Προτάσεις για τηλεόραση

Reaction score
397
Γειά σας παιδιά :103:

Ψάχνω να βρώ την πρώτη μου μη-CRT τηλεόραση και είπα να ζητήσω την γνώμη σας, καθώς ουσιαστικά άσχετος.

Απόσταση θέασης θα είναι περίπου τα 3μ (μετρημένα απο το πάνελ μέχρι τα μάτια). Η χρήση της θα είναι κυρίως σε περιεχόμενο HD απο εναν media player της WD αλλά και ταινίες σε DVD. Με ενδιαφέρει αρκετά η απόδωση της χρωματικά και επίσης αρκετά στα μαύρα μιας και πολλά απο αυτά που βλέπω είναι ασπρόμαυρα (ναι υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι:114:). Σε δεύτερο ρόλο να παίζει κάπως καλά και τα τηελοπτικά σήματα που αν και εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου, θα βλέπει η μητέρα μου οπότε αναζητώ και εκεί κάποια αξειοπρέπεια στην ποιότητα τουλάχιστον. Επίσης μελλοντικά μπορεί να πάρω και ένα PS3 αλλά δεν νομίζω να είναι εκεί το θέμα. Για εξτρά τύπου αποδικοποητές ήχουν, ιντερνετ, 3D κτλπ δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά είναι καλοδεχούμενα.

Διαγώνιος λογικά 46-50in. Budget εώς 2000 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για την ασχετοσύνη μου!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Προτάσεις για τηλεόραση

Καλώς ήρθες στο AVSite!

http://www.skroutz.gr/s/267698/Panasonic-TX-P50V20E-50".html

H καλύτερη εικόνα σε μη 3d τηλεόραση σήμερα.Τέλος.

Απλά επειδή είναι πλάσμα θέλει μια σχετική προσοχή τις πρώτες περίπου 200ώρες για να μην εμφανίσει στατικές εικόνες.

Αν πάλι νομίζεις ότι δεν σε βολεύει επειδή είναι plasma πες μας να δούμε για τίποτα άλλο..

Reaction score
397

Gstriftos ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Ειδη διαβάζω review και manuals και κοιτάζω την τηλεόραση πιο προσεκτικά. Θα ήθελα πολύ να την δώ και σε λειτουργία αλλα μου φένεται κομματάκι δύσκολο..ίσως πετύχω καμμία μικρότερης σειράς. Πάντως θέλω σίγουρα να δώ κάποια ανάλογη δίπλα σε κάποια lcd/led.

Να πω την αλήθεια αυτά τα προβήματα με τα burn in δεν με πολυενθουσιάζουν...έχω και μια τραυματικη εμπερία με image persistance (οχι burn in) σε ενα tft monitor που είχα viewsonic. Βεβαια έχω είδη κατεβάσει αρχεία για το στρώσιμο και αν την στρώσω καλά και αποφύγω τις υπερβολές δεν προβέλεπεται να έχω σοβαρά προβλήματα σωστά? Επίσης κάτι προπολεμικές εποχές που ασχολιόμουν περισσότερο με τα plasma υπήρχε η φοβία οτι η απόδοση του φωσφόρου πέφτει πολύ με τα χρόννια...ισχύει αυτό σήμερα?

Ενα άλλο που με φοβίζει πολύ είναι οτι βλέπω οτι την πουλάνε πολύ λίγα μαγαζιά και σχετικά μικρά (ή πιο σωστά εγω δεν τα γνωρίζω). Εχετε καμμιά συμβουλή στο τι να προσέξω κατα την αγορά?

Γενικά θα ήθελα και μια πρόταση σε lcd/led έτσι ώστε να συγρίνω όλλες τις παραμέτρους μαζί και να αποφασίσω.

Και πάλι χίλλια ευχαριστώ!

Reaction score
397

Παιδιά ενημερωτικά κοιτάζω και την Philips 52PFL8605H που διαβάζω γενικά καλά λόγια αλλά βγαίνει πολύ σφιχτά στο budget μου. Εχετε να σχολιάσετε τίποτα πάνω σε αυτό ή στα προηγούμενα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Επίσης κάτι προπολεμικές εποχές που ασχολιόμουν περισσότερο με τα plasma υπήρχε η φοβία οτι η απόδοση του φωσφόρου πέφτει πολύ με τα χρόννια...ισχύει αυτό σήμερα?
Ναι αλλά με πολύ αργότερους ρυθμούς.Όπως και στις lcd..

Ενα άλλο που με φοβίζει πολύ είναι οτι βλέπω οτι την πουλάνε πολύ λίγα μαγαζιά και σχετικά μικρά (ή πιο σωστά εγω δεν τα γνωρίζω). Εχετε καμμιά συμβουλή στο τι να προσέξω κατα την αγορά?
Να έχει εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπίας.

Η Φίλιπς μου είναι άγνωστη ποσότητα.
Γενικότερα η πλειοψηφία των led τηλοράσεων έχει ακόμα προβλήματα,όσον αφορά την σωστή απεικόνηση,αλλά είναι τρομερά εντυπωσιακές και θα αφήσουν κατευχαριστημένο κάποιον που δεν είναι και πολύ ψείρας με την εικόνα.

Οπότε κοίτα και κάποιες απ τις Samsung c7000,lg 950 και Sony 810.

Reaction score
397

Gstriftos ευχαριστώ. Σήμερα είδα με τα μάτια μου την 46αρα VT τηλεόραση πολύ κοντά στην V που μου είχες προτείνει. Επίσης είδα απο κοντά πάρα πολλές LED.

Oι LED ήταν σίγουρα πιο ψαρωτικές και δεν αναφέρομαι στο πάχος (δεν με νοιάζει) αλλα κυρίως στην φωτεινότητα φένονται πολύ πιο ζωντανές. Ανέφερα όμως την λέξη ψαρωτικές γιατί αυτή είνια η πρώτη εντύπωση. Οταν τις παρατήρησα αρκετά μου έβγαλαν κάτι το 'πλαστικό-ψεύτικο' και λίγο 'σκληρό'. Αντιθέτως η VT φάνηκε πολύ πιο σωστή. Δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι ψείρας για να το προσέξεις αυτό (λέτε να έγινα είδη?:103:). Αν ήταν και πιο φωτεινή δεν θα το σκεφτόμουν καν.

Συνολικά βέβαια με όλα τα πάνω υπολογισμένα άμα είναι να δώσω ένα χιλλιάρικο λιγότερο για την V σε σχέση με τις αντίστοιχες LED και να έχω πιο σωστή εικόνα αν και πιο σκοτεινή, η V μου φένεται καλύτερη επιλογή. Εσείς τι λέτε?

Reaction score
5.704
σε συνθηκες σπιτιου ειναι πολυ καλυτερες οι πλασμα .
για μενα ειναι μονοδρομος ...
δεν θα το μετανιωσεις ...
εαν μπορεις παρε απο 50 και πανω

Reaction score
0
Για 3 μέτρα απόσταση θέλεις σίγουρα 50αρα η γνώμη μου είναι να πάρεις πλάσμα, εγώ θα κοίταζα και την. Samsung PS50C6900
τα έχει όλα και συμφέρει.απο lcd την Samsung UE46C8000

Reaction score
397

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! Με βοηθήσατε πολύ πραγματικά! Τελικά πείρα την Panasonic plasma V50". Θα την στρώσω και μετά θα γράψω εντυπώσεις.

Reaction score
397

Καλά είμαι άθλιος.:103: Η τηλεόραση ακόμα δεν έχει έρθει και εγω έχω αποφασίσει:

1) Οτι δεν θα την βάλω στο επιπλάκι που σκόπευα, αλλά θα την κρεμάσω πάνω απο το (ανενεργό) τζάκι, πράγμα που σημαίνει οτι θα αλλάξω όλη την διάταξη του σαλονίου μου.

2) Θα πάρω τα 2 803matrix και τον audiolab 8000A που τα οδηγούσε και μαζεύουν σκόνη τα τελευταία 5 χρόνια και θα τα συνδέσω με την TV (και κατα συνέπεια θα αλλάξω και άλλο το σαλόνι).

Σε 3 μήνες θα αποφασίσω οτι δεν είναι αρκετά και θα αλλάξω και το σύστημα σε πολυκάναλο:103:Εχω αρχίσει είδη να μετανιώνω που γράφτηκα εδώ νομίζω, έπρεπε να πάω σε κανα πολυκατάστημα με ηλεκτρικά και να το παίξω τουρίστας να αγοράσω και εγώ μια τηλεοραση όμως όλοι οι άνθρωποι...:142:

Reaction score
397

Λοιπόν πήρα σήμερα τηλέγωνο το κατάστημα που είχα παραγκείλει την V20 για να δω τι γίνεται με την παραγγελεία και μου είπαν οτι δεν υπάρχει στην αντιπροσωπία γιατί το μοντέλο είναι σε αντικατάσταση με την V30. Μου είπαν πως η τιμή είναι η ίδια αλλά όταν τους ρώτησα πότε θα τις πάρουνε στην αρχή μου είπαν απο μέρα σε μέρα και μετά 10 του μηνός. Πήρα στην συνέχεια την αντιπροσωπία γιατί ανυσήχησα λίγο και μου είπαν οτι δεν ξέρουν και υπολογίζουν τέλος φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Εχει κανένας απο εσάς σχετική ενημέρωση?

Reaction score
397

Επειδή ακριβώς βρομούσε η δουλειά και επειδή τα νέα μοντέλα όπως είδα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι εδώ στην συγκεκριμένη ημερομηνία, ακύρωσα την παραγγελία, πήρα πίσω την προκαταβολή (μου την δώσανε αμέσως) και την παράγγειλα απο αλλού. Αν όλα πάνε καλά θα την έχω αύριο.

Reaction score
397

Παρελήφθη, εγκαταστάθηκε και σήμερα τελειώνει το στρώσιμο. Θα ενημερώσω!

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Περιμένουμε εντυπώσεις. Είμαι και εγω στο ψάξιμο, αλλα η απόσταση θέασης είναι στα 4,20μ. Μου κάνει η 50' αρα ή πρεπει να κοιτάξω για 55-60.

Ευχαριστω

Reaction score
397

Περιμένουμε εντυπώσεις. Είμαι και εγω στο ψάξιμο, αλλα η απόσταση θέασης είναι στα 4,20μ. Μου κάνει η 50' αρα ή πρεπει να κοιτάξω για 55-60.

Ευχαριστω
4.20? Φίλε μου εγώ την έχω στα 2.5 και αυτό μετά απο καβγάδες και μου φαίνεται μικρή.

Αν έχεις HD σήματα σε αυτήν την απόσταση δεν νομίζω να βλέπεις και πολλά.

Reaction score
397

Λοιπόν. Οι εντυπώσεις που υποσχέθηκα. Δεν ξέρω αν μπορώ να πω πολλά χρήσιμα πράγματα για μια τόσο πολυσυζητημένη τηλεόραση αλλά διάβασα κάπου οτι εκτιμάτε να λένε την άποψη τους τα μέλη μετα την αγορά και είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για την βοήθεια που μου δόθηκε.

Συνολικά η τηλεόραση είναι πολύ καλή. Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση είναι το καταπληκτικό της μαύρο, δεν νομίζω να έχω δεί κάτι τόσο καλό σε flat panel ποτέ μου. Δεν εμφανίζει floating blacks και μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με IR ακόμα και αν η χρήση της δεν είναι υποδειγματική. Η τηλεόραση έγινε και calibrated απο τον Μανώλη Καστρουνή. Μετά το calibration αυξήθηκε ο διαχωρισμός των χρωμάτων κάτι που βοήθησε να αυξηθεί η αίσθηση βάθους στην εικόνα. Τα μόνα 2 σημεία που δεν είμαι ευχαριστημένος είναι τα εξής:

1) Φωτεινότητα. Δεν είναι με τίποτα ανεπαρκής αλλα υπάρχουν στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να ήθελε κάτι λίγο περισσότερο φωτεινό. Με τίποτα δεν θα έπαιρνα LED γι αυτόν τον λόγο όμως.

2) Η κίνηση δεν είναι τελείως ομαλή κάτι που παρατειρείται ιδιαίτερα σε ματρόσκες στα 60hz. Με το intelligent frame creation το πρόβλημα αυτό λύνεται καθώς υπάρχει και μείωση στον ψυφιακό θόρυβο αλλα το έχω πάντα απενεργοποιημένο γιατι η κίνηση μου φένεται παντελώς ψεύτικη.

Επίσης μου φαίνεται μικρή αλλα γι αυτό δεν ευθύνεται το πάνελ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.747
Μπράβο!

Τα σχόλια μετά την αγορά, είναι πολύ σημαντικά και γιά επόμενους πιθανούς αγοραστές, και γιά αυτούς που βοήθησαν στην απόφαση.

Και η απόφαση γιά καλιμπράρισμα πολύ σωστή!

Γιά τη φωτεινότητα δεν θα συμφωνήσω, να σβήνεις τα φώτα!!!! :114::114:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos