Προβολι για συλλογο?

Reaction score
143
αλλο ενα θρεντ οπου ζητειται η βοηθεια-συμβουλη για την αμεση αγορα προβολεα.
Ο προβολεας προοριζεται για αιθουσα συνεδριασεων πολιτιστικου συλλογου και η χρήση του θα ειναι -ακουγεται ανορθοδοξο- τόσο για παρουσιασεις (60%) οσο και ταινιες (40%).
Δεν υπαρχει περιορισμος στην τοποθετηση του (πχ απόσταση απο οθονη), ενω η επιθυμητη είναι η όσο το δυνατο μεγαλυτερη οθονη. Ο φωτισμος ειναι μεν ψιλοελεγχομενος (κουρτινες αλλα και ασπροι τοιχοι), αλλα υπαρχει το ζητημα με τις προβολες data.
Περιορισμος οπως φανταζεστε υπαρχει στον οικονομικο τομεα, οπου το οριο ειναι αυστηρα στα 1300€.
Το θεμα ειναι= μπορω να συνδυασω και τα 2 ειδη προβολης με την αγορα 1 προβολεα (και τετοιας κατηγοριας τιμης)?
Θα ηταν σοφοτερο να παρω 2 διαφορετικους προβολεις? ισως 2 διαφορετικου κερδους πανια? Γενικα τι συμβιβασμους είναι προτιμοτερο να κανω.:118:
Προς το παρον προσανατολιζομαι στους εξης=
Benq 1000 (2000 lumens)
Epson 3500 (1800 lum)
Optoma Hd20 (1700 lum)
(ναι αγαπω dlp :131:)
πιστευετε οτι ειναι αρκετα σκοτεινοι για data?:121:
Προτιμω να χασω σε αναλυση παρα σε μεγεθος οθονης
Ευχαριστω εκ των προτερων.:126:

*σημ. εχω διαβασει σχεδον ολα τα προσφατα θεματα στην κατηγορια "προβολεις"

Reaction score
8
Νομίζω ότι είναι λίγα τα παραπάνω lumens για αίθουσα παρουσιάσεων,αναλόγως και το μέγεθος οθόνης που θα θέλεις να βγάλεις βέβαια.Πιστέυω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με τους παραπάνω βιντεοπροβολείς για οθόνη μεχρι 1,6μ-1,8μ μήκος και μια σχετική συσκότιση.

Δυστυχώς αυτο που θες, στην τιμή που έχεις θέσει ως ταβάνι δεν πρέπει να υπάρχει:121:δηλαδη και full HD και data.

Άν είχες παραπάνω στοιχεία της αίθουσας ίσως μπορούσα να σε βοηθήσω λίγο παραπάνω.(μήκος,ύψος,πλάτος,κλπ) και απόσταση από την οθόνη μεχρι εκεί που θα κάθεται ο τελευταίος.

Reaction score
143
Απάντηση: Προβολι για συλλογο?

-δυστυχως δεν γνωριζω τα πραγματικα μεγεθη της αιθουσας
υπολογιζω περιπου Μηκος=16μ, Πλατος 12μ, Υψος=4,5μ
..τωρα ο χωρος ειναι αδειος και οι καρεκλες χυμα
-οποτε να παμε για 2 προβολεις?
με 300-400€ παιρνω τιποτα της προκοπης για Data (αποκλειστικα powerpoint), και ποιον προτεινετε?

:126:στω και παλι

Reaction score
8
Είναι μεγάλη απόσταση..νομίζω ότι θα χρειαστείς πάνω από 2,5μ μήκος πανί και θες αρκετα lumens!!!
Δεν ξέρω αν θα βρεις κάτι με τα χρήματα που διαθέτεις:133:

Reaction score
143

...το εχω καταλαβει
απλα ειπα να θεσω το ερωτημα στο φορουμ πιο πολυ για να ξεγελαστω...:111:

παντως με 2,5μ πανι ειμαι οκ για data προβολη
θα προσπαθησω να ανεβασω το budget σε 1000/500 (homecinema/data).
Για τον 1ο με βλεπω για τον Benq 1000+, φτανει να βρω ποιο μαγαζι τον διαθετει.
Για data...ψαχνομαι ακομη...πολλα μοντελα ρε παιδι μου..

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244

Και ποιος είπε ότι με έναν Home cinema προβολέα δεν μπορείς να προβάλεις Data;
Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.
Χρειάζεσαι φωτεινό προβολέα και αφού πρόκειται για έναν σύλλογο φαντάζομαι οι θεατές δεν θα παραπονεθούν για το επίπεδο του μαύρου, για πέπλο, για μειωμένη ευκρίνεια κ.λ.π.
Δεν νομίζω να είναι κι αυτοί "βλαμμένοι" σαν κι εμάς.
Ακόμη κι αν πάρεις data προβολέα θα βλέπετε μια χαρά τις ταινίες σας.
Αφού λοιπόν θέλεις μεγάλη οθόνη κοίτα να έχει φως ο προβολέας που θα πάρεις.
Και αφού δεν θα έχεις πρόβλημα με την απόσταση δεν σε μοιάζει και τόσο το ζούμ και το lens shift.
Έχεις πολλές επιλογές.
Π.χ. δες αυτόν κι αυτόν
Τα λινκ είναι τυχαία.
Έχεις όμως κι άλλα πολλά μοντέλα να δεις και home cinema και data.

Reaction score
143

..τι λε ρε φιλε..:114:τοσα χρονια εχω γαλουχηθει εδω μεσα με λευκο digital 235 και μαυρο digital 16, και ερχεσαι τωρα να μου αμφισβητησεις ολα μου τα πιστευω:140::135: ..ακους εκει να δω ταινια απο data προβολεα?

-κοιταξε εναν βλαμμενο θα τον εχει σιγουρα μονιμο μελος ο συλλογος, το θεμα ειναι να πολλαπλασιαστει η βλακεια και στο τελος να φτιαξουμε δικο μας συλλογο αποκλειστικα απο βλαμμενους.

Η αληθεια ειναι οτι μου δινεις μεγαλο κουραγιο-ελπιδα,... πιστευεις οτι υπαρχει καποιος φωτεινος προβολεας που να μπορει να μου προσφερει ευχαριστη θεαση ταινιων (κυριως μεγαλο ιντσαζ και ομαλη κινηση)?
Καποια συγκεκριμενα μοντελα στην κατηγορια μεχρι 1300€?

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.244

Αν θέλεις ομαλή κίνηση και γενικά ξεκούραστη εικόνα, σόρυ αλλά πρέπει να πας σε LCD προβολέα.
Προτείνω π.χ. τους Acer απλά διότι έχω δει σε ένα σχολείο έναν φτηνό Acer data των 400 € προβολέα και έπαιζε πολύ καλά.
Υποθέτω ότι οι πιο ακριβοί δεν υπάρχει περίπτωση να μην ικανοποιούν κάποιον.
(εκτός βλαμμένου)
Οι σημερινοί προβολείς είναι πλέον τόσο βελτιωμένοι, που και οι φτηνοί παίζουν καλά.

Reaction score
143

Ωραια τα λες, αλλα μιλα πιο σιγα μη σ'ακουσει κανενας κεφατος:145:
Αρα να παμε για Benq 1000 + πχ.Acer ?
Η' να τολμησω για απευθειας data προβολεα σε αυτα τα χρηματα?:118:
...μοντελα δεν βλεπω να μου προτεινετε...κι ανησυχω:117:
....απο τα μεσα εβδομαδας, μολις ψιλολασκαρω, θα κανω μια βολτα απο τα μαγαζια μπας και βγαλω καμια ακρη

Reaction score
1
Απάντηση: Δίκοπο μαχαίρι...

O Acer P-5271 που σου πρότεινε ο Μιχάλης, φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση. Για προβολές data, ειδικά στη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεσαι απαραίτητα άπλετη φωτεινότητα. Από τις κουρτίνες σίγουρα θα μπαίνει κάποιο φως, υπεραρκετό τις περισσότερες φορές να ξεθωριάσει πολύ την εικόνα σε έναν προβολέα με μη επαρκή φωτεινότητα.

Η περίπτωσή σου είναι δίκοπο μαχαίρι. Με έναν DLP data προβολέα με σχετικά αργό χρωματικό τροχό, διακινδυνεύεις το γεγονός κάποιοι από τους θεατές να ενοχληθούν από το rainbow και να παραπονεθούν.

Από την άλλη μεριά ένας φτηνός data LCD, δεν θα έχει φυσικά σε καμία περίπτωση rainbow, αλλά θα υποφέρει από μειωμένη αντίθεση στην εικόνα, λόγω χαμηλότερου ANSI contrast. Επίσης, να έχεις υπόψη σου, ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι πολύ φθηνοί LCD data προβολείς, δεν τηρούν τις προδιαγραφές φωτεινότητας που αναγράφονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αποδίδοντας στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλότερη φωτεινότητα. :121:

Από την άλλη μεριά, ένας home cinema προβολέας που μου έρχεται στο μυαλό, που θα μπορούσε να καλύψει τις περισσότερες από τις ανάγκες σου, είναι ο Optoma HD20. Με φωτεινότητα 1.700 ANSI lumens και λάμπα 300W, θα μπορεί να σε καλύψει με σχετική άνεση σε κάδρο 100-110 ίντσες (16:9) ακόμα και σε ημερήσιες data προβολές, με τις κουρτίνες τραβηγμένες όσο καλύτερα γίνεται, προβάλλοντας φυσικά σε κάδρο 4:3 από το pc, με μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά.

Σε νυχτερινές προβολές πάλι για ταινίες, σε πλήρη συσκότιση θα μπορείς να του κλείσεις την σταθερή ίριδα για να τον φέρεις εκεί που θέλεις, διαφορετικά σε κάδρο 100-110 ιντσών θα είναι υπέρ του δέοντος φωτεινός.

Με υποσχόμενο ANSI contrast κοντά στο 500:1, που θα το πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό και στη πραγματικότητα, θα είναι αρκετά τρισδιάστατος σε μεσαία και φωτεινά πλάνα. Το πραγματικό του on/off contrast, υπολογίζω ότι θα κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 2.500 έως 4.000:1, υπεραρκετό για να σου δώσει σχετικά καλά τρισδιάστατα σκοτεινά πλάνα σε πλήρη συσκότιση.

Με τιμή που ξεκινάει γύρω στα 940 ευρώ, σου αφήνει τα οικονομικά περιθώρια που χρειάζεσαι για την αγορά οθόνης, της βάσης στήριξης, του/των καλωδίων κτλ.

Είναι ο καλύτερος φθηνός συμβιβασμός ανάμεσα σε ημερήσιες data προβολές και νυχτερινές προβολές ταινιών, που μου έρχεται στο μυαλό...

Reaction score
143

τον HD20 τον εχω κι εγω υπ'οψιν μου, αλλα ειπα να προτιμησω τον 1000αρι λογω του θεωρητικου πλεονεκτηματος σε φωτεινοτητα (+300). Δεν εχει τυχει να τους δω διπλα-διπλα ωστε να τους συγκρινω και να βγαλω καποιο συμπερασμα.
Χωριστα που τους εχω δει (στημενους οπως οπως σε πολυκαταστηματα και χωρις να γνωριζω την ηλικια των λαμπτηρων τους) μου εχει δοθει η εντυπωση οτι ο benq ειναι πιο "ζωηρουλης".
Ευχαριστω :126: για τις τεχνικες λεπρομερειες, πχ η προβολη σε 4/3 ειναι καλο τιπ για να εκμεταλλευτω ολο το τσιπακι ->φως του προβολιου.
Ιδωμεν

Reaction score
1

τον HD20 τον εχω κι εγω υπ'οψιν μου, αλλα ειπα να προτιμησω τον 1000αρι λογω του θεωρητικου πλεονεκτηματος σε φωτεινοτητα (+300).

Όπως πολύ σωστά λες, τα θεωρητικά πλεονεκτήματα (στα χαρτιά) ανατρέπονται πολλές φορές στη πράξη (στις μετρήσεις με τα όργανα). :126:

Δεν έχω δει καν τον Optoma HD20. Σου τον προτείνω με βάση τις εκτεταμένες μετρήσεις που έχουμε κάνει στον Optoma HD80 ενός φίλου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φαινόταν ότι τηρούσε όντως τις θεωρητικές προδιαγραφές του στα χαρτιά του σε πολύ μεγάλο βαθμό, όσον αφορά αποδιδόμενη φωτεινότητα και ANSI contrast.

Και το κυριότερο, επειδή τον μετράμε τακτικά, φαινόταν να διατηρεί τα χαρακτηριστικά αυτά αναλλοίωτα –δηλαδή μικρή πτώση φωτεινότητας και σταθερό ANSI contrast– στο πέρασμα του χρόνου. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts