Προτάσεις για καινούργια κεφαλή με βελόνα

Reaction score
191
Καλημερα σε ολους,
Θα ήθελα την βοήθεια σας για επιλογή καινούργιας κεφαλής με βελονα για το πικαπ μου
ΑΚΑΙ ΑΡ206c. Το υπόλοιπο σύστημα ειναι ενισχυτης ΑΚΑΙ ΑΡ2350 ΜΕ 2 JBL L19.
Αυτή την στιγμη φοράει μια Stanton 500 με καινουργια βελονα και δεν ειναι καθόλου άσχημη, ομως νομίζω ότι μπορώ να πάρω κι αλλα από τα βινύλια μου.
Προσανατολιζόμε σε Nagaoka, Grado, Goldring ίσως να μείνω σε Stanton 680, 720.
Ευχαριστω εκ των προταιρων
Γιαννης

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν τη ξέρω αυτή τη μάρκα...
Καλή είναι?:p
Πολυ :D
[DOUBLEPOST=1541751385][/DOUBLEPOST]
Nagaoka mp110 γυρω στα 100 απο ebay...
Επειδη μιλα για 680 , 720 θα ελεγα και την ΜΡ150 ,εξαιρετικη στην κατηγορια τιμης της κι αν παει και πιο πανω, την ΜΡ200

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Εχω την εντύπωση ότι με άλλη κεφαλή στην κατηγορία τιμής που κινήσαι δεν θα κάνεις κάτι ! Γνώμη μου πρώτα ένα αξιοπρεπή phono stage

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.582
- οι τρείς κεφαλές που αναφέρεις ηχούν διαφορετικά η καθεμία , με την grado να έχει τον ποιό έντονο χαρακτήρα , αλλά πλησίον αυτής που έχεις

- κάνε ένα κόπο να διαβάσεις σχετικά νήματα , μιάς και οι κεφαλές δεν δοκιμάζονται αλλά αγοράζονται απευθείας

Reaction score
191
Αν η Stanton 500 που έχεις φοράει τη σφαιρική ακίδα ,δοκίμασε να βρεις την ανάλογη ελλειπτική.
Μπορεί με ένα πολύ μικρό κόστος να εκπλαγείς ευχάριστα.
Με μια επιφύλαξη, νομίζω ότι η καινουργια βελονα που έβαλα ειναι ελλειπτική..
Ευχαριστω

Reaction score
191
Καλησπέρα σε ολους,
Ειμαι σε ενα δίλημμα, φιλος μου δίνει σε πολυ καλη τιμή και κατασταση ενα dual 505-4.
Αξίζει τον κόπο να αγορασω αυτο το πικαπ με μια ortofon om10 ή να πάρω μια Nagaoka MP110 για το AKAI μου?
Γιαννης

Reaction score
715
Καλησπέρα σε ολους,
Ειμαι σε ενα δίλημμα, φιλος μου δίνει σε πολυ καλη τιμή και κατασταση ενα dual 505-4.
Αξίζει τον κόπο να αγορασω αυτο το πικαπ με μια ortofon om10 ή να πάρω μια Nagaoka MP110 για το AKAI μου?
Γιαννης
Το dual πιστεύω πως είναι καλύτερο. Η om10 είναι φθηνή κεφαλοβελόνα ελλειπτική ασφαλώς αλλά έχει το πλεονέκτημα του ότι μπορείς να βάλεις σε αυτή την κεφαλή έως και om 40 βελόνα και το πράγμα να πάει αρκετά προς τα πάνω.
Σχετικά με την standon 500 που αναφέρεις πιο πάνω κατά 99% είναι σφαιρική. Θεωρώ απίθανο να βρήκες D 5100EE βελόνα που είναι ελλειπτική αν και μπορείς βέβαια: https://www.jico-stylus.com/product...cts_id=1360&osCsid=qeuomnoec7n5i8btscpk34qkb3

Τέλος πάντων, καλά ξεμπερδέματα με τους γρίφους..!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas