Προτάσεις για ηχεία.....

Reaction score
0
Καλησπέρα....και καλό μήνα.... :D
Επειδή και εγώ δεν ξέρω τελικά τι να κάνω ζητώ τη συμβουλή σας...
Έχω ένα ενισχυτή TEAC AG-10D.
Θέλω να πάρω δύο ηχεία για να ακούω μουσική και να τα επεκτείνω μελοντικά σε home theater
ή να πάρω ένα set 5.1 αλλά να μπορώ να ακούω ικανοποιητικά ,και σε ένταση και σε ποιότητα ,μουσική...
Ο προυπολογισμός είναι 1000,00 € maximum για όλο το set....και κάτι ποιό κάτω για τα δύο ηχεία...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι...???

Reaction score
14
nektar said:
Ο προυπολογισμός είναι 1000,00 € maximum για όλο το set....και κάτι ποιό κάτω για τα δύο ηχεία...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι...???

Τι εννοείς με το "είναι 1000,00 € maximum για όλο το set....και κάτι ποιό κάτω για τα δύο ηχεία" ;
Τα κύρια ηχεία συμπεριλαμβάνονται στο χιλιάρικο;

Reaction score
0
Τα κύρια ηχεία περιλαμβάνονται στο χιλιάρικο....
Απλά λέω ότι αν είναι να πάρω μόνο αυτά το χιλιάρικο είναι πολύ...

Reaction score
25
Aν πάρεις τώρα μόνο ένα ζευγαρι ηχεία και μελλοντικά τα προορίζεις για front , πρόσεξε να υπάρχει και κεντρικό της ίδιας εταιρειας και της ίδιας σειράς. Αν υπάρχουν και surround (το πιθανοτερο) ακόμα καλύτερα.
Ετσι θα μπορείς στο μέλλον να επεκταθεις αν θελήσεις...
Θα σου προτεινα να ακούσεις όσο πιο πολλά ηχεία μπορείς γιατί δυστυχως υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές με όχι πάντα μεγάλες αποκλίσεις στην απόδοση.
Μια τίμια λύση πάντα θεωρούσα τον ήχο της Infinity....

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... :D
Ξέρω ότι πρέπει να ακούσω για να επιλέξω αλλά επειδή ότι δεν υπάρχει χρόνος
ήθελα να δω μερικές προτάσεις από κάποιους που γνωρίζουν καλύτερα για να έχω κάποιο σημείο αναφοράς.
Γιατί αλλιώς θα χαθώ μεσα στην πληθώρα των επιλογών...
Και δεν έχουμε λεφτά για πέταμα...!!!!

Reaction score
185
Δεν ξέρω τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ενισχυτη σου αλλα γενικα (νομιζω) για χαμηλης κατηγοριας ηχεια (και ενισχυτες) ισχυει να έχουν ευαισθησια >89db για να μην χρειαζονται πολυ ρευμα για να παιξουν δυνατα και χωρις παραμορφωσεις, αντισταση 8 ohm (και 6 δε θα πειραζε) για να μη δυσκολευουν επισης τον ενισχυτη και η παραμορφωση τους να μην ανεβαινει πανω από το 1%.

Όλα τα παραπανω βεβαια σηκωνουν πολυ συζητηση αλλα σε γενικες γραμμες ειναι η βαση που πρεπει να δεις απο τα specs τους... το πιο σημαντικο ειναι να πας να τα ακουσεις ή μαλλον να παρεις κατι που θα το εχεις ακουσει μια και δεν μπορει να τα ακουσεις ολα.

Για την επεκταση σε home cinema καλο ειναι η σειρα των ηχειων που θα προτιμησεις να εχει τουλαχιστον και κεντρικο μια και η μπροστινη τριαδα (από οτι λεγεται ) καλο ειναι να ειναι της ίδιας εταιρειας ή σειρας... τα πισω και το sub μπορουν να διαφερουν....

Reaction score
134
φίλε μου σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα ηχεία της klipsch, ειναι πολύ ευαίσθητα που σημαίνει ότι με λίγη ισχύ απο τον ενισχυτή σου θα έχεις μεγάλες εντάσεις. Εγώ παίζω με αυτά χρόνια, τα θεωρώ ιδανικά για home cinema, αλλά και στη μουσική νομίζω ότι θα σου αρέσουν. Ο Λάιος ειναι και μια σοβαρή αντιπροσωπεία. (πρέπει νομίζω να το κοιτάμε και αυτό το θέμα,μπορεί κάποια στιγμή κάτι να χρειαστείς)

Reaction score
134
Επίσης να ξέρεις ότι όποια και να διαλέξεις για κύρια ηχεία θα έχεις και αντίστοιχα περιφερειακά και κεντρικό της ίδιας σειράς.

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Σας παραθέτω παρακάτω τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή μήπως βοηθήσω περισσότερο:

6.1 Channels
Stereo Mode Power 100 Watt (6Ohm, 20-20kHz, 0,2% THD)
Surround Mode Power 125 Watt (6Ohm, 1kHz, 0,7% THD)
Dolby Digital® • DTS® • DTS ES® • Dolby Pro Logic II
Rear Input Connectors
Digital Coaxial x 2 • Digital Optical x 2 • Composite (Video) x 2 • S-Video x 3 • Component x 2
Rear Output Connectors
Digital Optical x 1 • Composite (Video) x 2 • S-Video x 2 • Component x 1
Surround Analog Inputs 5.1 Channels x 1
Preamp Outputs Subwoofer

Reaction score
0
Αφού έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς και αφού έβγαλα συμπέρασμα τι ακριβώς χρειάζομαι
ζητάω τη βοήθειά σας για άλλη μιά φορά
θέλω να αγοράσω, για αρχή ,δύο ηχεία βάσης ,για κύρια , γιατί δεν έχω χώρο για δαπέδου
έτσι ώστε να μπουν σε βάσεις στον τοίχο...και στο μέλλον να φτιάξω το home theater.....
Προυπολογισμός γύρω στα 400,00 € για τα δύο κύρια...
Τι προτείνετε σε αυτά τα λεφτά....???
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....

Reaction score
2.001
Re: Προτάσεις για ηχεία.....

Ρίξε μια ματιά στα  Bronze B2 της MonitorAudio . Σίγουρα κάτω απο 400 euro (γύρω στα 300 αν θυμάμαι καλα....) και με πολυ καλές κριτικές. Για ηχεία βάσης πολύ καλα!!!
Έχει βγεί κ καινούργια σειρά Brinze R αλλά γι'άυτην δεν ξέρω λεπτομέριες....πιστεύω όμως ότι κυμαίνονται στα ίδια κ καλύτερα επίπεδα...
http://www.monitoraudio.co.uk/ Για την νεα σειρά
& http://www.mafocus.co.uk/?range=Bronze&drop=Bronze  για την παλιά......

Στο σαιτ θα βρείς επίσης και στοιχεία επικοινωνίας για Ελλάδα.

8) 8)

Reaction score
0
Και άλλη μιά ερώτηση...
Γίνεται να συνδέσω ένα τελικό πάνω στον συγκεκριμένο πολυκάναλο για να έχω καλύτερη
και ποιό δυνατή μουσική...?????

Reaction score
14
nektar said:
Και άλλη μιά ερώτηση...
Γίνεται να συνδέσω ένα τελικό πάνω στον συγκεκριμένο πολυκάναλο για να έχω καλύτερη
και ποιό δυνατή μουσική...?????
Αν το προενισχυτικό του στάδιο έχει εξόδους...ναι.

Reaction score
0
Και πως θα το ξέρω αυτό...
Από που φαίνεται...???
Ερώτηση άσχετου...τι να κάνω θα μάθω και εγώ και δεν θα σας ζαλίζω...

Reaction score
0
Αυτός είναι ακριβώς....
Είπα μην κάνω κάτι λάθος....
Δεν δέχεται τελικό τελικά...!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.636
Members