Προτάσεις για την "Κλασσική Compact Δισκοθήκη"

Reaction score
5
Πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις...ας προτείνω κάτι πιο ευκολόπεπτο:

1. La donna é mobile - from Rigoletto - Pavarotti - Giuseppe Verdi
2. The Heart asks Pleasure First - The piano - Michael Nyman
3. Love Them From... - The Godfather - Nino Rota
4. The Flower Duet - from Lakmé - Maria Callas - Leo Delibes

Συνεισφέρω και εγώ στα έξοδα, πιστεύω ότι αξίζει ένα 4απλό CD ή κάτι τέτοιο (αν σκεφτούμε ότι το 80s ήταν 2πλό...)

Έχω Plextor DVD/CD recorder, με jitter correction, οπότε η αντιγραφή δεν έχει ψεγάδια...

Reaction score
77
Αγαπητοί φίλοι,

Σας υπενθυμίζω ότι αυτό το Σάββατο, 21/1, 9-10 πμ, στην εκπομπή μου θα επιλέξω αποκλειστικά κομμάτια που ζητήσατε να ακούσετε μέσω αυτού του forum. Ζητήσατε πολλά και δυστυχώς δεν χωράνε όλα, όμως θα κρατήσω τις υπόλοιπες προτιμήσεις που δεν θα προλάβω για επόμενη εμπομπή και θα σας ενημερώσω εγκαίρως.

Ευχαριστώ όλους σας

Νίκος Κανελλόπουλος
Αθήνα 9.84 fm (στους 98.3 μ/κ)

Reaction score
7
Χμμμ.Θα ήθελα να ζητήσω και εγώ ένα κομμάτι αν γίνεται αλλά χρειάζομαι την βοήθειά σας.Το κομμάτι είναι του Μπάχ αλλά δεν ξέρω το όνομα.Είναι το κλασσικό που βάζουν στις ταινίες με νεκροταφεία,κηδείες κλπ.Ένα πολύ Δρακουλιάρικο το οποίο όμως είχα ακούσει ολόκληρο και είχα ενθουσιαστεί.Άμα κατάλαβε κάποιος από αυτήν την πολύ ελλιπή περιγραφή θα ήμουν υπόχρεος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Χμμμ.Θα ήθελα να ζητήσω και εγώ ένα κομμάτι αν γίνεται αλλά χρειάζομαι την βοήθειά σας.Το κομμάτι είναι του Μπάχ αλλά δεν ξέρω το όνομα.Είναι το κλασσικό που βάζουν στις ταινίες με νεκροταφεία,κηδείες κλπ.Ένα πολύ Δρακουλιάρικο το οποίο όμως είχα ακούσει ολόκληρο και είχα ενθουσιαστεί.Άμα κατάλαβε κάποιος από αυτήν την πολύ ελλιπή περιγραφή θα ήμουν υπόχρεος.
Toccata In D Minor :wink:

Reaction score
77
"Ες αύριον τα σπουδαία".
Αύριο στι 9 πμ είναι η πρώτη εκπομπή αφιερωμένη στους φίλους του forum,
γιατί σκοπεύω να κάνω και άλλη (ή άλλες) στη συνέχεια.
Ετσι θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματα και των υπολοίπων.

Νίκος Κανελλόπουλος
Η Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη
Αθήνα 9.84 fm

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Καθως βλεπω να γινεται βεβαιο "hit" δεν θα ηθελα να λειπουν δυο απο τα πολυ αγαπημενα μου.
1.La Wally "Ebben? ne andró lontana του Catalani με την φωνη ομως της Μαρια Καλλας
2.Beim Schlafengehen απο το "Four Last Songs" του R.Strauss απο την φωνη της Elisabeth Schwarzkopf

Εαν γινεται φυσικα... :oops:

minas

Πισιά
Reaction score
4.215
Είναι πολλά τα αγαπημένα, αλλά αυτό είναι ένα κομμάτι που δε χορταίνω ποτέ να ακούω:
Libertango του Piazolla

Reaction score
5
το εχω με δικη μου διασκευη και προχειρη ηχογραφιση με το τριο μου...
πιανο - τσελλο - φωνη...
το θεμα ειναι οτι ειναι σε dat γραμενο και δεν εχω dat player πλεον! :p

Reaction score
5
Thanx μεγάλε αρχηγέ...;)

Bach - Toccata and Fugue In D Minor

ρε παιδια... οχι και δρακουλιαρικο η τοκατα και φουγκα του Μπαχ!...
:D :D

τοτε πως να χαρακτηρισουμε το καταπληκτικο/ανατριχιαστικο 3ο μερος της 2ης σονατας για πιανο του chopin - funeral march...

http://www.emusic.com/samples/m3u/song/10871029/13473801.m3u

Reaction score
77
Για όσους ενδιαφέρθηκαν για τα κλασικά κομμάτια που είναι απαραίτητο ξεκίνημα για μια κλασική δισκοθήκη, σας ενημερώνω ότι σε μία εβδομάδα θα είναι έτοιμο το σχετικό DVD. Θα περιλαμβάνει όσα άρχικά είχα προτείνει στο topic http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=10611.0 συν μερικά ακόμη. Έτσι πιθανώς θα φτάνουν τα 170 τον αριθμό. Όσα αναφέρετε πιο κάτω περιλαμβάνονται.
Για τη συλλογή αυτή διάλεξα τις καλύτερες εκτελέσεις που είχα, άλλοτε με γνώμονα την ερμηνεία κι άλλοτε την ποιότητα ήχου. Από κάθε έργο επέλεξα ένα ολοκληρωμένο μέρος (από 4-25') και θα είναι ταξινομημένα με αλφαβητική σειρά συνθέτη.
Για διευκόλυνση του ακροατή, θα περιλάβω στο δίσκο κατάσταση των επιλεγμένων κομματιών (κατά συνθέτη) με προφορά και ερμηνεία ονομάτων (συνθετών, έργων, μερών), έτσι για να ξέρουμε τι λέμε και πώς το λέμε!
Μια ακόμη προσφορά για τα μέλη του φόρουμ από την "Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη".

Reaction score
23
Για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κ. Κανελλόπουλο για αυτή του την προσφορά-θησαυρό!!

Ελπίζω να καταλάβατε γιατί πράγμα μιλάμε.......για τον απολυτο "Κλασσικό οδηγό"!!!

Περισσότερα θα πούμε μετά την δημιουργία του DVD!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas