Προενισχυτές all around...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Το pre, και μάλιστα με ενεργό συσκευή, εκτός εάν μιλάμε για ολοκληρωμένο ενισχυτή, με ελάχιστη διαδρομή μεταφοράς από το pot έως τον ενισχυτή τάσης. Λόγω ηλικίας, δεν ανήκω σε εκείνη τη μερίδα ακροατών που διαθέτουν μόνο μια πηγή. Είναι αδιανότητο να πετάξω όλα τα άλλα μέσα αποθήκευσης, προς χάριν κάποιου νεοφερμένου. Και, όπως και να το κάνουμε, όποιο μέσο και να βγει, ακόμη και αν παραγκωνίσει όλα τα άλλα, υπάρχει πάντα το ραδιόφωνο. Εκτός αυτού, η ενεργός έξοδος προς εγγραφή είναι για μένα εκ των ων ουκ άνευ, (όχι σε παραλληλία με την είσοδο και αηδίες…). Επιπροσθέτως δε, (δεν το έχω κάνει ακόμα), εάν ο pre είναι απηλλαγμένος cross talk, (λέγε με balanced), έχω την απαίτηση ξεχωριστής επιλογής προς ακρόαση και εγγραφή.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το pre, και μάλιστα με ενεργό συσκευή, εκτός εάν μιλάμε για ολοκληρωμένο ενισχυτή, με ελάχιστη διαδρομή μεταφοράς από το pot έως τον ενισχυτή τάσης. Λόγω ηλικίας, δεν ανήκω σε εκείνη τη μερίδα ακροατών που διαθέτουν μόνο μια πηγή. Είναι αδιανότητο να πετάξω όλα τα άλλα μέσα αποθήκευσης, προς χάριν κάποιου νεοφερμένου. Και, όπως και να το κάνουμε, όποιο μέσο και να βγει, ακόμη και αν παραγκωνίσει όλα τα άλλα, υπάρχει πάντα το ραδιόφωνο. Εκτός αυτού, η ενεργός έξοδος προς εγγραφή είναι για μένα εκ των ων ουκ άνευ, (όχι σε παραλληλία με την είσοδο και αηδίες…). Επιπροσθέτως δε, (δεν το έχω κάνει ακόμα), εάν ο pre είναι απηλλαγμένος cross talk, (λέγε με balanced), έχω την απαίτηση ξεχωριστής επιλογής προς ακρόαση και εγγραφή.
Αυτοί είναι όλοι χρηστικοί λόγοι. Υπάρχουν και λόγοι απόδοσης ή όχι...?

Reaction score
0
Νίκο οφείλω να δευτερολογήσω, μιας και από την εποχή που είχα γράψει το τελευταίο μου post στην κατηγορία αυτή έχω κάνει τεράστια πρόοδο.

Ο Meridian συνεχίζει να υπάρχει στο σύστημά μου κυρίως για την πληρότητα εισόδων-εξόδων και άλλων ευκολιών που παρέχει.
Αν και δεν είχα το χρόνο ώστε να τον συγκρίνω με κάτι άλλο στο σύστημά μου, τον είχα αδικήσει αρκετά. Το μεγάλο φταίξιμο ήταν στίς λάθος επιλογές ηχείων-τελικών και μετά την επιλογή του πολύ ταιριαστού ζεύγους Tact 2175 & Spendor S8e τα πράγματα έχουν αλλάξει τελείως...

Αυτό που θα ήθελα να δοκιμάσω είναι κάποιον λαμπάτο προ, αφού η εμπειρία με τη συνεργασία του τελικού μου με την ιδιοκατασκευή του G. Kar υπήρξε πολύ θετική. Όσοι ακούσαμε το συνδυασμό συμφωνήσαμε πως το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Δεν ξέρω για άλλους τελικούς αλλά ο Tact κυριολεκτικά μεταμορφώνεται ανάλογα με τον προ που τον οδηγεί...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ παίδες δεν έχω αποφασίσει ακόμη...

Τούτο σημαίνει ότι άλλες φορές μου αρέσει να ακούω απλά από τα ladder και άλλες βάζοντας και λαμπάτο bufferάκι. Κατ' αρχάς πρόβλημα εισόδων δεν έχω, ακούω μόνον από cd. Άρα τα σχόλιά μου αφορούν μόνον την απόδοση του συστήματος.

Η αλήθεια είναι ότι με τα B&W, είχα αποφασίσει 100% στην χρήση του buffer. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο, τα σκληρά πρίμα του ηχείου ερχόταν όπως πρέπει και οι μεσαίες ήταν αναλυτικές (όπως μου αρέσουν) αλλά γλυκές.

Η έλευση των πάνελ όμως άλλαξε ριζικά το τοπίο.
Κατ' αρχάς οι διαφορές buffer - no buffer, (ακουστές μεν) είναι πολύ λιγότερες από ότι πριν (με τον ίδιο τελικό παίζουν). Εδώ συμβαίνει το εξής περίεργο. Σε άλλα τραγούδια μου αρέσει να ακούω με το buffer και σε άλλα όχι. Προφανώς είναι θέμα ηχογραφήσεων. Οι γενικές εντυπώσεις είναι ότι το λαμπάτο buffer δεν δένει όσο θα ήθελα στα άκρα του φάσματος. Αυτό σημαίνει ότι ενώ εξακολουθούμε να έχουμε πολύ καλή μεσαία περιοχή, υπάρχει σαφέστατη μείωση υψηλών αλλά και αρκετή ασάφεια στις χαμηλές. Μιας και σε κανα μήνα προβλέπεται από τον οικογενειακό κατασκευαστή, αναβάθμιση του τελικού, αναμένω εις τα ωά μου για περισσότερα συμπεράσματα. :roll:

Reaction score
3.497
Ο προενισχυτής είναι ένα εξωτερικό κουτί που έχει και ρυθμιστικό στάθμης για να ρυθμίζω την στάθμη του ήχου που θέλω να ακούω από τα ηχεία μου. Οταν έχω δύο πηγές, πρέπει να έχω και έναν άλλο διακότη στην πορεία του σήματός μου για να επιλέγω εύκολα ποια πηγή θέλω να ακούω κάθε φορά χωρίς να χρειάζεται να αλλάζω την θέση των καλωδίων στις πηγές μου.

Ο τεμπέλης πρέπει όμως να συμβιβάζεται με την αναμενόμενη υποβάθμιση της ποιότητας του αρχικού σήματος.

Κάθε υλικό, ενεργό ή παθητικό, που μεσολαβεί στην πορεία του σήματος προς τον τελικό ενισχυτή και προς την γη, είναι το ίδιο σημαντικά για την τελική ποότητα στο ήχο μας.

Η μία σελατίνα είναι διαφανής. Αν βάλουμε όμως 10 σελατίνες, τη μία επάνω στην άλλη, δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε εύκολα τα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από αυτές.

Reaction score
3.497
Ζελατίνα γράφεται στα Ελληνικά, έχεις δίκιο.
Η ζήλια της Τίνας.

Selotape ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σζελατίνα ρε! :lol:
Το S.E. τι είναι SΜπαμπινιώτης Εδώ...? :lol: :lol:

- Με άρεσε πολύ πάντως θα το λέω κι εγώ! (αυτό με τις πολλές σζελατίνες you know...)

Reaction score
3.497
Νίκο, λέω να βάλω μερικές στρώσεις ζελατίνας στα ηχεία μου. Λες να παίζουν μετά σαν ηχεία τύπου panel ? Θα βάλω μια στρώση γύρω-γύρω για να είναι και παντοκατευθυντικά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ξέρω αν θα παίζουν σαν πάνελ... το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα κάνεις αδιάβροχα.... :shock: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Γιώργο μην ξεχάσεις να τα ψεκάσεις και με πιπί σκύλου, όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερο post...

Άντε τυχερέ...σε βλέπω να φτάνεις σε επίπεδο Very-High-End όπως πάς!!!

Reaction score
3.497
Τι μου θύμισες τώρα .... το ειδικό spray βελτιωτικό χώρου ...

Βλέπω το σκύλο μου, να αρχίζει να γράφει σε φορουμς για σκύλους και να προτείνει DIY κίτρινα καπελάκια για σκύλους, από τα 8 ιντσα μεγάφωνα των JMLab μου.
Τον έχω ξεζουμίσει ...

Reaction score
2
Ερώτηση:

Τα εγχειρίδια χρήσης των cd δεν αναφέρουν, ότι για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα από τη πηγή μας θα πρέπει να έχουμε το 75% της εξόδου του?
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε με κάποια ένταση σε μόνιμη βάση και αν θέλουμε να ακούσουμε χαμηλότερα, θα είμαστε εκτός προδιαγραφών του cd?

Με το g.kar., όταν μετρούσαμε την έξοδο των cd, για να έχουμε μία ένταση της τάξης των 92-93db χρησιμοποιήσαμε τα 0.65Vt τάση στην έξοδο του cd.
Ο προ- ενισχυτής στην ουσία λειτούργησε ως εξασθενητής/ μειωτήρας της εξόδου των ψηφιακών για έλεγχο της έντασης.

Reaction score
3.497
Σωστά Αντώνη.
Στην ουσία γειώναμε τουλάχιστον το 65% από το αρχικό μας σήμα, από αυτό δηλαδή που έβγαζε κάθε CD player.
Στην περίπτωση του δικού μου DAC της Behringer, που έχει ονομαστική μέγιστη έξοδο γύρω στα 4 Volts RMS, γειώναμε περίπου το 90% του σήματος. Εχω παρατηρήσει στον χώρο μου ότι το Behringer ακούγεται πολύ καλύτερα μέσα από ένα προενισχυτή με πολύ μικρό κέρδος ή ακόμα και μέσω ενός απλού buffer stage με ladder ποτενσιόμετρο. Αυτό που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο είναι που και πως θα συνδέσεις το ποτενσιόμετρο σε συνδιασμό πάντα με την μέθοδο ανάδρασης που έχεις επιλέξει για τον προενισχυτή σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster