Προς όλους τους κατόχους Humax HDCI-2000 από το περσινό powerbuy !!!!

Reaction score
6
Η ιστορία μου είναι γνωστή λίγο πολύ σε όσους παρακολουθούν τα τεκτενόμενα στο forum...
Από πέρισυ το καλοκαίρι που κάναμε το powerbuy είμαι κάτοχος ενός Humax HDCI-2000 ... Το μουντιάλ το είδα σε HD από τον W3A και το Euro1080 (με ελάχιστα προβληματάκια στην εικόνα κάποιες φορές) , αλλά από τον Σεπτέμβρη που η ένταση του πομπού "έπεσε" ελάχιστα , δεν είχα καταφάρει να δω σωστά Euro1080 από τον Eutelsat W3A .... όλα τα υπόλοιπα DVB-S2 HD κανάλια (πχ από Astra) παίζαν σωστά !!!
Στην αρχή είπα μήπως φταίει το καλώδιο, οπότε το άλλαξα με πολύ καλύτερης ποιότητας και το "κόντυνα" αρκετά μέτρα αφού άλλαξα και την διαδρομή του, καταλήγωντας σε 25 περίπου μέτρα απευθείας στον δέκτη (χωρίς κανενός είδους ένωση ή διακόπτη να παρέμβάλλεται...)
Η αλήθεια έιναι ότι είδα βελτίωση σε όλα τα κανάλια (ειδικά στα πιο αδύναμα του astra), αλλά στο euro1080 η κατάσταση δεν βελτιωνόταν με τίποτα..
Η εικόνα (και ο ήχος) και των τεσσάρων καναλιών ήταν όλο σπασίματα, σε σημείο που να μην μπορείς να δεις πάνω από μισό δευτερόλεπτο...

Επόμενο βήμα θα ήταν λογικά η αλλαγή του πιάτου (1χ1,10μ) με άλλο πολυεστερικό λίγο μεγαλύτερο (1,25χ1,35) ώστε να το αντέχει και το diseqc μοτέρ...
Ευτυχώς για καλή μου τύχη πριν προβώ στην αγορά, παίρνω τον δέκτη και κατεβαίνω σε φίλο με κατάστημα δορυφορικών ο οποίος διαθέτει πιάτο 1,30χ1,40μ κινητό με actuator , και έχει και δέκτες Humax HDCI-2000, και στον οποίο τα κανάλια του euro1080 έπαιζαν ΑΨΟΓΑ!
Συνδέουμε τον δικό μου δέκτη και τι να δούμε!! Τα ίδια προβλήματα (σε λίγο μικρότερο βαθμό) !!!! Βάζουμε ένα δικό του δέκτη και το κανάλι παίζει άψογα!! Και οι δυο δέκτες είχαν firmware 1.00.07 !! Δοκιμάζουμε και με την beta 1.00.08 (έκδοση 15-03-2007 !!) και το ίδιο αποτέλεσμα... Ο δικός μου δεν θέλει με τίποτα να παίξει σωστά!!
Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο δέκτης μου έχει το πρόβλημα, οπότε μένει το τελευταίο test... Παίρνω και τους δυο δέκτες και γυρνάω στο σπίτι, όπου ο δικός μου φυσικά κάνει τα ίδια, ο δέκτης του φίλου μου όμως παίζει ΑΨΟΓΑ!!!
Φυσικά , το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να γυρίσει ο δέκτης στο MSG Shop για έλεγχο, και πιθανότατα θα πάει στο service της Majar για επισκευή(?) ή αντικατάσταση (ελπίζω το δεύτερο καθώς δεν ξέρω κατα πόσον επισκευάζεται ένα "προβληματικό" tuner....)
Το θέμα είναι ότι ο δέκτης είχε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή, δεν διορθώθηκε με καμμιά από τις αναβαθμίσεις που έχει βγάλει η Humax, και αν δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο κανάλι στο οποίο είμαι και συνδρομητής ίσως να μην το είχα ανακαλύψει ποτέ....

Σας τα έγραψα όλα αυτά για να δοκιμάσετε και όλοι εσείς που είχατε συμμετάσχει στο Powerbuy, να κάνετε λήψη του συγκεκριμένου πακέτου από τον Eutelsat W3A (10880 Vertical, SR:17360, FEC:3/4, DVB-S2, 8PSK) και να δείτε αν ο δέκτης σας παίζει σωστά τα 2 ελεύθερα κανάλια του πακέτου(HD5 & HD4U), χωρίς σπασίματα. Αν δεν σας τα παίζει σωστά(και έχετε καλό σήμα πχ εμένα δείχνει 38% strength και 86% quality) , ίσως είναι ελλατωματική όλη η παρτίδα που είχαμε πάρει, οπότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε (μην ξεχνάτε ότι ο δέκτης έχει 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπία)...!!!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπράβο!!!!

Πάρα πολύ καλή πληροφορία!!!!

Υ.Γ. Επειδή κάποιοι ίσως να μην έχουν την δυνατότητα να δουν τον W3A μήπως μπορείς να μας πεις σε άλλα κανάλια ή σε άλλους δορυφόρους, πως καταλαβαίνουμε το πρόβλημα;;;

Reaction score
6
Δεν το έχω εντοπίσει σε άλλα κανάλια, δεν ξέρω καν γιατί το κάνει, ίσως να φταίει ο συνδυασμός της "χαμηλής" συχνότητας (10880V) με το DVB-S2 .....
Στα γερμανικά του Astra για παράδειγμα που είναι DVB-S2 ΣΤΗΝ 12720Η δεν το κάνει....
Απ'ότι δείχνει πάντως είναι μάλλον πρόβλημα του tuner , ίσως η πρώτη παρτίδα να μην είχε και τόσο ευαίσθητα tuner...!!! (αυτό το έχω ακούσει και από άλλους, ότι δηλαδή χρειάζονται μεγαλύτερο πιάτο για να πιάσουν με τον Humax κανάλια που έπιαναν άνετα με άλλους δέκτες και μικρότερο πιάτο...)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Δεν το έχω εντοπίσει σε άλλα κανάλια, δεν ξέρω καν γιατί το κάνει, ίσως να φταίει ο συνδυασμός της "χαμηλής" συχνότητας (10880V) με το DVB-S2 .....
Στα γερμανικά του Astra για παράδειγμα που είναι DVB-S2 ΣΤΗΝ 12720Η δεν το κάνει....
Απ'ότι δείχνει πάντως είναι μάλλον πρόβλημα του tuner , ίσως η πρώτη παρτίδα να μην είχε και τόσο ευαίσθητα tuner...!!! (αυτό το έχω ακούσει και από άλλους, ότι δηλαδή χρειάζονται μεγαλύτερο πιάτο για να πιάσουν με τον Humax κανάλια που έπιαναν άνετα με άλλους δέκτες και μικρότερο πιάτο...)
Ισχύει αυτό...

Ο tuner του 5400 είναι πολύ καλύτερος!

Reaction score
6
Προχτες που πήρα τηλ. στην MSG να ρωτήσω τι γίνεται μου είπαν ότι ο δέκτης είναι ακόμα στην Θεσσαλονίκη στην αντιπροσωπεία για έλεγχο και δεν ξέρουν πότε θα είναι έτοιμος (η αλήθεια είναι ότι ήταν και λίγο αγενείς , όταν τους ρώτησα αν μπορούν τηλεφωνήσουν και να μάθουν πως πάει, μου είπαν με "ύφος": "θα σας ειδοποιήσουμε όταν θα είναι έτοιμος...") Τέλος πάντων, ελπίζω να βγάλει άκρη η αντιπροσωπεία....

Reaction score
1
Απάντηση: Προς όλους τους κατόχους Humax HDCI-2000 από το περσινό powerbuy !!!!

Και γιατί δεν παίρνεις τηλέφωνο εσύ την αντιπροσωπεία;

Reaction score
6
Αυτό σκοπεύω και εγώ να κάνω, αύριο το πρωί...
Προς το παρόν έχω τον Humax του φίλου μου και βλέπω το HD1, οπότε δεν με "καίει" και τόσο....

Reaction score
6
Δεν πρόλαβα να τους πάρω και με πήραν να μου πούνε ότι ο δέκτης είναι έτοιμος (δεν ήξεραν τι "φτιάχτηκε" αλλά είναι λέει "ΟΚ" από την ατνιπροσωπεία....)
Για να δούμε... ελπίζω μόνο να μην χρειαστεί να τους τον ξαναπηγαίνω... (η όλη ιστορία κόστισε και 20 ευρώ για τα μεταφορικά προς Θεσσαλονίκη, παρόλο που ο δέκτης είναι σε εγγύηση...). Τέλος πάντων, αρκεί να δουλεύει σωστά..

Reaction score
6
Στην εγγύηση αναφέρει ότι τα έξοδα αποστολής προς το service βαραίνουν τον κάτοχο , οπότε χαλάλι....

Το θέμα είναι ότι παρόλο που ο δέκτης έχει ανοιχτεί και υποτίθεται ελέγχθηκε, συνεχίζει και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα....!!!!!:pc:

Ανοίγει νέος κύκλος περιπέτειας μου φαίνεται....:mad_2:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
θα έλεγα να επικοινωνήσεις απ'ευθείας με την αντιπροσωπεία καθότι εκείνη έχει την ευθύνη επισκευής , εαν πράγματι συντρέχει κάτι τέτοιο στον δέκτη.

Πάντως ο δικός μου Humax παίζει καλά, χωρίς πρόβλημα λήψης.

Εαν υπάρχουν και άλλα άτομα που έχουν αγοράσει παρόμοιο δέκτη και αντιμετωπίζουν πρόβλημα ας το αναφέρουν, ισως ακόμη να κάνουμε και μια συνολική επικοινωνία με την επίσημη αντιπροσωπεία ή την μαμά εταιρία...

Reaction score
6
θα έλεγα να επικοινωνήσεις απ'ευθείας με την αντιπροσωπεία καθότι εκείνη έχει την ευθύνη επισκευής , εαν πράγματι συντρέχει κάτι τέτοιο στον δέκτη.
Το ότι κάτι τρέχει με τον δέκτη είναι σίγουρο.....
Βάζω στην θέση του άλλον με το ίδιο fw 1.00.07 και παίζει κανονικά...!!!
Όταν βάζω τον δικό μου, με την ίδια ένταση και ποιότητα σήματος, και τα 4 κανάλια του Euro1080 παίζουν όλο σπασίματα και διακοπές στον ήχο... εννοείται ότι το cam και η κάρτα παραμένουν τα ίδια - επίσης το ίδιο συμβαίνει και χωρίς να έχω βάλει το cam στα 2 ελεύθερα HD5 και HD4U !!!!)
Το βγάζω, βάζω τον δέκτη του φίλου μου και όλα παίζουν κανονικά!!!
Το πρόβλημα μου το κάνει ΜΟΝΟ στον transpoder του Euro1080 από τον W3A (ίσως να φταίει το ότι εκπέμπει σε DVB-S2 !!)
Δυστυχώς , ενώ είχα αναφέρει καθαρά το πρόβλημα στον τεχνικό της MSG, χτες που παρέλαβα τον δέκτη είχε πάνω του κολλημένο ένα κίτρινο χαρτάκι που έγραφε (από τον τεχνικό της MSG προφανώς) : "Δεν έχει σήμα σε ορισμένα κανάλια, ενώ άλλος δέκτης στον ίδιο χώρο έχει σήμα κανονικά" ....:shock:

Καμμία σχέση δηλαδή, άλλα του είπα, άλλα κατάλαβε.....
Από κει και πέρα , στην αντιπροσωπεία αν ο δέκτης ελέγχθηκε γενικά στον Hotbird ή Astra, τότε τι πρόβλημα να βρούνε ??? Σε αυτά τα κανάλια παίζει κανονικά !!! Αυτό που έπρεπε να ελέγξουν όμως στην αντιπροσωπεία, μάλλον δεν το έλεγξαν, αφού δεν τους το είπε κανείς... Τι να κάνω τώρα εγώ, μου λέτε????
Προσπάθησα να βρω τον τενικό της MSG , αλλά είναι σε εξωτερική εργασία, μου είπαν να ξαναπάρω το μεσημέρι...

EDIT:
Τελικά πήρα στην αντιπροσωπεία Majar, μίλησα με κάποιον τεχνικό , ο οποίος στην αρχή προσπάθησε να μου πεί ότι φταίει το πιάτο μου (1.10) και "το έχουμε και εμείς το πρόβλημα...", όταν όμως του εξήγησα ότι δεύτερος ίδιος δέκτης καθώς και Pci DVB-S2 κάρτα στον ίδιο χώρο παίζουν κανονικά, μου είπε να τους τον στείλω με ένα courier (με δική τους χρέωση!) αναφέροντας σε ένα χαρτί αναλυτικά το πρόβλημα......
Άντε να δούμε....

Reaction score
6
Μια εβδομάδα αφού τον παρέλαβε η αντιπροσωπεία, είπα να τους "ενοχλήσω" τηλεφωνικά να δω τι γίνεται....
Η απάντηση είναι ότι θα αλλάξουν το "motherboard" (ακριβλως τα λόγια του τεχνικού) και περιμένουν το ανταλλακτικό μέσα στην επόμενη εβδομάδα... Για να δούμε...
Τώρα γιατί αφού θα αλλάξουν το "motherboard" δεν μου κάνουν κατευθείαν αντικατάσταση του δέκτη, βρείτε το μόνοι σας....φαίνεται το τροφοδοτικό και το κουτί (αν βγάλεις την πλακέτα δεν μένει και τίποτα άλλο) κοστίζουν πολλά... :)

Reaction score
6
Και ξαφνικά την Τρίτη το πρωί ήρθε σπίτι το courier με τον δέκτη μου....:bravo:
Απ'έξω έγραφε ότι έγινε αλλαγή board σε revision 1.1 και αναβάθμιση του software..!!!
Τον συνδέω, τον ανοίγω και ανοίγει κατευθείαν στο HD5 με εικόνα ΑΨΟΓΗ!!!!
:cool_1: :cool_1: :cool_1:
Το software που φοράει είναι η έκδοση "HDSXI Test2 1.00.09" !!!!!!!
Ακόμα είμαι σε φάση δοκιμών, πάντως απ'ότι φαίνεται ότι τα μενού του έχουν γίνει πιο γρήγορα, και όπως και στην 1.00.08 έχει εξαφανιστεί η επιλογή για το αν θα στέλνει σήμα στην tv μέσω του scart ώστε να γυρνάει η tv κατευθείαν στο scart όταν τον ανοίγεις (με αποτέλεσμα κάθε φορά που τον ανοίγω να γυρίζει την Tv στο scart και να πρέπει στη συνέχεια να επιλέξω την DVΙ είσοδο :mad_2: )
Κάποιες φορές σε HD κανάλια η εικόνα αργεί να εμφανιστεί ενώ ο ήχος παίζει (κάνοντας κάποια "κόλπα" κάθε λίγα δευτερόλεπτα) ενώ μόλις αλλάξεις σε άλλο κανάλι και ξαναγυρίσεις παίζει κανονικά και εικόνα και ήχο :pc:
Επίσης η εικόνα του με την 1.00.09 είναι πιο φωτεινή από τη v.1.00.07, με αποτέλεσμα κάποια τεχνουργήματα να γίνονται ορατά πιο πολύ....
Το tuner του "δείχνει" να είναι πιο ευαίσθητο, δίνει 2-3 μονάδες παραπάνω σε strength απ'ότι ο δεύτερος δέκτης που έχω με την 1.00.07, αλλά το quality παραμένει σχεδόν το ίδιο... (μάλλον λοιπόν είναι μούφα η αύξηση του strength)
Τέλος, ακόμα δεν μπορεί να "βρει"στο scan τα κανάλια του Premiere, ούτε τα Cine1,2,...(kiosque), ούτε τα BBCi 1-9 .....Θέλει δουλειά ακόμα σ'αυτόν τον τομέα το firmware....:mad_2:

Σαν εικόνα προτιμώ αυτή της v1.00.07, σαν μενού και ταχύτητα την 1.00.09
Ας ελπίσουμε ότι η τελική επίσημη version θα έχει διορθωθεί....

Σήμερα θα δοκιμάσω να περάσω τη λίστα καναλιών που έχω από την 1.00.7, ελπίζω μόνο να μην μου τα δείχνει όλα σαν "Uknown" όπως είχε κάνει με την 1.00.08.... :happy_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo