Προγράμματα σχεδίασης τυπωμένων κυκλωμάτων PCB, προτάσεις

jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Χαιρετώ. Αν και είναι ξανασυζητημένο το θέμα, τώρα που έρχετε το Φθινόπωρο θα ξαναθυμηθούμε πολλοί τα projects που έμειναν πίσω για τα "μπάνια του λαού" Τα περισσότερα από αυτά βασίζονανται σε τυπωμένα κυκλώματα που θα πρέπει να σχεδιαστούν από την αρχή, ίσως και τα θεωριτικά σχέδια μαζί. ΔΕΝ ψάχνω το ειδικό, βαρύ πρόγραμμα που να μπορεί να διαχειριστεί 4, 5, 6 και πολλλά ακόμα layers και μερικά τετραγωνικά μέτρα τυπωμένο. Ψάχνω το φιλικό πρόγραμμα που να μπορεί να βάλει με επαγγελματική εμφάνιση στον χαλκό μια ιδέα.
Εταιρίες για την κατασκευή των πλακετών υπάρχουν και εδώ και στην Άπω ανατολή με λογικό κόστος.
Από πρόγραμμα λοιπόν ποιο; Ιδανικά free of charge...
Φιλικά,
Γιάννης
 


jpaudio

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.993
Reaction score
1.462
Δημοφιλές είναι, εύλολο είναι; Πολλές φορές αυτά δεν πάνε μαζί. Καταλαβαίνω πως ένα τέτοιο πρόγραμμα κρίνεται από την "εξυπνάδα" του και την ικανότητά του να διαχειρίζεται πολύπλοκα σχέδια και layers αλλά αν χρειάζεται εκπαίδευση ενός μηνός στην χρήση του τότε χάθηκε η μπάλα. Δεν λέω, μετά ίσως μπορείς να φτιάχνεις αγγέλους αλλά για απλά PCBs στην χάση και στην φέξη μάλλον δεν κάνει...
Γιάννης
 

Μηνύματα
7.235
Reaction score
11.774
Εγώ που περισι δεν γνώριζα γρι απο τα σχεδιαστικά, τώρα παίζω το eagle σχεδόν στα δάχτυλα. Είναι αρκετά διαδεδομένο ( άρα έχεις πολλές διαθέσιμες libraries με footprints ) και αν χρειαστείς βοήθεια, τη βρίσκεις ανά πάσα στιγμή στο youtube. Επίσης, μπορείς να βρεις αρκετά έτοιμα κυκλώματα τα οποία μπορείς στη συνέχεια να τροποποιήσεις, όπως και να τα χρησιμοποιείς ως templates. Η free έκδοσή του είναι περιορισμένη σε dual layer πλακέτες και σχετικά μικρή επιφάνεια εργασιας κατά τ'άλλα είναι πλήρως λειτουργικό και για εμάς τους ερασιτέχνες είναι μια χαρά.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.391
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top