Προσωπική παρατήρηση μετά απο αναβάθμιση.....στο παρελθόν.

Reaction score
3.616
KalΚαλημέρα σε όλους
Είμαι και εγώ ένας μικρός παίκτης στο χώρο του ήχου αλλά όχι με μεγάλα μηχανήματα και ακριβά. Λόγω οικονομικής δυνατότητας κυρίως δεν έχω διαθέσει υπέρογκα ποσά για να πετύχω κάτι καλύτερο από την πεπατημένη. Προσφάτως αντάλλαξα ένα λαπτοπ με ένα CD Player της YAMAHA το CDX-496. Σαν πηγή πριν το YAMAHA είχα ένα Samsung DVD-HD745 με faruja chip και άκουγα μουσική συνδεδεμένο με το X-10D της Musical Fidelity στο οποίο έχω κάνει αναβάθμιση με το κιτ της ROCK GROTTO κάτι που τελικά αποδείχτηκε μια παρά πολύ καλή αναβάθμιση από θέμα βελτίωσης του ήχου σε σχέση με την stock έκδοση. Γενικά ήμουν πολύ ευχαριστημένος από το Samsung αλλά όταν έβαλα το YAMAHA στα δικά μου αυτιά ο ήχος έχει μια χροιά πολύ καλύτερη και θυμίζει τον ήχο τον pure παλαιότερων εποχών και όχι ξερό digital ήχο. Θα ήθελα την άποψη σας για το παραπάνω .
Υ.Γ. Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ακούω μουσική rock (AC/DC, Gallagher κτλ), ατμοσφαιρική μουσική (Μike Oldfield, weather report, tangerine dream, pink Floyd), jazz, κλασσική και καλά ελληνικά από παραδοσιακά μέχρι έντεχνε. Γενικά ποιοτική μουσική.
Φιλικά Κωνσταντίνος

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: Προσωπική παρατήρηση μετά απο αναβάθμιση.....στο παρελθόν.

Τί άποψη χρειάζεσαι? Αν στα αυτιά σου ακούγεται τόσο καλύτερο, δεν χρειάζεσαι κανενός την άποψη!
Και επίσης, μην υποτιμάς τα "οικονομικά" συστήματα.... Υπάρχουν τέτοια που κάνουν ακριβά συστήματα να... "ντρέπονται"! :619:

Reaction score
3.616
Re: Απάντηση: Προσωπική παρατήρηση μετά απο αναβάθμιση.....στο παρελθόν.

Η ερώτηση ήρθε μετά απο απορία που είχα πρίν κάνω την αναβάθμιση όταν διάβαζα διάφορες γνώμες ότι τα παλιά cd players δεν βγάζουν τοσο καλό ήχο όπως τα νέα dvd players με τα μοντέρνα dac που έχουν μέσα τους (24/96 κτλ).

Reaction score
54
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσωπική παρατήρηση μετά απο αναβάθμιση.....στο παρελθόν.

Η ερώτηση ήρθε μετά απο απορία που είχα πρίν κάνω την αναβάθμιση όταν διάβαζα διάφορες γνώμες ότι τα παλιά cd players δεν βγάζουν τοσο καλό ήχο όπως τα νέα dvd players με τα μοντέρνα dac που έχουν μέσα τους (24/96 κτλ).
Χμμ... Ξέρεις φίλε μου πόσοι κατασκευαστές high end συσκευών (dac ή cd player) τοποθετούν στις σύγχρονες συσκευές τους τα πιο απαρχαιωμένα τσιπάκια digital to analog της Philips; Αρκετοί και πουλάνε και ακριβά...
Να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν θέσφατα.
Μάλιστα τα dvd players έχουν κατηγορηθεί (και όχι άδικα)για την σκληράδα του ήχου τους. Τα χαρακτηριστικά τύπου 24/96 δεν λένε τίποτα για το τελικό αποτέλεσμα...δυστυχώς. (Εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν στις υψηλές κατηγορίες τιμών).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.662
Members
38.587
Νεότερο μέλος
stratos.april