Προενισχυτής κεφαλής Thorens M008-ADC

Reaction score
1.270
Χθες παρέλαβα ένα καινούργιο phono stage για το SL1200 μου, προκειμένου να ψηφιοποιώ δισκάκια απευθείας μέσω USB στα 24/96.
Οι πρώτες προσπάθειες στέφθηκαν με πλήρη... αποτυχία!
Τέτοιο χάλια ήχο δεν έχω ξανακούσει!
Δοκίμασα με δύο κεφαλές, μία Ortofon Blue με 100 ώρες λειτουργίας και μία Jico κατακαίνουργη.
Ο ήχος από το αρχείο όπως τον ηχογράφησε το Audacity είναι ψόφιος, δυναμικές ανύπαρκτες, πρίμα άφαντα!
Η ανάλυση φάσματος σε ηχογράφηση pink noise από τον δίσκο τεστ του High Fi news, δείχνει αυτό το χάλι. Πως το παλεύω από εδώ και πέρα;

Pink Noise Thorens.jpg

Reaction score
313
Ποιο ήταν χάλια; Το αποτέλεσμα της εγραφής μόνο ή συνολικά ο ήχος, με το νέο phono stage;

Reaction score
834
Δες εδώ μήπως με άλλο λογισμικό δεις καμιά διαφορά. Αν δεν δεις, θα σου πρότεινα να στείλεις ένα μέιλ στη Thorens, διότι το πινακάκι που ανέβασες δείχνει ακατανόητο και ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα το μηχάνημα.

Reaction score
834
Και κάτι ακόμα: για τις πωλήσεις από απόσταση (φαντάζομαι το πήρες μέσω ιντερνετ, ε;) ισχύει το DOA (Dead On Arrival) και η επιστροφή χρημάτων. Αυτά για την περίπτωση που διαπιστώσεις ότι έχει όντως πρόβλημα το μηχάνημα.

Reaction score
1.270
Λοιπόν, έκατσα και ηχογράφησα από την αναλογική έξοδο του Thorens στην αναλογική είσοδο της κάρτας ήχου μου (Gigabyte)
Και στις δύο περιπτώσεις σε ανάλυση 24/96 με το ίδιο πρόγραμμα. Το ίδιο τραγούδι μέσω της Gigabyte ακούγεται πεντακάθαρα, ενώ μέσω του USB ακούγεται σα να έβαλα μια βρεμένη πατσαβούρα στο μεγάφωνο. Τα ανέβασα εδώ, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι προσβάσιμα από όλους....
Αν δεν παίζει θα τα ανεβάσω κι αλλού.
Εκτός από την έλλειψη πρίμων, η διαφορά στο δυναμικό εύρος είναι τεράστια. Μέσω Asus DR14, μέσω USB Thorens DR11!
Ανεβάζω και ανάλυση φάσματος μέσω της ASUS στο ίδιο pink noise track που έχω ανεβάσει και πάνω.
Εν τω μεταξύ , βγήκε σε ένα καναδέζικο σάιτ τεστ του Thorens. Ο άνθρωπος γράφει ότι κάτι δεν πάει καλά με το USB , αλλά το περνάει στο ντούκου επειδή λέει βάζει πρίμα μέσα από το Audacity! Post processing δηλαδή! Ότι νάναι....

Pink Noise from M008 to PC sound card.jpg

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.077
Νταξ, χάλια είναι, σαν κασσετόφωνο με το αζιμούθιο αλλού. Καλοκαιράκι κι έτσι ρε, μη χαλιέσαι με το παλιοκολοκύθι...

Reaction score
1.270
Νταξ, χάλια είναι, σαν κασσετόφωνο με το αζιμούθιο αλλού. Καλοκαιράκι κι έτσι ρε, μη χαλιέσαι με το παλιοκολοκύθι...
Η Thorens δεν απαντάει στα mail που της στέλνω...
Ο πωλητής (online από Γαλλία) αμέσως μου πρότεινε να μου το αλλάξει με άλλο ίδιο η με κάποιο άλλο που επιθυμώ.
Κατ' αρχήν δεν ξέρω αν αντικαθιστώντας το με ένα ίδιο θα λυθεί το πρόβλημα, η αν είναι κακή η σχεδίαση του σαν μοντέλο.
Να μπω σε φάση να στείλω αυτό στη Γαλλία και να περιμένω ένα άλλο μέχρι να το διευκρινίσω θα μου φάει τρεις εβδομάδες!
Πλήρης απογοήτευση από το προϊόν και την έλλειψη υποστήριξης από τη Thorens.
Εν τω μεταξύ, αρχικά το είχα παραγγείλει από Ελληνικό κατάστημα. Είχα δώσει και προκαταβολή και όλα. Περίμενα ένα μήνα να φέρει ο εισαγωγέας το μηχάνημα, από εβδομάδα σε εβδομάδα μέχρι που μας είπε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα.
Και τώρα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την απαράδεκτη ποιότητα.
Μάλλον έχουν βγάλει στην αγορά ένα ακατάλληλο προϊόν και αντί σεβόμενοι την ιστορία της εταιρείας να το παραδεχθούν και να το λύσουν η αλλιώς να προσφέρουν αντικατάσταση με βελτιωμένο, το κάνανε γαργάρα.
Τα γράφουνε (διακριτικά) και στα τεστ:
http://www.canadahifi.com/digital_edition/CHF54de2/dec-jan-2014-2015.pdf

Ντροπή τους, αλλά έχουν τσίπα οι εταιρείες;

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.077
Αυτός ο Gomes δεν ξέρει τί του γίνεται. Μ' αρέσει που νόμιζε ότι ήθελε κι άλλο "στρώσιμο" και το έβαλε άλλες 100 ώρες στο break in - και είδε και κάποια βελτίωση κι από πάνω. Η ηλεκτρονική έκδοση του ρηβιού είναι περασμένη στην ενότητα των DAC, ενώ η συσκευή κάνει ακριβώς το αντίθετο, και λέει ότι, αν θέλει κάποιος συσκευή για ψηφιοποίηση βινυλίων, να το πάρει με κλειστά μάτια. Ό,τι νά 'ναι.

Εφ' όσον ο πωλητής προθυμοποιείται να στο αλλάξει με κάτι άλλο, κάντο οπωσδήποτε.

Reaction score
1.270
Μήπως ξέχασαν την RIAA :rolleyes:
Αφού στο αναλογικό ακούγεται νορμάλ, η ισοστάθμιση RIAA υπάρχει. Κάποια μαμακία στο ψηφιακό έχουν κάνει και είναι απαράδεκτοι που κάνουν το παγώνι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.077
Αν την είχαν ξεχάσει, το σήμα θα ήταν τίγκα στα πρίμα και χωρίς μπάσο. Μάλλον την πέρασαν δυό φορές, για σιγουριά... :p

Reaction score
571
Τώρα που το άκουσα, συμφωνώ 100% με τον ημίθεο και τον wizzy...
Νταξ, χάλια είναι, σαν κασσετόφωνο με το αζιμούθιο αλλού.
Στείλε το πίσω και πάρε κάποιο άλλο, μην χολοσκάς περισσότερο.
Εφ' όσον ο πωλητής προθυμοποιείται να στο αλλάξει με κάτι άλλο, κάντο οπωσδήποτε.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988