Προενισχυτική απορία ..........

Reaction score
29
Εχω τον εξής προβληματισμό: μουσική ακούω από 2κάναλο ενισχυτή ο οποίος στέλνει ήχο σε πήγες α)λαπτοπ β)popcorn γ)πικαπ, αυτό τον ήχο έχω τη δυνατότητα να τον περάσω απο equalizer 2κάναλο με 12 μπάντες σε κάθε κανάλι (2x12band) αλλά και πάλι αν θέλω τον αφήνω να περνάει by pass απο αυτό ααα ξέχασα το equalizer έχει και αυτό δική του προενίσχυση και για τα 2 κανάλια, το ερώτημα λοιπόν είναι προενίσχυση το equalizer προενίσχυση το λαπτοπ (foobar ή κονσόλα ήχου λαπτοπ) προενίσχυση το popcorn +-15db τον ενισχυτή που τον βάζουμε;;;:121:
Δε ξέρω αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο προενίσχυση ωστόσο και αυτές οι πηγές απο την πλευρά τους ενισχύουν τον ήχο...... πολλές φορές με πιάνω συνέχεια νa ασχολούμε με τη στάθμη του ήχου ενώ κανονικά δε θα έπρεπε.....και ασχολούμαι γιατί μπορεί η μουσική να ακούγεται χαμηλά αλλά ο ενισχυτής να δουλεύει στα κόκκινα και νομίζω ότι δεν είναι ότι καλύτερο να ζορίζεται χωρίς λόγο...
Θα θελα λίγο τα φώτα σας ....υπάρχει κάποιος κανόνας ή απλά κάνετε και εσείς ότι κάνω και εγώ:::102:
Αυτά τα λίγα ......thanks

Reaction score
29
Απάντηση: Προενισχυτική απορία ..........

Μια διόρθωση :108: sorry
ο οποίος στέλνει ήχο σε πήγες
ο οποίος παίρνει ήχο απο πηγές

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Παρέκαμψε όλα τα άλλα προενισχυτικά στάδια και χρησιμοποιήσε μόνο αυτό του προενισχυτή.

Reaction score
29

χμμ εννοείς τον ενισχυτή ....το popcorn πως το παρακάμπτω βάζοντας το ας πούμε στο 0, το equalizer δε μπορω να το βάλω στο 0 θα πάψει να ακούγεται η μουσική, το λάπτοπ σε τι ένταση θα πρέπει να είναι;; η μόνη πηγή που κατά κάποιο τρόπο παραμένει ακέραιη είναι το πικαπ με το equalizer κλειστό ή μάλλον στο by pass....για κάντο μου λίγο πιο λιανά....:117:
Τhanks φίλε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Ωπ ναι,του ενισχυτή:105:
Το popcorn στο 0,το eq σε bypass και για τον foobar περίμενε να το δει κάποιος που τον χρησιμοποιεί γιατί εγώ δεν τον έχω αυτή τη στιγμή.

Reaction score
11

Φίλε το πήρες το εργαλείο;

:111:

Reaction score
11

Ναι αμέ ...δε το είδες μου φαίνεται http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=19198&page=50
για δές....
Πολύ ωραία όλα και καλοάκουστα!

(Καλά μιλάμε ότι ο Α12 δείχνει πολύ τον κυματισμό της πρόσοψης του στην φωτό σου... Υπέροχος και μοναδικός!).

Με το θέμα balance τι έφταιγε;

Reaction score
29

Το θέμα balance το άφησα έτσι δεν έκανα τίποτα......θα μου το κάνει κάποιος φίλος δεν είναι τίποτα σπουδαίο εννοώ δε κοστίζει στον ήχο....πάντως να σου πώ κάτι τα μηχανάκια αυτά αδικούνται καμιά φορά και απο αυτούς που τα αντιπροσωπεύουν και πιστεύω οτι η συγκεκριμένη μάρκα αδικείται απο τον τρόπο εκπροσώπησης της στην Ελλάδα. Εχω τρομερά παράπονα ......... αλλά ξέρεις τι δε θέλω να χαλάσω άλλο τη ζαχαρένια μου για αυτό δεν άνοιξα και thread .... η ποιότητα ήχου του μηχανήματος με έκανε να τους ξεχάσω αλλά αυτό δεν ειναι φυσιολογικό .......τελπα αυτά

Reaction score
29

Ωπ ναι,του ενισχυτή
Το popcorn στο 0,το eq σε bypass και για τον foobar περίμενε να το δει κάποιος που τον χρησιμοποιεί γιατί εγώ δεν τον έχω αυτή τη στιγμή.
Eυχαριστώ Γιώργο:135:

Reaction score
11

Το θέμα balance το άφησα έτσι δεν έκανα τίποτα......θα μου το κάνει κάποιος φίλος δεν είναι τίποτα σπουδαίο εννοώ δε κοστίζει στον ήχο....πάντως να σου πώ κάτι τα μηχανάκια αυτά αδικούνται καμιά φορά και απο αυτούς που τα αντιπροσωπεύουν και πιστεύω οτι η συγκεκριμένη μάρκα αδικείται απο τον τρόπο εκπροσώπησης της στην Ελλάδα. Εχω τρομερά παράπονα ......... αλλά ξέρεις τι δε θέλω να χαλάσω άλλο τη ζαχαρένια μου για αυτό δεν άνοιξα και thread .... η ποιότητα ήχου του μηχανήματος με έκανε να τους ξεχάσω αλλά αυτό δεν ειναι φυσιολογικό .......τελπα αυτά
Είσαι σίγουρος πως είναι κάτι απλό; Παίζουν και τα δύο κανάλια; Μήπως είναι καμένο το ένα και έχουν συνδέσει αυτό που παίζει και στις δύο εξόδους; (Φυσικά έτσι δεν θα παίζει stereo). Σφραγισμένο στο κουτί του τον αγόρασες;

Reaction score
29

Οχι οχι μια χαρά στερεο παίζουν....
Σφραγισμένο στο κουτί του τον αγόρασες;
Σφραγισμένος δεν ήταν ........ήμουν όμως ενημερωμένος για το λόγο.
Ωστόσο πες μου, δε θα ήταν εμφανή στα αυτιά μας αυτό που λές;; και να ξέρεις οτι το σύστημα το έχουν ακούσει και φίλοι με καλύτερη ακουστική εμπειρία
Μήπως είναι καμένο το ένα και έχουν συνδέσει αυτό που παίζει και στις δύο εξόδους

Reaction score
11

Οχι οχι μια χαρά στερεο παίζουν....
Σφραγισμένος δεν ήταν ........ήμουν όμως ενημερωμένος για το λόγο.
Ωστόσο πες μου, δε θα ήταν εμφανή στα αυτιά μας αυτό που λές;; και να ξέρεις οτι το σύστημα το έχουν ακούσει και φίλοι με καλύτερη ακουστική εμπειρία
Σίγουρα θα ήταν εμφανές!

Τουλάχιστον άνοιξε το καπάκι να τσεκάρεις ότι και οι δύο ενισχυτές, (είναι δύο ξεχωριστές μονάδες αριστερά-δεξιά), ανάβουν και τις δύο λυχνίες που έχουν ο καθένας.

Επίσης σου προτείνω, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να τροφοδοτήσεις ξεχωριστά το κάθε κανάλι και να βεβαιωθείς ότι υπάρχει η αντίστοιχη έξοδος ήχου.

Σου εύχομαι καλή λύση του προβλήματος!

:121:

Reaction score
29

χμμ σωστό, ευχαριστώ θα το κάνω αυτό και σου λέω ......

Καλό βράδυ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Δε ξέρω αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο προενίσχυση ωστόσο και αυτές οι πηγές απο την πλευρά τους ενισχύουν τον ήχο...... πολλές φορές με πιάνω συνέχεια νa ασχολούμε με τη στάθμη του ήχου ενώ κανονικά δε θα έπρεπε.....και ασχολούμαι γιατί μπορεί η μουσική να ακούγεται χαμηλά αλλά ο ενισχυτής να δουλεύει στα κόκκινα και νομίζω ότι δεν είναι ότι καλύτερο να ζορίζεται χωρίς λόγο...
Είναι αδύνατον να ζορίζεται ο ενισχυτής και να ακούς χαμηλά.
Μην σε μπερδεύει η θέση του ρυθμιστή στάθμης όταν έχεις χαμηλώσει την ένταση από το στάδιο της πηγής.
Το ρυθμιστικό μπορεί να είναι στη μία η ώρα και να βγάζει 5 watt ο ενισχυτής ή ακόμα και να βγάζει όλη την ισχύ του στην ίδια ακριβώς θέση.
Όλες ανεξαιρέτως οι πηγές που χρησιμοποιούμαι έχουν βαθμίδες ενίσχυσης ή απομόνωσης της στάθμης.
Απλά κάποιες μεταβάλουν την έξοδο και κάποιες όχι.
Κράτα ψηλά τη στάθμη στις πηγές και κάνε της ρύθμιση από τον ενισχυτή σου.

Reaction score
29

Φίλε caravelle και οι 4 λυχνίες ανάβουν κανονικά και τα κανάλια τα τροφοδότησα ξεχωριστά δεν ισχύει κάτι τέτοιο
Είσαι σίγουρος πως είναι κάτι απλό; Παίζουν και τα δύο κανάλια; Μήπως είναι καμένο το ένα και έχουν συνδέσει αυτό που παίζει και στις δύο εξόδους; (Φυσικά έτσι δεν θα παίζει stereo)

Reaction score
29

Κράτα ψηλά τη στάθμη στις πηγές και κάνε της ρύθμιση από τον ενισχυτή σου.
Να σου πώ έκανα το εξής, το popcorn το ανέβασα στο +15 το ρυθμιστικό του ενισχυτή ήταν στο ώρα 7 και παίζει συνέχεια στα κόκκινα ...είναι φυσιολογικό αυτό lol??

Reaction score
11

Φίλε caravelle και οι 4 λυχνίες ανάβουν κανονικά και τα κανάλια τα τροφοδότησα ξεχωριστά δεν ισχύει κάτι τέτοιο
:444:

Reaction score
11

Να σου πώ έκανα το εξής, το popcorn το ανέβασα στο +15 το ρυθμιστικό του ενισχυτή ήταν στο ώρα 7 και παίζει συνέχεια στα κόκκινα ...είναι φυσιολογικό αυτό lol??
Συγνώμη για την παρέμβαση εδώ αλλά αν εννοείς ότι ο ενισχυτής παίζει στα κόκκινα, δηλαδή το ομοαξονικό vuόμετρο είναι στο κόκκινο, τότε έχεις γυρίσει την ένδειξη του vuόμετρου σε ένδειξη στάθμης εισόδου του σήματος!

Βλέπεις το όργανο αυτό εκτελεί δύο λειτουργίες:

1)Στάθμη σήματος εξόδου προς ηχεία.

2)Στάθμη σήματος εισόδου από την πηγή.

Η αλλαγή στην ένδειξη από το (1) > (2) > (1) γίνεται πολύ απλά κρατώντας πατημένο 5'' το πλήκτρο "input".

Οπότε αν είσαι στο (2) οι βελόνες είναι στο κόκκινο γιατί μετράνε σήμα εισόδου άσχετα από την θέση του vuόμετρου.

Πας στο (1) και η ένδειξη συγχρονίζεται με το σήμα εξόδου.

:107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.554
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72