Most visitors online was 8878 , on 22 Jan 2026
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά επειδή είμαι νέος στην ορολογία (όχι στην ηλικία 47!!) τι εννοείς rainbow?Καλως ήλθες!! Μακάρι να ήταν τόσο απλή η απάντηση:
Το πρώτο και το βασικότερο είναι πως για να πας σε DLP, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς πως δεν βλέπεις rainbow. Αν ότι, τότε κινήσου άφοβα πρός αυτούς, μιάς και θα σε αποζηνιώσουν με το παραπάνω στην εικόνα.
Όσον αφορά την οθόνη, μάλλον εννοείς τι gain θα έχει. Κι αυτό εξαρτάται άμεσα απο τον προβολέα που θα πάρεις και τις συνθήκες δωματίου. Κατέληξε σε προβολέα και το συζητάμε!!!
Φυσικα και δεν χρειαζεται να μου πεις το καταστημα του οποιου εισαι φιλος-πελατης.πρέπει να ομολογίσω ότι δεν έχω μπορέσει να κάνω σύγκριση αφου τα περισσότερα καταστήματα έχουν ένα το πολύ δύο για να δεί ο πελάτης.
Είμαι φίλος-πελάτης ενός καταστήματος στον Πειραιά (αν κρίνεται σκόπιμο μπορώ να σου πω για τό κατάστημα) και του έχω εμπιστοσύνη όσο αφορά στον ήχο. Τώρα για το θέμα του προβολέα μου προτείνει τον optoma HD80 που είναι DLP. Δε μου έχει δωθεί ευκαιρεία να τον συγκρίνω με κάποιον LCD.
Όσο αφορά στον χώρο μου, είναι συνηθισμένης απόχρωσης (μπεζ) και μπορώ να φτάσω τις 120 ίντσες. Γι΄αυτό ρωτώ την απόχρωση της οθόνης.
Οι γνώσεις μου στον ήχο και στην φωτογραφία είναι σε καλό επίπεδο και θέλω να τολμήσω και τα του προβολέα. Διάβασα στο site σας αρκετά καλές παρατηρήσεις γι΄αυτό θέλω και την γνώμη σας ανάμεσα στα παραπάνω μοντέλα αλλά και στο θέμα της οθόνης. Όσο αφορά στη φωτογράφιση μιάς εικόνας από προβολέα, αλλά και στις γωνίες προβολής - θέασης αλλά και στην κάθετη απόσταση του προβολέα από την οροφή για να καθοριστούν οι ανακλάσεις κλπ είμαι ενήμερος από την πείρα μου στην φωτογραφία. Εξ άλλου έχω επισκεφτεί και την σελίδα...
http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD80-projection-calculator-pro.htm
Ευχαριστώ πολλάκις και περιμένω τις απόψεις για τον optoma HD80 αλλά και για το είδος της οθόνης που προτείνεται-προτείνετε