένα απο αυτες???ε?
ξέρει κανείς κανένα τρόπο?

Reaction score
12

Σήμερα όσο και αν ήθελα να το αποφύγω θα πάω προς αγορά ενός Media player!
Τί λέτε για τον :WD TV
και τον: WD TV Live

οι διφορές τους?προβλήματα?με τα greek subs είναι οκ?με τον ήχο?

Reaction score
1.187

Σήμερα όσο και αν ήθελα να το αποφύγω θα πάω προς αγορά ενός Media player!
Τί λέτε για τον :WD TV
και τον: WD TV Live

οι διφορές τους?προβλήματα?με τα greek subs είναι οκ?με τον ήχο?
To WD TV Live

Reaction score
12

Παρελήφθη ο media player Live!με μια ρύθμιση για υποτίτλους και όλα Super!
μια χαρά συνδυάστηκε και με τον σκληρό δίσκο και καλές προβολές τώρα!χαχαχαχαχα

το ήχο προσωρινά τον σύνδεσα στην τηλεόραση με καλώδιο οπτικής ίνας και την εικόνα με αναλογικό τρόπο μέχρι να αγοράσω το HDMI καλωδιάκι μου!

και πάλι χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.549

Καλορίζικο, καλοθέατο, καλοάκουστο!

Reaction score
12

καλημέρα παίδες!με μια πρώτη ματιά μαγεύτικα απο την εικόνα της G20 και αυτό ακόμα όχι με τον πιο σωστό τρόπο!
εξηγούμαι:

εφόσον δεν έχω-αγόρασα ένα HDMI καλώδιο η σύνδεση του media player έγινε με τον εξής τρόπο:
σύνδεσα τον Player με τα καλώδια Component όπου φτάνουν ποιότητα έως 1080i.δλδ
• Green = Y
• Blue = Pb
• Red = Pr

αλλά επειδή ώς βιαστικός τύπος δεν παρατήρησα ότι η G20 έχει μόνο Optical out το καλωδιάκι της οπτικής ίνας ήταν λανθασμένη αγορά!τέλος πάντων.Οπότε κρίθηκε απαραίτητο και η σύνδεση των καλωδίων Composite όπου συνδέθηκαν μόνο τα
• Red = right audio
• White = left audio

έχω μείνει έκπληκτος απο την εικόνα της και αναμένω όταν συνδεθεί με το HDMI καθώς επίσης και όταν αγοραστεί το blue-ray 5.1 να απολαύσω τις ταινίες με τον σωστό ήχο!:) :) :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.869
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef