Προσθήκη τελικού σε AV. Αξίζει;

Μηνύματα
449
Reaction score
380
Συμφορουμίτες, δώστε μου τα πολύτιμα φώτα σας σε απορίες που μου γενιούνται για το σύστημά μου....

Ο av μου, είναι ένας denon avr-3313. Τα L/R ηχεία είναι τα klipsch RB-61.
Εκτός από χρήση home cinema το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείτε και για ακρόαση μουσικής όπου σε κάθε ευκαιρία η ένταση θα ανέβει ψηλά, περίπου στα 3/4 του volume του ενισχυτή.
Η κύρια απορία μου είναι λοιπόν πως ΑΝ προστεθεί ένας τελικός για να οδηγεί τα L/R ηχεία, θα υπάρξει ακουστή διαφορά στην ακρόαση στέρεο;

Διευκρινήσεις & έξτρα απορίες:

Ο τελικός αν αγοραστεί θα είναι της τάξης των 200 ευρώ. (Θα ήθελα και τις προτάσεις σας εδώ, αν τελικά πιστεύετε ότι αξίζει η προσθήκη του).

Ο av σε χρήση home cinema οδηγεί 7 ηχεία. Με την προσθήκη ενός τελικού για τα L/R, τα υπόλοιπα ηχεία θα πάρουν περισσότερο ρεύμα από τον av ή τα τελικά του στάδια λειτουργούν έτσι και αλλιώς οπότε το ρεύμα που θα πάει στο κάθε ένα παραμένει ίδιο;

Εδώ και λίγο καιρό σε ακρόαση μουσικής χρησιμοποιώ και το sub (σε αναμονή όπως ξέρετε για το svs εδώ και λίγες ημέρες) με αποκοπή στα 80hz ώστε να μη ζορίζω ούτε τον av αλλά ούτε και τα ηχεία.
Δεν σας κρύβω δε, πως το αποτελεσμα ήταν πιο καλό καθώς φάνηκε να ξεμπουκώνουν τα klipsch και χάθηκαν και κάποια μπουμαρίσματα.

Μία άλλη σκέψη μου, ήταν η προσθήκη ενός τελικού μονοκάναλου ή δικάναλου γεφυρωμένου, ο οποίος θα οδηγεί μόνο το κεντρικό ηχείο (ένα klipsch RC-42) κατά τη χρήση home cinema, καθώς ως γνωστόν, η περισσότερη πληροφορία σε χρήση home cinema πάει εκεί.
Και πάλι όμως δεν ξέρω αν η διαφορά θα είναι τέτοια που αξίζει η προσθήκη του ή όχι.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!!!!
 

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.574
Reaction score
78.760
Με την προσθήκη ενός τελικού για τα L/R, τα υπόλοιπα ηχεία θα πάρουν περισσότερο ρεύμα από τον av ή τα τελικά του στάδια λειτουργούν έτσι και αλλιώς οπότε το ρεύμα που θα πάει στο κάθε ένα παραμένει ίδιο;
Θα "πάρουν" περισσότερο.

Εδώ και λίγο καιρό σε ακρόαση μουσικής χρησιμοποιώ και το sub (σε αναμονή όπως ξέρετε για το svs εδώ και λίγες ημέρες) με αποκοπή στα 80hz ώστε να μη ζορίζω ούτε τον av αλλά ούτε και τα ηχεία.
:thumbsup:

Αν η επιθυμητή ένταση είναι τόσο υψηλή ώστε να πλησιάζει την συνολική δυνατότητα παροχής ισχύος του τροφοδοτικού του AV, ένας ή περισσότεροι τελικοί θα βοηθήσουν σημαντικά.
 

Μηνύματα
1.084
Reaction score
2.209
Ο 2313 σύμφωνα με τις εδώ μετρήσεις αποδίδει:

Two channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 126.8 watts
1% distortion at 152.1 watts

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 77.7 watts
1% distortion at 90.8 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 74.3 watts
1% distortion at 84.3 watts

Οι μετρήσεις είναι αρκετά καλές και υποθέτω για τον 3313 τα πράγματα θα είναι καλύτερα.
Δεν νομίζω ότι τελικός της τάξεως των 200€ (δηλαδή 2Χ100 Watt το πολύ) θα προσφέρει ακουστή διαφορά.
Για να ακούσεις διαφορά θα πρέπει να πας ή σε τελικό με περισσότερα Watt (πχ 2 Χ 200Watt) ή ποιο ποιοτικό, ίσως όχι με τόσα Watt αλλά με καλύτερα ρεύματα (πχ. σχεδίαση dual mono)
Βέβαια μιλάμε για παραπάνω λεφτά. Εκεί το συζητάμε:)
 

Μηνύματα
31
Reaction score
22
Στο παρελθόν είχα κάνει αντίστοιχη κίνηση, με προσθηκη τελικού στην τιμή που ψάχνεις και εσύ (200 ευρώ μεταχειρισμένος). με αντίστοιχης ισχύος AV ενισχυτή, με αντίστοιχου μεγέθους ηχεία, αλλά πολύ απαιτητικότερα σε ισχύ από τα δικά σου. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή και δεν νομίζω ότι άξιζε το κόστος.
Στην συνέχεια άρχισα να ψάχνω για ισχυρότερο τελικό στα 500 ευρώ μεταχειρισμένο. Μετά, διαβάζοντας τους πιο έμπειρους εδώ στο σαιτ κατάλαβα ότι τα ηχεία μου ήταν μικρά για τον χώρο και την απόσταση ακρόασης. Αν προχωρούσα σε προσθήκη τελικού, είναι σίγουρο ότι μετά θα άρχιζα να ψάχνομαι να αναβαθμίσω και τα ηχεία.
Τελικά πούλησα τα ηχεία μου και με τα ίδια περίπου χρήματα αγόρασα καινούργια και μεγαλύτερα ενεργά γλυτώνοντας από πολλά έξοδα, τράμπες και "αναβαθμίσεις" με αμφίβολο αποτέλεσμα.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
19.056
Reaction score
53.670
- δές τα like ( υπό την έννοια της αποδοχής ) , στο #3 . . . και έχεις την απάντησή σου
 


Μηνύματα
1.191
Reaction score
103
συμφωνω απολυτα με τον unplugged,αν πηγαινες σε αλλη κατηγορια τελικου,ενδεχομενος για κατι μεταχειρισμενο πανω απο τα 1000 ευρω,σιγουρα θα ακουγες τα ηχεια σου πιο γεματα κ με αλλα σωματα κ ταχυτητα,αλλα με εναν τελικο της κατηγοριας των 200 ευρω δεν νομιζω οτι θα παρεις κατι ιδιαιτερο...
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.732
Reaction score
144.671
Οι πιο οικονομικές επιλογές για υψηλής ισχύος τελικούς, προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο, όπως αυτός, και άλλοι τέτοιοι, που έχουν δώσει αξιόπιστες λύσεις σε πολλούς οικιακούς χρήστες.

Η επόμενη οικονομική επιλογή είναι η συναρμολόγηση έτοιμων ενισχυτικων βαθμίδων, που πωλούνται σε ΚΙΤ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Μηνύματα
3.039.312
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp
Top