Προβολεις απο usa

Reaction score
0
Εκει που ειχα καταληξει σε μια οικονομικη λυση - epson tw700- με διαολισε μια φιλη και μου προτεινε να παραγγειλω απο αμερικη, ωστε να το φερει καποιος γνωστος, η να το στειλουν.

Υπαρχει καποια διαφορα στους προβολεις που αγοραζονται απο εκει η απο εδω;

Reaction score
384
Δυο πραγματα μου ερχονται στο μυαλο:

1. Εγγυηση
2. Εαν θα παιζει στα 230V, γιατι στην Αμερικη δουλευουν στα 110V.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.832
Μεγάλε κι εγώ αυτό έλεγα ότι θα κάνω, αλλά φυσικά πήγα και γύρισα με άδεια χέρια. Είναι μεγάλο εγχείρημα. Οι περισσότεροι προβολείς της αρεσκείας μου είχαν ένα μέγεθος, που ας το πούμε θα μπορούσε να μην περάσει απαρατήρητο απο τελωνείο (αν κι εκεί μάλλον δεν είχα προβλημα). Μετά η εξεύρεση ενός αξιόπιστου καταστήματος με καλή παράλληλα τιμή αποδείχτηκε άλυτο puzzle. Όταν κατάφερα δε να βρώ και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω άρχισαν τα "αμερικάνικα" κολπάκια. Το μαγαζί είχε σχετικά καλές βαθμολογίες απο το resellers (abes of maine) και πολύ φθηνό τον projector. Άλλα επειδή λέει η κάρτα μου ήταν ευρωπαϊκή ήθελαν επιπλέον 8%!Όταν διαμαρτυρήθηκα και τους κατεύθυνα στο να πάρω extended εγγύηση (600 usd!!) άρχισαν και καλά να βάζουν νερό στο κράσι τους και να μη θέλουν τόσο μεγάλο ποσοστό εξόδων!(Ξαφνικά η τράπεζα τους στάματησε να έχει προβλημα)Και όλα αυτά για ένα μηχάνημα που δεν θα μπορούσα να δω και να τσεκάρω (vw60) παρά μόνο όταν γύρναγα Ελλάδα και η εγγύηση θα ίσχυε μόνο εντός Αμερικής!
Στο θέμα ρεύματος δεν υπήρχε πρόβλημα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Προβολεις απο usa

Συμπληρωματικά σε όσα έγραψαν τα άλλα μέλη:
  • Μια βασική διαφορά είναι ότι η εγγύησή τους δεν ισχύει στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να τον στείλεις στην αμερική για επισκευή. Συνήθως οι προβολείς στην αμερική έχουν 1 έτος εγγύηση, ενώ στην ευρώπη αυτή ενδέχεται να φτάνει τα 3 και να καλύπτει και τη λάμπα.
  • Συνήθως υπάρχει διαφορά στην τιμή, σχεδόν πάντα προς το καλύτερο. Βέβαια στην τιμή αμερικής θα πρέπει να προσθέσεις -τους διόλου ευκαταφρόνητους- φόρους και τέλη εκτελωνισμού.
  • Αν σου τον φέρει κάποιος απ'έξω, θα μπει μαζί με τις άλλες αποσκευές και θα έχει τη μεταχείριση που έχουν αυτές -δεν ξέρω αν έχεις υπόψιν σου για τι πράγμα μιλάμε...
  • Κατά τα λοιπά, τεχνικές διαφορές δεν υπάρχουν σε ίδια μοντέλα και στους περισσότερους -όχι όμως όλους- η τροφοδοσία είναι 100-240V.
Αν θες τη γνώμη μου αγόρασε από εδώ, να έχεις και κάποιον να... βρίζεις, αν κάτι δεν πάει καλά.

HV

Reaction score
0
Βαση ευρωπαικης εντολης σε ολα τα κρατη μελη η εγγυηση εντος ευρωπης ειναι 2 χρονια υποχρεωτικα.
Ασχετα με αυτο αν το φερει δικος του ανθρωπος που θα μπορει να το φερει με ασφαλεια παει και ερχεται αφου θα γλυτωσει τους φορους, αν παλι οχι δεν αξιζει τον κοπο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.241
Απάντηση: Re: Προβολεις απο usa

Βαση ευρωπαικης εντολης σε ολα τα κρατη μελη η εγγυηση εντος ευρωπης ειναι 2 χρονια υποχρεωτικα.
Τι εννοείς δηλαδή, ότι η τριετής εγγύηση που δίνουν πολλές αντιπροσωπείες στους προβολείς τους δεν ισχύει ή ότι οι παραεισαγωγές καλύπτονται από την πανευρωπαϊκή εγγύηση; Μάλλον τά'χεις μπερδέψει...
Ασχετα με αυτο αν το φερει δικος του ανθρωπος που θα μπορει να το φερει με ασφαλεια παει και ερχεται αφου θα γλυτωσει τους φορους, αν παλι οχι δεν αξιζει τον κοπο.
Έστω ότι αυτός που θα του το φέρει, καταφέρνει να το περάσει από το τελωνείο χωρίς να πληρώσει φόρους (κάτι που είναι και αμφίβολο και παράνομο). Εγώ έχω δει κατ'επανάληψη στις βαλίτσες μου σπασίματα που δείχνουν πτώση από ύψος μεγαλύτερο του ενός μέτρου. Πόσο βέβαιο είναι ότι ένα υπερευαίσθητο οπτικό σύστημα θα περάσει αναίμακτα μια τέτοια μεταχείριση;

HV

Reaction score
0
Εννοω πως το MINIMUM εγγυησης ειναι τα 2 χρονια. Περα απο αυτο υπαρχουν και εταιρειες με 3 και εταιρειες με 5 και εταιρειες με Lifetime εγγυηση στα προιοντα τους.

Υπαρχουν μικροι σε μεγεθος προβολεις που χωρανε χυμα σε Backpack το οποιο ο καθε επιβατης εχει δικαιωμα να εχει μαζι του στην καμπινα του αεροσκαφους.
( Χυμα= μεταχειρισμενο και αρα δεν υποκειται σε φορους ακομα και να το βρουν...)

Reaction score
6
Και αν μου επιτρέπετε κι εμένα,

Στους Optoma το firmware είναι διαφορετικό στα αμερικάνικα μοντέλα απ' ότι στα ευρωπαικά. Επίσης η Optoma Ευρώπης δίνει 10 χρόνια εγγύηση χρώματος σε κάποια μοντέλα σε αντίθεση με την Optoma USA.

Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην μπλεχτείς σε καταστάσεις από τον Άνα στον Καϊάφα, καλό είναι να έχει να βρίζεις κάποιον από 'δω, όπως πολύ πετυχημένα είπε ο MaxHeadroom.

HV

Reaction score
0
Ναι pleo αλλα σε μερικα προιοντα η τιμη εκει ειναι η μιση της τιμης εδω.......

Reaction score
6
Εκεί ναι. Μέχρι να φτάσει εδώ όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που επιβαρύνουν την τιμή. Δεν θα ήθελα να μπω σε κουβέντα σύγκρισης τιμών γιατί είμαι σίγουρος πως θα έχω από πολλούς αντιρρήσεις. Που να δεις τελωνειακό να σου λέει ότι τα ηχεία έχουν σήμα με μαγνήτη και είναι dangerous goods και να σου ράβει κοστουμάκι τελευταίας μοδός!!!

Anyway, η παρέμβασή μου ήταν για το firmware και την εγγύηση.

HV

Reaction score
0
Οπως ειπα...Αν καποιος φερει κατι χωρις συσκευασια και αποδειξη δεν μπορουν να του το χρεωσουν για καινουργιο. Και συν τοις αλλοις πρεπει να εχει να Declare κατι αλλιως γενικα δεν ασχολουνται.

Reaction score
384
Eiχα φερει το Sony Ruby απο Αμερικη και δεν πληρωσα τιποτα.
Τυλιξα την κουτα με μια μαυρη σακουλα σκουπιδιων και μπολικη ταινια. Το εβαλα μαζι με τις βαλιτσες, δεν υπαρχει λογος να ειναι χειραποσκευη.
Για καλο και για κακο ομως, ειχα και μια αποδειξη $500 πανω μου!:116:

Reaction score
0
Ρε παιδια εχω υποψη μου μια φιλη που θα επιστρεψει σε 2 εβδομαδες περιπου και επειδη το θεμα που αναφερατε με την πτωση των βαλιτσων κλπ μου εχει τυχει και εμενα, θα της πω αν ειναι να τον εχει μαζι της σε μια βαλιτσουλα εκτος συσκευασιας σε χειραποσκευη.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι πραγματι η εγγυηση καταρχην και κατα δευτερον οτι δεν τοχω ξανακανει οποτε δεν ξερω τι απροβλεπτο μπορει να μου ....κατσει σε οποιοδηποτε θεμα.

Για να καταλαβω. Αν τελικα φερω ενα προβολεα απο αμερικη και εχει καποιο προβλημα, υπαρχει περιπτωση τελικα να ακουσω απο εδω οτι δε μπορουν να κανουν τιποτα; και οτι πρεπει να τον στειλω στην αλλη ακρη του κοσμου;;;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.832
Σίγουρα αυτό που θα ακούσεις είναι ότι αν χαλάσει κάτι θα πρέπει να το πληρώσεις για να το φτιάξεις.Εκτός αν ισχυεί αυτό που πήγαν να μου πουλήσουν με world wide garantee και είσαι διατεθημένος να το πληρώσεις.
Έχεις καταλήξει στον προτζέκτορα που θέλεις;Είδες τις options για εγγύηση που δίνουν;Τις τεχνικές προδιαγραφές του;Την φερεγγυότητα του πωλητή;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.701
Νεότερο μέλος
DAMBO