Προστασία από ΔΕΗ

Reaction score
5
Χαιρετώ άπαντες.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Πως θα πρέπει να προστατεύσω το σύστημα που πρόκειται να αγοράσω από τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις της ΔΕΗ ???

Δεν είμαι πολύ σχετικός αλλά θα ήθελα να προστατεύσω την "επένδυση" που θα κάνω τόσο τεχνικά όσο και ηχητικά.
Μιλάμες για ηχεία της τάξης των 2000Ε και αντίστοιχης τιμής ενισχυτή (πιθανά λαμπάτος). Φυσικά στο μέλλον υπάρχει ο σκοπός της προσθήκης και άλλων συσκευών (DAC, PC, cd player, προενισχυτής ακουστικών κτλ.)

Το ζήτημα είναι ότι τα απλά πολύμπριζα ασφαλείας, ασφαίζουν μόνο από σηματνικές υπερτάσεις.
Οι σταθεροποιητές τασης δεν χρησιμοποιούν ημίτονο και υποβαθμίζουν σηματνικά το σήμα
Τα UPS είναι η μόνη αξιόπιστη λύση?

Τι από τα παραπάνω ισχύει ρε παιδιά ???
Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις σε λογικές τιμές???
Εσείς πως προστατεύεται συσκευές αντίστουχου κόστους???

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: Προστασία από ΔΕΗ

τι ποσο σκεφτεσαι να διαθεσεις ?

Reaction score
5

τι ποσο σκεφτεσαι να διαθεσεις ?

Το ποσό εξαρτάται τελικά από πόσο απαραίτητο είναι το προς αγορά εξάρτημα, ποια είναι η λύση σε σχέση με τα όσα έγραψα κτλ.

Δε θα δώσω 500 ευρώ για ένα απλο πολύμπριζο ασφαλείας.
Γενικά ήλπιζα σε μια λύση οικονομική μέχρι 100 Ευρώ.
Ανάλογα με την ποιότητα της λύσης θα έβαζα κάποιο όριο στα 400 Ευρώ, εφόσων δεν υπάρχει μια πιο φτηνή λύση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

κοιτα δεν ξερω τι θεματα εχετε με το ρευμα.
Εγω επειδη δεν θελω να μου κατσει στραβη πηρα τα μετρα μου εδω και χρονια.
Μια αξιολογη περιπτωση ειναι του τσακιριδη το τσοκ
βεβαια ειναι λιγο πανω απο τα 500 ευρω.Αλλα αξιζει

Reaction score
7.283

Χαιρετώ άπαντες.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Πως θα πρέπει να προστατεύσω το σύστημα που πρόκειται να αγοράσω από τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις της ΔΕΗ ???

Δεν είμαι πολύ σχετικός αλλά θα ήθελα να προστατεύσω την "επένδυση" που θα κάνω τόσο τεχνικά όσο και ηχητικά.
Μιλάμες για ηχεία της τάξης των 2000Ε και αντίστοιχης τιμής ενισχυτή (πιθανά λαμπάτος). Φυσικά στο μέλλον υπάρχει ο σκοπός της προσθήκης και άλλων συσκευών (DAC, PC, cd player, προενισχυτής ακουστικών κτλ.)

Το ζήτημα είναι ότι τα απλά πολύμπριζα ασφαλείας, ασφαίζουν μόνο από σηματνικές υπερτάσεις.
Οι σταθεροποιητές τασης δεν χρησιμοποιούν ημίτονο και υποβαθμίζουν σηματνικά το σήμα
Τα UPS είναι η μόνη αξιόπιστη λύση?

Τι από τα παραπάνω ισχύει ρε παιδιά ???
Έχετε συγκεκριμένες προτάσεις σε λογικές τιμές???
Εσείς πως προστατεύεται συσκευές αντίστουχου κόστους???
Υπάρχουν πολύμπριζα με ασφάλειες των 15-20 ευρώ.
Στις εποχές που διανύουμε βέβαια και ακριβά θα έλεγα ότι είναι!!
Πάρε εκεί να έχεις μία στοιχειώδη προστασία και αργότερα βλέπεις.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.756

Χαιρετώ άπαντες.

Για τις υπερτάσεις μπορείς να ζητήσεις τα ανάλογα εξαρτήματα αντικεραυνικής προστασίας από κάποιο μεγάλο κατάστημα ηλεκτρολογικών, τα οποία τοποθετούνται στον ηλεκτρικό πίνακα και προστατεύουν όλες τις συσκευές του σπιτιού.

Για τις μακρές υποτάσεις (όχι τα στιγμιαία brown out), αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα on line UPS που να παράγει ημιτονοειδές ρεύμα.

Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή. Όσο πιο γυαλιστερή και παχιά θα είναι η πρόσοψη του UPS, ή του πάουερ κοντίσιονερ (έκφραση sic, τς, τς, τς...) τόσο πιο υπερτιμολογημένο θα είναι, ειδικά αν πωλείται από τα κανάλια διανομής high end. Αν θέλεις να το δείχνεις, αγόρασε ένα τέτοιο.

Αν σε ενδιαφέρει η ουσία, σου έγραψα παραπάνω.

Reaction score
153
απο τις υπερτάσεις τίποτα.
(η μόνη λύση είναι με μπαταρίες,αλλά το κόστος πάει αλλού)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.871

on line UPS. αρκεί για πάσα νόσο.

Reaction score
1

Ερωτήσεις προς τους κατόχους online ups

Κάνουν φασαρία; Το ρωτάω αυτό γιατί αφού δουλεύουν συνέχεια θα έχουν ανεμιστήρες για να ψύχονται. Ή μήπως δεν έχουν;

Οι μπαταρίες τους πόσο αντέχουν;

Το κόστος ενός καλού online ups ποιο είναι; Για τον υπολογιστή μου χρειαζόμουν ένα ups που να δίνει καθαρό ημίτονο λόγω του τροφοδοτικού του και το κόστος του από ότι θυμάμαι ήταν ιδιαίτερα αυξημένο και δεν είναι online (APC Smart ups 750)

Reaction score
1.188

Και κάποιο link για συγκεκριμένα μοντέλα online UPS...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.060

Προσωπικά, για την προστασία του υπολογιστή και κάποιων περιφερειακών χρησιμοποιώ έναν voltage regulator της APC. Θεωρώ ότι θα κάνει αυτό που ζητάει ο topic starter (τουλάχιστον, στο PC με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο) για το ηχοσύστημά του. Το είχα πάρει πριν 3 χρόνια από το Πλαίσιο στη Στουρνάρα (δεν ξέρω αν το φέρνουν ακόμα), το συνδύασα με ένα line in UPS (μπρίζα-voltage regulator-UPS) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Reaction score
1.188

Προσωπικά, για την προστασία του υπολογιστή και κάποιων περιφερειακών χρησιμοποιώ έναν voltage regulator της APC. Θεωρώ ότι θα κάνει αυτό που ζητάει ο topic starter (τουλάχιστον, στο PC με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο) για το ηχοσύστημά του. Το είχα πάρει πριν 3 χρόνια από το Πλαίσιο στη Στουρνάρα (δεν ξέρω αν το φέρνουν ακόμα), το συνδύασα με ένα line in UPS (μπρίζα-voltage regulator-UPS) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Καλό δείχνει. Φαντάζομαι θα κάνει και για το στερεοφωνικό. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε ηχοσύστημα;
Είχε μέσα στην συσκευασία και δύο καλώδια για τους θηλυκούς ρευματοδότες που έχει στο πίσω μέρος;
Κάνει θόρυβο όταν λειτουργεί;

wizzy

Reaction score
23.060

Λοιπόν, σε ηχοσύστημα δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά έχω συνδέσει πάνω του τα Z-5500 της Logitech χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μόλις παρατήρησα ότι στις φωτογραφίες δείχνει ότι από πίσω έχει διαφορετικές υποδοχές καλωδίων ρεύματος από το δικό μου (νομίζω ότι το δικό μου έχει shuko θυληκά) αλλά θα το επιβεβαιώσω το απόγευμα.

Κατά τη λειτουργία του δεν κάνει θόρυβο (εκτός από ένα ανεπαίσθητο βουητό το οποίο ακούγεται μόνο σε συνθήκες πλήρους ησυχίας και μόνο αν στήσεις αυτί). Όμως, όταν κληθεί να ρυθμίσει τάση (είτε λόγω υπέρτασης είτε λόγω υπότασης) βγάζει ένα δυνατό σε ένταση "τσιριχτό" και "βραχνό" beep, το οποίο διαρκεί 1-2 δευτερόλεπτα. Σημαντική σημείωση: Ο ήχος ή/και η απόδοση των ηχείων ή/και η λειτουργία του υπολογιστή δεν επιρεάζεται καθόλου.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Reaction score
1.633

Χρησιμοποιώ ενα σταθεροποιητή της LAMTECH 5000VA με ρελέ ο οποίος με το άκρως ποιοτικό ρεύμα που λαμβάνουμε απο αυτό το αίσχος που λέγετε ΔΕΗ, δουλεύει υπερωρίες.

Μια λύση επίσης είναι η μετανάστευση σε μια χώρα όπου σέβεται τους πολίτες της...

wizzy

Reaction score
23.060

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου, συμπληρώνω ότι τελικά voltage regulator που έχω είναι ίδιο με εκείνο της φωτογραφίας. Στη συσκευασία περιείχε 2 extra καλώδια ρευματος που συνδέουν την εκάστοτε συσκευή με το voltage regulator.

Reaction score
4

Παιδιά καλησπέρα μόνο απο On-Line UPS θα έχετε ουσιαστική προστασία για τα συστήματα σας όλα τα άλλα είναι απάτες .....

http://www.skroutz.gr/c/41/ups.html?keyphrase=online+ups

Δείτε κάποια εδώ. Δείτε όμως και το γιατί λέω ότι τα άλλα είναι απάτες. Μιλάμε για ουσιαστικές διαφορές σαν να λέμε Hoda - Ferrari.

http://www.hellascams.gr/grc/products/ups/ups_know_how.html

Reaction score
968
....
Μιλάμες για ηχεία της τάξης των 2000Ε και αντίστοιχης τιμής ενισχυτή (πιθανά λαμπάτος). ....

Οι διακυμάνσεις της τάσης τροφοδοσίας (δικτύου) έχουν μικρότερη δυσμενή επίδραση στην περίπτωση των ενισχυτών λυχνιών.

Οι λυχνίες (και τα βινύλια) είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο. Αντέχουν ακόμη και τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό μίας πυρηνικής έκρηξης.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Προστασία από ΔΕΗ

Οι διακυμάνσεις της τάσης τροφοδοσίας (δικτύου) έχουν μικρότερη δυσμενή επίδραση στην περίπτωση των ενισχυτών λυχνιών.

Οι λυχνίες (και τα βινύλια) είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο. Αντέχουν ακόμη και τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό μίας πυρηνικής έκρηξης.
Χαχαχαχαχαχα τι λεειιιιιιιιιιιιιιιιιιιι :142::142::142:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.643
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale