Προτάσεις Αγοράς <<Επαγγελματικού Εξοπλισμού>> και έρευνα.

Reaction score
0
Αυτοκαλωσορίζομαι στο site σας.
Μετά απο συνεχή παρακολούθηση διαφόρων θεμάτων , έχω καταλήξει πώς είστε οι άνθρωποι που μπορείτε να με βοηθήσετε.
Μπαίνω απευθείας στο θέμα για να μην σας κουράζω.
Αρχικά η ανάγκη μου είναι να αγοράσω ηχεία και ενισχυτή για κάποια parties. Οι χώροι που θα ήθελα να καλύψω είναι 50-60 τετραγωνικά κλειστά και καμιά 80-90 ανοιχτού χώρου.
Από σχετική έρευνα κατέληξα πώς 200-250 watt είναι οκ. Βασικά να σας ενημερώσω πώς δεν τρελαίνομαι και πολύ για ηχητική ποιότητα , όσο ανεκτή. Για Χορευτικά , ελληνικά κλπ δλδ.
Ψάχνοντας λοιπόν (έμαθα και πολλά που δεν γνώριζα , δεν μπορώ να πώ) , ψιλοχάθηκα στα watt , peak , rms κλπ. Στην αρχή είχε ενδιαφέρον , αλλά στην συνέχεια πιό πολύ άρχισα να μπερδεύομαι παρά να βγάζω άκρη.
Εδώ λοιπόν ζητάω την βοήθειά σας.
Χρειάζομαι έναν "τίμιο" ενισχυτή και δύο επίσης "τίμια" ηχεία.
Το budget μου δέν επιτρέπει να ξεπεράσω τα 500€.
Έχω δεί λοιπόν έναν ενισχυτή koda(KD-266A) και ηχεία (KD-123).
Πώς τα βλέπετε θα κάνω την δουλειά μου , ή μήπως να πάρω κανένα έτοιμο set απο DJShop και να τελειώνω?
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
Κάθε κριτική και πρόταση ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Reaction score
0
Απάντηση: Προτάσεις Αγοράς <<Επαγγελματικού Εξοπλισμού>> και έρευνα.

Καλά ρε παιδιά αόρατο είναι το μήνυμά μου?
Κανείς δεν ξέρει να μου πεί κάτι?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.529

Έχω δεί λοιπόν έναν ενισχυτή koda(KD-266A) και ηχεία (KD-123).
Πώς τα βλέπετε θα κάνω την δουλειά μου , ή μήπως να πάρω κανένα έτοιμο set απο DJShop και να τελειώνω?
Η έτοιμη λύση πακέτου σε γλιτώνει από το ψάξιμο και το "πάντρεμα". Κι επειδή το budget είναι χαμηλό, είναι προτιμητέα.
Επιλέγοντας τίμια θα κοιτούσα και σε Behringer. Π.χ. Ενισχυτής EPX2000 και ηχεία VP 2520.

Reaction score
0

Φίλε "xfader"σε ευχαριστώ πολύ.
Πράγματι τίς τελευταίες ημέρες είμαι κοντά΄στον EP-2000(μάλλον αυτόν εννοείς). Μου ανεβάζει σίγουρα το κόστος , αλλά είναι μια πιό σίγουρη λύση για να μην αρχίσουμε να τραγουδάμε και να χορεύουμε μόνοι μας στη μέση κάποιου party.
Ωστόσο τα VP2520 από ότι βρήκα ψάχνοντας έχουν ονομαστική ισχύ 2KW οπότε είναι σίγουρα peak και 500W Continuous , που μάλλον αυτή είναι η RMS τους. Σωστά ή δέν κατάλαβα καλώς?
Ανυσηχώ μήπως ο Behringer EP2000 δέν τα διεγείρει σωστά. Επίσης μου κάνει (περίεργη) εντύπωση πώς 500άρια ηχεία έχουν μόνο 217$. Εννοώ μην με αφήσουν.
Ωστόσο το κόστος είναι επιπλέον 150€-200€. Που δέν είναι τρελλό για τόσα πολλά Watt.
Ευχαριστώ.

Reaction score
0

Παιδιά ποιά είναι η γνώμη σας για ενισυχτή Behringer EP2000 με ηχεία BEHRINGER EUROLIVE B215XL.
Ή μήπως παίζει θα τα κάψω? Αυτά τα δίνει με 1000W Peak / 500W continuous. Οπότε η RMS τους είναι σίγουρα κάτω απο 500W.
Τα VP2520 που προτείνει ο φίλος "xfader" τα βρίσκω μόνο απο εξωτερικό , οπότε λόγω όγκου κλπ , βάλε και μεταφορικά θα πάνε στον θεό!!!

Reaction score
0

Sorry για την προηγούμενη υποβολή μου , τα continuous Watt του ηχείου B215XL είναι 250 και όχι 500.

Reaction score
222

Λαβε υπ οψιν σου και την ευαισθησια των ηχειων που ψαχνεις φιλε μου διοτι με 97 με 100 db ηχεια θα εχεις πιο μεγαλη ενταση με ενα δεδομενο τελικο και χωρις να φτανουν στα rms ορια τα ηχεια σου.Το μειον ειναι βεβαια οτι τα ευαισθητα ηχεια δεν ειναι παντα φθηνα.Και κατι αλλο.Για να φτασου τα peak DB τα ηχεια σου ( π.χ. 125db η 130)θα πρεπει να παρουν σχεδον ολα τα rms watt που αντεχουν πραγμα λιγο επικινδυνο για συνεχη χρηση.καλες αγορες φιλε.

Reaction score
222

Μπορεις επισης να βρεις και 2nd hand ενισχυτες και ηχεια απο μαγαζια που κλεινουν σωρηδον σε τιμες χωμα για την ποιοτητα τους.Υπαρχουν ευκαιριες που αξιζει να ψαξεις.Το εχω κανει και μου βγηκε σε καλο(πορτοφολιακως κυριως).

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τα post. Πρέπει να σου πώ πώς ο κύριος λόγος αγοράς του συστήματος είναι για παρτάκια (σπιτικά 80 τετ μέτρα) αλλά και τον κήπο επίσης τόσα. Στην περίπτωση μου λόγω του εξωτερικού χώρου χρειάζομαι μάλλον και ηχεία μεγαλύτερης διασποράς , οπότε πρέπει να είναι και 15άρια. Πράγματι το κόστος ανεβαίνει.
Το second hand με ανησυχεί λίγο γιατί αν μας αφήσει και ψιλοξενερώσαμε και άντε βρές και εγγυήσεις απο κάποιον που έκλεισε.
Ας είναι συνεχίζω το ψάξιμο και μάλλον καταλήγω στα ηχεία Behringer B215XL με 15άρι Woofer και 96db ευαισθησία. Θα πρέπει βέβαια να προσέχω τα γκάζια του Behringer EP-2000 για να μην κάψω τα ηχεία.
Ξέρεις εσύ ή κανείς άλλος αυτό που λένε για την δίοδο προστασίας των ηχείων , πώς ακριβώς παίζει το κόλπο?
Και πάλι ευχαριστώ.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τα post. Πρέπει να σου πώ πώς ο κύριος λόγος αγοράς του συστήματος είναι για παρτάκια (σπιτικά 80 τετ μέτρα) αλλά και τον κήπο επίσης τόσα. Στην περίπτωση μου λόγω του εξωτερικού χώρου χρειάζομαι μάλλον και ηχεία μεγαλύτερης διασποράς , οπότε πρέπει να είναι και 15άρια. Πράγματι το κόστος ανεβαίνει.
Το second hand με ανησυχεί λίγο γιατί αν μας αφήσει και ψιλοξενερώσαμε και άντε βρές και εγγυήσεις απο κάποιον που έκλεισε.
Ας είναι συνεχίζω το ψάξιμο και μάλλον καταλήγω στα ηχεία Behringer B215XL με 15άρι Woofer και 96db ευαισθησία. Θα πρέπει βέβαια να προσέχω τα γκάζια του Behringer EP-2000 για να μην κάψω τα ηχεία.
Ξέρεις εσύ ή κανείς άλλος αυτό που λένε για την δίοδο προστασίας των ηχείων , πώς ακριβώς παίζει το κόλπο?
Και πάλι ευχαριστώ.
Μην πάρεις τα 15άρια για τον λόγο ότι θα έχεις περισσότερο μπάσο.(Είναι σαν να μην υπάρχει καν woofer στο ηχείο...λες και βαριέται να κουνηθεί ο κώνος. Τα έχω και είναι απογοήτευση....καλήτερα πάρε 12άρια + τουλάχιστον 1 subwoofer. Ελπίζω να σε πρόλαβα. :)

Reaction score
0

Μην πάρεις τα 15άρια για τον λόγο ότι θα έχεις περισσότερο μπάσο.(Είναι σαν να μην υπάρχει καν woofer στο ηχείο...λες και βαριέται να κουνηθεί ο κώνος. Τα έχω και είναι απογοήτευση....καλήτερα πάρε 12άρια + τουλάχιστον 1 subwoofer. Ελπίζω να σε πρόλαβα. :)
Αγαπητέ μου φίλε σοβαρά ελπίζει να σε πρόλαβε ο προλαλήσσαντας.
Εγώ για τον ίδιο σκοπό είχα αγοράσει 2 ηχεία PROEL 2χ200 rms (Peak 400w) και ενυσχυτη PHONIC 2x750 (με σκοπό να μπορώ να έχω δυνατότητα να βάλω και αλλο ζευγαρι έξτρα να χρειαστεί) και όντως είναι απογοήτευση. Το περιέγραψε ακριβώς ως έχει... βαριούνται να κουνηθούν και τελικά σε κάποια τσίτα που είχα δώσει (σε ανοικτό χώρο) το ένα woofer κάηκε (να μην σου πω τι woofer έβαλα ως αντικατάσταση θα κλάψεις).
Οχι 15άρια... πιθανόν αν χώσεις πολύ χρήμα να παίζουν όπως πρέπει αλλά στην τιμή που τα πήρα εγω είναι απογοήτευση.

Reaction score
0

Καλησπεριζω την ομαδα σας....επειδη ξεκιναω τον αλλο μηνα πιο δυναμικα κρητικες βραδιες σε καφε μπαρ και πρεπει να αγορασω δικη μου κονσολα και ηχεια για μαγαζι 120-140 τετραγ. περιπου 150 με 200 ατομα κλειστο χωρο ηθελα να ρωτησω για 3 μουσικα οργανα (λυρα ,λαουτο, κιθαρα) τι αυτοενισχυομενα μηχανηματα θα μπορουσα να αγορασω...(κονσολα και ηχεια)...σχετικα φτηνα με καποια ετσι καλη ποιοτητα (μη τα φτησουν πανω στο γλεντι)....ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!!!!!!!!!!!!!29 χρονων ειμαι κι οχι 51!:123:

Reaction score
0

Και πάλι ευχαριστώ.
Για αγορά 'επαγγελματικού' εξοπλισμού όταν δίνεις 500 euro ότι και να επιλέξεις θα ανήκουν στην κατηγορία 'σκουπίδια' οπότε μην το ψάχνεις και πάρα πολύ. Τα χαρακτηριστικά που αναφέρουν αυτού του επιπέδου τα ηχεία και ενισχυτές (ισχύς, απόδοση κ.λ.π.) ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και της απάτης. Δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef