Προς: 'Μαστόρια'

Reaction score
4
Επειδή είδα σε κάποια θέματα διάφορες κατασκευές θέλω πληροφορίες για κάτι.

Πρόκειται για τον τοίχο κουζίνας και για την ακρίβεια την περιοχή που είναι ανάμεσα στα πάνω ντουλάπια και τον πάγκο.
Εκεί που συνήθως βάζουμε πλακάκια.
Ε, πλακάκια δεν θέλω.....:138:
Ο λόγος είναι ότι δεν βρίσκω κάτι που να μου αρέσει και τα 'ωραία' (ψηφίδες) τα φοβάμαι στην τοποθέτηση. (την έχω ήδη πάθει)

Σκοπός είναι να γίνει μια επιφάνεια χωρίς αρμούς και γυαλιστερή.

α) Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τζάμι ή 'πλέξι' ή ......

β) Έχω δει ένα υλικό σε πάτωμα και μου είπαν ΄τι είναι βινύλιο...! Ξέρετε τίποτα γι'αυτό ?

Άλλες ιδέες, ευπρόσδεκτες !

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Πρέπει να είναι κάτι που να μπορεί να βραχεί χωρίς να περάσει το νερό πίσω του, στον τοίχο, και να μπορεί να σφουγγαρίζεται. Προτείνω plexiglass "αμμοβολημένο" ("λευκό ματ"), σφραγισμένο στο κάτω χείλος με κάτι ισχυρότερο από κόλλα σιλικόνης.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Προς: 'Μαστόρια'

..
.. σφραγισμένο στο κάτω χείλος με κάτι ισχυρότερο από κόλλα σιλικόνης.
Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι αλλά μήπως είναι καλύτερα να μπει σε κάποιο πλαίσιο και μετά όλο μαζί στον τοίχο ?
Έχω δει photos αλλά δεν είχα λεπτομέρειες κατασκευής :117:

Ακόμα σε ξέρω πως θα γίνουν οι ενώσεις στις γωνίες (χ2 - σύνολο 3 επιφάνειες) ?

Reaction score
3
Απάντηση: Προς: 'Μαστόρια'

Δες αυτό, το βάζουν σε πάγκους, αλλά εγώ το έχω βάλει και στον τοίχο.
Τρομερό υλικό αλλά και ακριβό.
Υπάρχει και από την 3Μ.
Για περισσότερα ρώτα κάποιον Κουζινά.

Reaction score
4

Δες αυτό, το βάζουν σε πάγκους, αλλά εγώ το έχω βάλει και στον τοίχο.
Τρομερό υλικό αλλά και ακριβό.
Υπάρχει και από την 3Μ.
Για περισσότερα ρώτα κάποιον Κουζινά.
Πράγματι είναι πολύ ωραίο .... το έχω δει από κοντά.
Για πάγκο βέβαια που το διαμορφώνεις όπως θέλεις (προφίλ) + ενιαία γούρνα, είναι άπαιχτο !

Αλλά στην δική μου περίπτωση θα πάει χαμένο....αφού μπορεί να μπει κάποιο μάρμαρο στη θέση του (μοιάζουν)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Μπορείς να βάλεις εναλλακτικά φύλλο πολυαιθυλενίου.
Κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα όχι πολλά όμως, δεν απορροφά υγρασία, είναι φθηνό, ανθεκτικό και τελείως λείο.
Το χρησιμοποιώ στις κατασκευές μου.

Reaction score
1
Τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι είτε πλακίδια, είτε ψηφίδα, η, Corian.

Τώρα, το υλικό δαπέδου που είδες και σου άρεσε είναι πολυβυνίλιο το οποίο έρχεται είτε σε μορφή πλακιδίων π.χ. 30Χ30εκ, η, σε ρολλό. Υπάρχει και το Linoleum, αλλά αυτά είναι ανορθόδοξο να χρησιμοποιούνται σε τέτοιες εφαρμογές!

Επίσης να ξέρεις ότι το plexiglass χαράσει εύκολα και εάν δεν είναι ικανού πάχους 'πετσικάρει' εύκολα. Το δε τζάμι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει για χίλιους-δυό λόγους!

Εάν θέλεις μπορείς να ψάξεις και τις εξής εφαρμογές :
1)επένδυση με λαμαρίνα DKP
2)επένδυση με Inox
3)επένδυση με Etalbond
4)επένδυση με ανθυγρή γυψοσανίδα και βαφή satine, η, gloss
5)να μείνει απλώς ο τοίχος βαμμένος, ίσως με κάποια 'τεχνοτροπία' για να το διασκεδάσεις!
:605:

Reaction score
0
Γιά το δάπεδο αυτό που εννοείς είναι εποξειδική βαφή. Δε ξέρω αν κάνει γιά σένα αλλα΄είναι εκπληκτικό υλικό.

Reaction score
927
Μπορεις να βαλεις καθετα τον παγκο που διαλεξες ή καποιον αλλο που συνδιαζεται.Ειναι η ποιο φθηνη λυση και η ποιο αξιοπιστη απο πλευρας αντοχης.Στο σημειο ενωσης με τον οριζοντιο παγκο μπαινει αρμοκαλυπτρο οτι υλικο και να διαλεξεις.Κουζινά δεν εχεις να σε συμβουλεψει;

Reaction score
49

Ε, πλακάκια δεν θέλω.....:138:
Ο λόγος είναι ότι δεν βρίσκω κάτι που να μου αρέσει και τα 'ωραία' (ψηφίδες) τα φοβάμαι στην τοποθέτηση. (την έχω ήδη πάθει)
Αφού σου αρέσει η ψηφίδα (και φοβάσαι την τοποθέτησή τους) γιατί δεν βάζεις πλακάκι με σχέδιο ψηφίδας??
Αν ο μάστορας που θα τα βάλει είναι καλός (όχι απαραίτητα ο καλύτερος) θα έχεις εμφάνιση ψηφίδας αλλά με μικρό κόστος και εύκολη τοποθέτηση.....

Reaction score
49

Πρέπει να είναι κάτι που να μπορεί να βραχεί χωρίς να περάσει το νερό πίσω του, στον τοίχο, και να μπορεί να σφουγγαρίζεται. Προτείνω plexiglass "αμμοβολημένο" ("λευκό ματ"), σφραγισμένο στο κάτω χείλος με κάτι ισχυρότερο από κόλλα σιλικόνης.

Κωστάκη αγόρι μου.....
Θα σφουγγαρίζει τον τοίχο το παλικάρι??? :138: :139: :139: :139:

Reaction score
3

Υπάρχει και το corian, τέλειο αλλά ακριβό!!!http://www.corian.com/
:615:

Το Staron είναι, ας πούμε, το οικονομικό Corian. Η πατέντα είναι η ίδια και την έχει η 3M. Το μοναδικό με αυτό το υλικό είναι ότι είναι πρακτικά αδρανές σε οποιοδήποτε αντιδραστήριο κάτι που το κάνει πρακτικά άφθαρτο. Από Staron και Corian κατασκευάζουν πλέον τους εργαστηριακούς πάγκους σε χημικά και βιολογικά εργαστήρια. Το μάρμαρο και ο γρανίτης είναι, στην καλή τους εκδοχή, το ίδιο ακριβά και λιγότερο ανθεκτικά. Για εμένα Corian ή Staron είναι μονόδρομος και το κόστος δεν είναι δα τόσο ακριβό εάν σκεφτείς ότι πρόκειται για μια αγορά για τουλάχιστο 20 έτη.

Reaction score
4

...
..Κουζινά δεν εχεις να σε συμβουλεψει;
Όχι...κανείς δεν μου έκανε αυτό που ζητούσα :116:

Σας ευχαριστώ όλους + θα ψάξω τις προτάσεις σας.

Ωστόσο αν μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από αυτά που λέτε (είτε links), βάλτε να δούμε !

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas