Προτάσεις για νέο HTPC

Reaction score
0
Στο νέο μου σπίτι θα μπεί ένα HTPC. Ο σκοπός του θα είναι να κάνει "τα πάντα"!!!

Θέλω να περιορίσω όσο πιο πολύ γίνεται τις συσκευές στο σαλόνι. Που σημαίνει ότι θα είναι και για μουσική, και για HD ταινίες, αλλά και για gaming. Θα τον συνδέσω πάνω σε ενισχυτή (προφανώς) ο οποίος δεν έχει ακόμα επιλεγεί. Αυτήν την στιγμή φαντάζομαι το ποσό που θα μπορώ να διαθέσω για αυτήν την δουλειά κοντά στα 1000Ε - 1300Ε.

Μπορείτε να μου προτείνετε κομμάτια?

Κάθε βοήθεια και πρόταση θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.

Reaction score
2
Πάρε μια πρώτη σύνθεση με Intel:

Motherboard -> Asus P6T, 234 ευρώ

CPU -> Intel core i7 920, 269 ευρώ

HDD -> Seagate 500gb sata2 32mb buffer, 57 ευρώ

RAM -> OCZ platinum ddr3 triple channel kit 3GB, 79 ευρώ

VGA -> Sapphire 4850 512mb, 126 ευρώ

Bluray -> LG GGC-H20L, 88.50 ευρώ

Case -> Silverstone Grandia Black, 205 ευρώ

PSU -> Enermax Modular 525W, 79.50 ευρώ

Τελική τιμή 1139 ευρώ.

Τώρα όλα τα παραπάνω μπορείς να τα προσαρμόσεις...Πχ αν είσαι extreme gamer δεν θα βάλεις μια 4860 θα βάλεις μια 4870 ή μία 4870x2.Αν θέλεις περισσότερους δίσκους θα βάλεις κι άλλους,αν δεν σου αρέσει το case θα επιλέξεις άλλο κοκ...

Τέλος να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι απαιτήσεις (gaming) τόσο περισσότερο ανεβαίνει και το επίπεδο θορύβου. Το HTPC μου το οποίο δεν το έχω για gaming δεν ακούγεται,είναι σαν να μην υπάρχει.Τη σύνθεση μου δες την εδώ.

Reaction score
0
Απάντηση: Προτάσεις για νέο HTPC

Υπάρχουνε κάποιες λύσεις με τις οποίες θα μπορέσεις να μειώσεις τον παραγόμενο θόρυβο? Δλδ, στην περίπτωση που θέλεις να έχεις απαιτήσεις απο τα games που θα παίζεις, τι κάνεις? Αναγκαστικά υπομένεις τον αυξανόμενο θόρυβο που θα παράγεται?

Το αν θα είναι AMD/Intel δεν με πολυκαίει (αν και είχα μόνο AMD λύσεις μέχρι τώρα). Οσο αφορά απο δίσκους, εφόσον θα υπάρχει δίκτυο στο σπίτι, μήπως είναι προτιμότερη και κάποια άλλη λύση? (Μου είπε ένα άλλο παλικάρι εδώ μέσα για NAS (?), όμως δεν ξέρω τι απόδοση έχεις σε αναπαραγωγή video (Γίνεται απο κάτι τέτοιο έτσι? ή όχι?)).

Reaction score
0

Κάποιος βρε παιδιά να κλείσουμε τις "εκκρεμότητες"? :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Με τη λύση του NAS έχεις άμεση πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων από διαφορετικά σημεία χωρίς να έχει πρόβλημα με την αναπαραγωγή HD υλικού.
Το μεγάλο μειονέκτημα είναι η μικρή ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από και προς το NAS.

Reaction score
0

Ουσιαστικά το NAS δλδ αναλαμβάνει να σου δώσει μια πόρτα εισόδου στα δεδομένα. Το οποίο εάν εσύ το συνδέσεις με Ενισχυτή (και ηχεία) μπορείς να το αναπαράγεις σε κάποιον άλλο χώρο (έτσι δεν είναι?) ή έχεις τον ΝΑS σε ένα σημείο, και απλά από όλα τα PC έχεις προσβάσιμα όλα τα δεδομένα (Τα οποία μετά πρέπει να είναι συνδεδεμένα σε Ενισχυτή και Ηχεία)? Κάπου μπερδεύτηκα!!! Είναι πρωτάκουστα για εμένα όλα αυτά και προσπαθώ να μάθω!!!!

Reaction score
4

Το NAS σημαίνει Network Attached Storage.
Φαντάσου το (και τις περισότερες φορές έτσι είναι) σαν ένα υπολογιστή, φορτωμένο με σκληρούς δίσκους τους οποίους "μοιράζει" μέσω δικτύου.

Στα δεδομένα που μοιράζονται (είτε αυτά είναι πχ έγγραφα του Word ή μουσική ή ταινίες) έχεις πρόσβαση μέσω άλλων συσκευών (πχ υπολογιστή/media player, ενιοσχυτή με κάρτα δικτύου κτλ κτλ)

Οι προφανείς χρησιμότητα του NAS είναι ότι συγκεντρώνει τα δεδομένα σου σε ένα σημείο οπότε τα μανατζάρεις και ποιο εύκολα, μειώνει μέγεθος και θόρυβο στο HTPC (αφού δεν χρειάζεσε να έχεις δίσκους μεγάλους πάνω του) έχεις πρόσβαση στα δεδομένα σου απο όλες τις συσκευές (πχ έχεις 2-3 media players σε κάθε δωμάτιο, δεν χρειάζετε να έχεις πχ 100GB μουσική στο καθένα)...

Το μειονέκτημα αν είναι τέτοιο είναι οι μικρότερη ταχύτητα πρόσβασης. Στην περίπτωση του HTPC βέβαια η ταχύτητα είναι υπεραρκετή για αναπαραγωγή HD υλικου΄...

Αν πάντως φτιάχνεις σπίτι και περνάς εγκατάσταση καλωδίου, καλό θα ήταν να οδηγήσεις 1-2 καλώδια δικτύου σε καμμιά αποθήκη... μπορεί να τα χρειαστείς.....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος