Προτασεις για αγορα τηλεορασης

Reaction score
1.380
Θελω να αγορασω μια τηλεοραση για τους γονεις μου μιας και η CRT που εχουν ειναι στα τελευταια της. Παρακαλω προτεινεται καποια μοντελα γιατι η εικονα δεν ειναι ο τομεας μου. Με ενδιαφερει η καλη ποιοτητα εικονας και η αξιοπιστια της συσκευης.

1)Απόσταση θέασης: 3-3,5 μετρα.

2)Χρήση αυτής: Αποκλειστικα τηλεοπτικο προγραμμα

3)Χρηματικό όριο: Κοντα στα 500 ευρω

4)Ενδιαφέρον σε επιπλέον χαρακτηριστικά: Ελληνικο μενου. Eνσωματωμενο αποκωδικοποιητη ΜPΕG2 & MPΕG4 για συντονισμο της DIGEA & των ψηφιακων της ΕΡΤ. Θα ηθελα να ειναι πανω απο 32'', αν εχει usb ακομα καλυτερα.

Reaction score
1.380
Απάντηση: Προτασεις για αγορα τηλεορασης

Μαλλον την SAMSUNG LE-40C530 θα αγορασω, την εχω βρει στα 518 ευρω. Σκεφτομουν και την SAMSUNG LE-40C550 αλλα δε μπορω να βρω τεχνικες διαφορες και δε την βρισκω σε stock.

Απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα της LE-40C530 δε βλεπω πουθενα για αποκωδικοποιητη ΜPΕG2 & MPΕG4 αλλα διαβασα στο internet οτι εχει.

Κατασκευαστής SAMSUNG
Τεχνολογία Οθόνης TFT/LCD
Διαγώνιος Οθόνης 40"
Μέγιστη Ανάλυση 1.920x1.080
Μέγιστη Κάθετη Ανάλυση 1080p
Επιλογές Εμφάνισης 16:9
Αντίθεση 60.000:1
Φωτεινότητα Όχι
Ρυθμός Ανανέωσης 50 Hz
Χρόνος Απόκρισης Όχι
Δέκτες RF, PAL/SECAM, NTSC, DVB-C, DVB-T
Συνδεσιμότητα Audio, CI, PC Audio, USB, SCART, s-video, Composite (RCA), Component, DVI, HDMI, D-Sub 15pin
Ήχος Ηχεία down firing, Dolby Digital Plus, Dolby Pulse, Ισχύς εξόδου (RMS) : 10 W x 2, dts 2.0 + Digital Out
Teletext Ναι
Ενεργειακή Κλάση Όχι
Χρώμα Μαύρο
Διαστάσεις Σετ με βάση (ΠxΥxΒmm): 970 x 653 x 240 mm, Σετ χωρίς βάση (ΠxΥxΒmm): 970 x 600,1 x 78,6 mm
Βάρος με βάση 17,4 kg , Βάρος χωρίς βάση 14,5 kg
Επιπλέον Χαρακτηριστικά Τεχνολογία Anynet+, Dynamic Contrast Ratio, Τεχνολογία Wide Color Enhancer, Digital Noise Filter, Eco Sensor, 25 Γλώσσες στο μενού οθόνης, Δέκτης Picture-In-Picture, Χρονοδιακόπτης ύπνου

Αν υπαρχει καποια αλλη προταση να το ψαξω περισσοτερο αλλιως να παραγγειλω την LE-40C530.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Η 32άρα 530 που είδα πεταχτά σε ένα φιλικό σπίτι ήταν πολύ καλή στα τηλεοπτικά κανάλια.Λογικά και η 40άρα θα είναι αντιστοίχως καλή.Έτερες προτάσεις είναι η LG D450 ή η Philips 5605.Δεν ξέρω αν είναι καλύτερες σε τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Η 550 μάλλον είναι κωδικός που υπάρχει στον Κωτσόβολο(dixons) πιθανόν με κάπως διαφορετική εξωτερική εμφάνιση..

Reaction score
0
από ότι διαβάζω, το saturn έχει τη Samsung 40C653 στα 550 ευρώ προσφορά.

Είναι ίδια με την C650 (μόνο αισθητική είναι η διαφορά) και ανώτερη από τη σειρά 5

Reaction score
1.380

...Η 550 μάλλον είναι κωδικός που υπάρχει στον Κωτσόβολο(dixons) πιθανόν με κάπως διαφορετική εξωτερική εμφάνιση..
Eυχαριστω για τη διευκρινηση. Κι εγω στον Κωτσοβολο εχω βρει την 550 αλλα δεν την εχει σε stock, μονο με παραγγελια.

Reaction score
1.380
Απάντηση: Re: Προτασεις για αγορα τηλεορασης

από ότι διαβάζω, το saturn έχει τη Samsung 40C653 στα 550 ευρώ προσφορά...
Μολις τηλεφωνησα, τελειωσε!

Reaction score
1.380

Πηγα σημερα σε καταστημα να αγορασω την SAMSUNG LE-40C530. Την ειχε στο ραφι μαζι με αλλες περιπου 30 τηλεορασεις διαφορων διαστασεων. Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενθουσιασε η ευκρινεια της σε θεαση απο το ενα μετρο, δεν μπορουσα να δω απο πιο μακρυα λογω της διαταξης του μαγαζιου. Ο πωλητης μου ειπε οτι εχουν μια κοινη κεραια για περιπου 90 τηλεορασεις αν και στο ισογειο που ημασταν δεν ειχαν ουτε τις μισες. Το προγραμμα ηταν Nova, καναλι μοδας. Μου εκανε εντυπωση οτι στο επανω ραφι δυο 32αρες (LG & Philips) ειχαν αρκετα πιο ευκρινη εικονα.

Ακυρωσα την αγορα ωστε να το σκεφτω καλυτερα. Καταλαβαινω την απωλεια σηματος, αλλα το ιδο λογικα συμβαινει και στις αλλες τηλεορασεις του μαγαζιου. Στο σπιτι θα συνδεθει σε κεραια που θα δινει σημα μονο σε μια τηλεοραση αλλα δε γνωριζω ποσο θα βελτιωθει η εικονα. Επισης το ενα μετρο δεν ειναι ιδανικη αποσταση για θεαση προγραμματος αλλα παλι εχω αμφιβολιες για την ευκρινεια της εικονας.

Καποια συμβουλη;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Προτασεις για αγορα τηλεορασης

Πηγα σημερα σε καταστημα να αγορασω την SAMSUNG LE-40C530. Την ειχε στο ραφι μαζι με αλλες περιπου 30 τηλεορασεις διαφορων διαστασεων. Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενθουσιασε η ευκρινεια της σε θεαση απο το ενα μετρο, δεν μπορουσα να δω απο πιο μακρυα λογω της διαταξης του μαγαζιου. Ο πωλητης μου ειπε οτι εχουν μια κοινη κεραια για περιπου 90 τηλεορασεις αν και στο ισογειο που ημασταν δεν ειχαν ουτε τις μισες. Το προγραμμα ηταν Nova, καναλι μοδας. Μου εκανε εντυπωση οτι στο επανω ραφι δυο 32αρες (LG & Philips) ειχαν αρκετα πιο ευκρινη εικονα.

Ακυρωσα την αγορα ωστε να το σκεφτω καλυτερα. Καταλαβαινω την απωλεια σηματος, αλλα το ιδο λογικα συμβαινει και στις αλλες τηλεορασεις του μαγαζιου. Στο σπιτι θα συνδεθει σε κεραια που θα δινει σημα μονο σε μια τηλεοραση αλλα δε γνωριζω ποσο θα βελτιωθει η εικονα. Επισης το ενα μετρο δεν ειναι ιδανικη αποσταση για θεαση προγραμματος αλλα παλι εχω αμφιβολιες για την ευκρινεια της εικονας.

Καποια συμβουλη;
εγώ έχω την samsung 40C630, στο κατάστημα απλά έπαιζε καλά. Την αγόρασα, την πήρα στο σπίτι και την έβαλα να παίζει. Έκανα κάποιες ρυθμίσεις και ήρθε κάπως στα καλά της αλλά την έβρισκα πολύ μέτρια.
Βρήκα κάποιες ρυθμίσεις σε site που κάνει δοκιμές. Τις πέρασα, έκανα κάποιες αλλαγές και η εικόνα μεταμορφώθηκε.

Reaction score
1.380

Επαναφερω το θεμα γιατι ειχα αφησει την αγορα θελωντας να δω τις εκπτωσεις. Τιποτα το ιδιαιτερο απο πλευρας τιμης, η Samsung που ηθελα ειναι 25 ευρω ακριβοτερη τωρα!

Προσωπικα καμμια τηλεοραση δε με εχει εντυπωσιασει, παντα σε καταστημα με τηλεοπτικο προγραμμα. Επειδη ομως ειναι για τους γονεις μου πρεπει να παρω μια συντομα.

Εχω βρει στην ιδια τιμη δυο τηλεορασεις: Samsung LE-40C530 & LG-42LD450. Και οι δυο 50Hz, η LG δυο ιντσες παραπανω. Τη γνωμη σας για αυτες τις δυο με ενδιαφερει οσο γινεται και η αξιοπιστια. Να θυμισω οτι η τηλεοραση προοριζεται 99% για θεαση τηλεοπτικου προγραμματος οποτε οποιες αλλες δυνατοτητες θα μεινουν αναξιοποιητες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp